sevgilisiyle büyük bi kavga yaşayıp sonrasında toparlanan oldu mu?

merhaba, 4-5 yıllık ilişkileri olan insanlar var aranızda. 4-5 yıl boyunca hiç mi büyük kavgalar etmediniz? birbirnizi yorduğunuz, hırpaladığınız oldu mu? böyle uzun ilişkilerde nasıl atlattınız bu süreci?  4-5 yıllık bi ilişkisi olmayanlar da cevap verebilir (1-2 yıllık ilişki)  eğer hırpalandıysanız toparlayabildiniz mi? yüzyüze değil de daha çok mesajla kavgalar. aldatma, güvensizlik, ilgisizlik gibi sebepler yok ortada sadece fikir anlaşmazlığı tarzı konularda falan.

1. benim üniversite döneminde ev arkadaşlarım sevgiliydi. onların evlenme sürecinde evleri ayırdık. ilişkilerinin başlarında çok gürültülü ve kavgalı süreçlerden geçtiler. en az iki yıllık süreç boyunca sürekli kavga ettiler diyebilirim. birbirlerini iyi tanımayan insanların anlaşmaya varabilmesi kolay olmuyor. şimdi ise evliler ve bütün sorunları çözüldü. yine neredeyse iki yıldır kavga etmiyorlar. benim ilişkim de sürekli kavga ederek başladı fakat tartıştıkça karşı tarafa nasıl davranmamız gerektiğini ve kavgayı nasıl kontrol altında tutabileceğimizi öğrenebiliyoruz. taraflar birbirini çok seviyorsa bütün kavgalar sonunda vız gelecektir.

21 mart 2020 17:29

2. anonim 1, süslü peki hiç olmayan bir şekilde saygısızlık baş göstermiş miydi arkadaşınızın ilişkisinde? ya da sizin?

21 mart 2020 17:36

3. benim erkek arkadaşım kendi halinde, müdahaleci olmayan biri. sorunlarımız genellikle yanlış anlaşılmadan ya da o anın ruh haliyle anlaşmak istememekten doğuyor fakat sonra çözüyoruz. onların ilişkisinde de yine anlaşmazlıklardan, karşı tarafın kaldıramayacağı şakalardan, bir tarafın iletişim probleminden vs kaynaklanıyordu. gerçi ben bana anlatılmadığı sürece karışmadım. çok da derinini bilemem.

21 mart 2020 17:41

4. 3.5-4 yıllık bir ilişkim var. Büyük, küçük her türlü kavgamız oldu. Birbirimizi çok çok üzdüğümüz oldu. Bir kere ayrılıp 2 gün sonra barıştık hatta. İki kere de neredeyse ayrılma kıvamına geldik ama her zaman toparladık. Her iki taraf da bu ilişkiyi yürütmeye istekliyse, birbirlerine olan sevgi ve saygılarını kaybetmemişlerse her türlü problemin üstesinden konuşarak geliniyor. Yeter ki açık olun, duygularınızı iyi ifade edin.

21 mart 2020 17:41

5. Süslü arada aniden parlıyoruz mesela avaz avaz on dakika kavga sonra sokulup sırnaşıyoruz hemen kaptıyoruz o konuyu. Önemli olan sesler yükselse ortam gerilse bile saygısızlaşmamak avamlaşmamak. Off sus ya saçmalama be git vs ötesinde hayvan gerizekalı mal falan asla asssla demeyiz birbirimize. Mesela tezgaha yemek damlatmışsın bu ne diye aniden yükseliyorum o diyor yapmadım ben diyorum bu ne ben sallıyor muyum o diyor görmemişim ne var ben diyorum ne demek görmemişim bu ne pislik ya, bi hırlaşıyoruz sonra konu kapanıyor tamam bir daha dikkat ederim. ben kapıyı adam gibi kilitlememişim mesela bana diyor bu ne sorumsuzluk ya kapı açık resmen han kapısı gibi ben diyorum yoo kilitledim o diyor ne demek kilitledim ya farkında bile değil misin bu ne saçmalık ya bi kuduruyoruz sonra diyorum haklısın unutmuşum. Falan filan yani haksız olduğun yerde kabullenmek alttan almak, kavga ederken terbiyesizleşmemek, ve haftada bir kavgalaşığ işin bokunu çıkarıp laçkalaştırmamak lazım. 3 senedir beraberiz bu arada beraber yaşıyoruz.

21 mart 2020 17:52

6. anonim 3, süslü saygı hiç kaybolmadı mı? Saygı meselesi benim için önemli ya da taraflar birbirlerinin haklı olduğunu düşünüyorsa nasıl davranılmalı?

ikimizin de ilk ilişkisi sayılır. bocalıyorum biraz.

21 mart 2020 17:53

7. Taraflar birbirine alışana kadar biraz bocalama oluyor ama biz saygımızı kaybetmemiştik birbirimize. Haksız olan hep hatasını anladı özür diledi. Birbirimizi kaybetmeyi göze alamadık. Hataları tekrar etmemek de çok önemli. Gerçekten pişman olduğunun bir belirtisi. Benim de çok büyük hatalarım oldu o affetti, onun da oldu ben affettim ve tekrarlamadık bu hataları. Aldatma vs. gibi büyük hatalar olsaydı ortada zaten saygı kalmazdı ama bizimkiler daha çok birbirine alışma süreci kavgalarıydı.

21 mart 2020 18:24

8. Oldu toparlayamadik. Yipranmisti. Birbirimizden bikma noktasina geldik. Kendi kendine bitti.

21 mart 2020 18:33

9. biz de 4 yıldır beraberiz. 3. yılımızda çok ciddi kavga edip ayrıldık ben başka şehire taşınıp gittim artık görmek istemediğim için, yaklaşık bir yıl boyunca ara ara konuşup genellikle şiddetli kavga ettikten sonra barıştık. eğer seviyorsanız, ruh eşiniz olduğunu düşünüyorsanız ''yüz yüze' açıkça konuşup derdinizi anlatın bence. o tartışma süreci böyle mesajlarla falan uzadıkça çok yıpranıyorsunuz çünkü.

şimdiki aklım olsa 1 sene ağlamaz direkt bağları koparırdım. aklı başına geldiğinde kendisi tıpış tıpış ayağıma gelip özür dilesin diye. yoksa ite kaka bir sene kavgayla olacak iş değil, çok hırpalanıyorsunuz. üstümden enkaz geçmiş gibi yorgun hissettiğim için barıştıktan sonra hiç ortak bir şey yapasım, problemleri çözesim kalmadı benim. hep onun çabasıyla olmaya başladı çoğu şey ilişkide. benim tek önerim net olun, taktik falan kovalamadan açık açık konuşup sorunu halletmeye çalışın. olmazsa dünyanın sonu değil yolunuza bakın.

22 mart 2020 16:28