Süslüler yakın zamanda sevgilimin vefat yıldönümüydü. 2 sene önce vefat etti bizim ilişkimiz 4 yıllıktı ve ciddiydi. O olaydan sonra hayatıma kaldığı yerden devam edemedim işi bıraktım ailemin evine döndüm kendimi eve kapattım. Hala daha tedavi görüyorum evden çıkmakta sorun yaşıyorum ama bu sene her zamankinden daha çok çabalıyorum aşmak için. Arada alışverişe yemek yemeye çıkıyorum ailemle. Neyse durumum böyle. Şimdi yaşadığım soruna geleyim. Sevgilimin ölüm yıldönümünün olduğu gün yurtdışından gelen doğal olarak pek görüşemediğim kuzenimle yemek yemeye çıkmıştım. Bu detay bence önemsiz ama kuzenim erkek değil bunu da belirteyim. Ben sosyal medya kullanmıyorum ama kendisinin hesabı açık ve çok sık paylaşım yapıyor. Biz yemekteyken kuzenimin benim tanımadığım yakın kadın arkadaşları da yarım saat yanımıza uğradılar o sırada da fotoğraf çekildi. Ben fotoğraflarda gülümsüyordum çünkü o andan gerçekten keyif almıştım. Eve dönünce gece yatarken sabah uyanınca yine kalp ağrısı yaşıyordum hiçbir şeyi unutmuş değilim. Bizim yemek yerken çektiğimiz selfieleri paylaşması erkek arkadaşımla ortak arkadaşımızdan tepki almama neden oldu. Uzun zamandır aktif olmayan grubumuza biri paragraf yazdı ve beni gruptan çıkardılar. Kendi aralarında konuşmuşlar. Ailesi acılar içindeyken ben eğlenmeye çıkabiliyormuşum ateş düştüğü yeri yakıyormuş. Erkek arkadaşımın ablası kuzenimin paylaşımlarını görünce çok ağlamış ama böyle densizlik etmeme de şaşırmamışlar yakında evlilik haberimi de bekliyorlarmış. Ben birileriyle flört etmeyi geçtim normal insan gibi yaşadığım günlere geri dönemiyorum ve bunu hepsi çok iyi biliyor süslüler. Ne kadar zorlandığımı da biliyorlar çünkü sevgilim hakkında içimi dökebildiğim tek insanlar onlardı. İçlerinde bir tane mantıklı insan olmaması beni çok üzüyor ama gerçekten suçlu muyum diye düşünmeden edemiyorum. Belki fotoğraflarda güldüğüm için incinmiş olabilirler. Bunu düşündüğüm için bana paragraf yazıp hakaret etmelerine rağmen tek kelime cevap yazamadım. Ne yapayım? Sevgilimin ablasıyla konuşayım mı?
Salın artık bu durumun yasın bi yerde kopması gerekiyormuş zaten ve hayat bunu kendisi yapmış gayet doğal bir biçimde. Zordur elbet anlamak zor ama gerçekten sağlıklı bir durum değil bunu bir adım bir fırsat olarak görüp önünüze bakın. Acı ama ölenle ölünmüyor insanlar evladını kaybedip devam ediyorlar yaşamaya. Arkadaşları ve ailesi acılarını sizle özdeşleştirmişler ve hafifletiyorlar. Kendileri yaşamaktan geri kalıyorlar mı merak ediyorum?
senin acını kendileri daha dramatik dövünmek için görmezden gelmek istemişler. ben açıklama yapmaya çalışırdım ama yapacağınız açıklamaya inanacaklarını sanmıyorum.
Size bu sekilde baski kurmalarina izin vermeyin. Ilk anonime katiliyorum. Sonsuza kadar aci cekmenizi sevgiliniz de istemezdi. Mutlu oldugunuz keyif aldiginiz icin aci cekmeniz dogru degil. Gordugunuz tedavinin ise yaramasi icin bence zaten bu insanlardan kurtulmaniz gerekirdi. Iyi olmus
süslü asla ama asla kendini suçlama. sevgilin vefat etmiş, senin ve ailesinin başı sağ olsun öncelikle. ama onların yaptığı tamamen bencillik.
sevgilinle bu konuda bir konuşma yapma şansınız olsaydı muhtemelen hayatına devam etmeni isterdi. aileler bu konularda çok toksik davranabiliyorlar. tabii ki evlenebilirsin, çok ama çok talihsiz bir olay yaşamışsın ama sevgilinin ailesi yıllar boyu yanında olmayacak. belli bir yas dönemi sonrasında, bunu da ben ya da başkası belirleyemez. kendini hazır hissettiğin anda, hayatına tabii ki birini alabilirsin.
ilişkiniz ciddiymiş, evlenmeyi onunla düşünmüşsünüz evet ama sen hayatının sonuna kadar tek başına kalmak zorunda değilsin, bu senin seçimin olmadığı sürece.
tabii ki gülüceksin, eğleniceksin, mutlu olucaksın. üzülmediğin, güldüğün her an için vicdan yapmanı mı bekliyolar? kendileri iki yıldır hiç mi gülmedi?
lütfen kendi akıl ce ruh sağlığın için terapi al ve uzaklaş ailesinden yavaş yavaş. sana evli de olsaydınız şimdi de karışma hakları yok. herkesin kendine göre acısı var bu hayatta. senin nasıl ve ne yaşadığın kimseyi ilgilendirmez.
senin üzerinden vicdan mastürbasyonu yapmalarına izin verme lütfen.
Hayır süslüler çok üzüldüklerine yürekten inanıyorum ama hayatlarına devam ettiler. Olması gereken buydu ben asla sevgilim öldü bunlar evleniyor düğün yapıyor falan demedim katılamadım da ama her gelişmeyi tebrik ettim. Kimse benim gibi kafayı yemek zorunda değil diye düşünüyordum zihnimin en sağlıksız olduğu zamanda bile. Çektiğim acıyı bile bile böyle yapmaları çok üzüyor ama anlamaya da çalışıyorum yine de haksızlığa uğramış hissediyorum.
Ölenle ölünmez. Keşke olsa ama olmuyor. Bir yerden sonra hayatınıza devam etmek zorundasınız. Size baskı yaparak yüklerini hafifletmeye çalışıyorlar. Gülmek eğlenmek suç değil, siz de insansınız belki kaç zaman sonra dışarı çıktınız farklı yüzler görüp bir ortama girdiniz. Yazık günah bence size yapılan bu tavır.
kimseye açıklama yapmak ya da ne hissettiğini anlatmak zorunda değilsin ki anlayacaklar gibi görünmüyor sonsuza kadar yas tutman hem mümkün hem de sağlıklı değil. tabi acıları büyüktür bir şey diyemiyorum ama seni hırpalamalarına izin verme kimseye karşı sorumlu değilsin, kendini de düşün uzun süren yas sana fiziksel ya da zihinsel hastalık olarak dönebilir.
Geçenlerde Instagram'da kişisel gelişim dersleri veren bir hesapta çok güzel bir içerik gördüm paylaşmak istiyorum:
Awards people try to win that actually don't exist:
"Never put themselves first"
"Stressed the most"
"Sacrificed their entire life for others"
"Worried more than anyone because they care"
Asagiya da dilim döndüğünce Türkçe çevirisi yazıyorum:
insanların gerçek hayatta varolmamasına karşın elde etmek istediği ödüller/unvanlar:
- hayatında kendini önceliklendirmeyen (başkalarını birinci sıraya koyan)
-en çok stres yapan
-kendi hayatını başkaları için feda eden
- umursadiklari için en çok endişe eden
Bu yazı sizin durumunuz için de uygulanabilir diye düşünüyorum, en çok üzülene, en çok yas tutana ödül yok. Hayat devam ediyor, kendi yaşamınızı bir kenara itip de ölmüş bir insanın 4 yl boyunca yasını tutup dışarı çıkmak gülümsememek, bunlardan dolayı suçlu hissettirilmek, sizce normal mi? Size bunları hissettiren insanların yaptığı bana çok manyakca geldi. Kimse size veya vefat eden sevgilinizin eşine en çok siz ya da onlar üzüldü diye hediye vermeyecek. Hayatınızı yaşayın yemin ediyorum ki, tek bir hayat var ve boşa kafaya takıyoruz her şeyi. Annem ölümcül hasta, stresten her şeyi kafaya taka taka hasta etti kendini. Yok patronu şöyle demiş, yoksa bilmemle böyle demiş. En ufak şeylere bile kafayı takardı. İşi bıraktı, hayatını değiştirdi ama bu durum hasta olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Keşke kafaya takmasaydim diyor ama artık çok geç yani. Demem o ki başkalarının tırı çıtı dediklerine bakmayın. Hayatınıza devam edin..
Süslü başın sağolsun. Bisey açıklamak zorunda değilsin. Adamı sen öldürmemişsin ki utanman gereksin. Kendileri eminim her haltı yiyorlardır, sana gıcık olduğu için bu tavrı göstermiş. Eğer seni sevseydi hayatina dönmene sevinirdi.
Sanki uzun suredir evlisiniz 4 çocuğunun babasi da ailesine açıklaman gereken seyler var. Bosver allah aşkına. Hadsize bak yakında evlenirsin de demiş. Ay inşallah karşınıza rahmetliden de iyisi çıkar evlenir mutlu olursunuz.