sivilce tedavisi ile ilgili roaccutane veya aknetrent??????

arkadaşlar yukarıdaki iki ilacın tedavisi sürecinde cilt aşırı inceliyor ve kuruyor fakat bu kuruluk ve özellikle incelik tedaviden sonra %100 geçiyor mu? ve kuruluğun egzama tetikleme&başlatma gibi bir durumu var mı? araştırdım fakat tam sorularıma cevap bulamadım. lütfen deneyimlemiş süslüler cevaplayabilir mi?? gerçekten önemli bir konu.

1. Süslü tabi başkaları da yazarsa daha sağlıklı olur ama ben yine de kendi deneyimimden bahsedecek olursam; bir kere değil iki kere kullandım ben ve şu an cidimdeki incelme buna bağlı olabilir. İlk kullanımdan sonra bir sorunum yoktu çünkü. Yine 2. kullanımımdan sonra göz çevremde ve kafa derimde 22mden sonra bir egzamaya sahip oldum ama bunun sebebi de üniversiteyi soğuk ve kuru bir iklime sahip bir şehirde okumuş olmam olabilir. Antalya'ya geldikten sonra semptomları yok denecek kadar azaldığı için böyle düşünüyorum. Bir de doktorla konuşurken haa sen roaccutane kullanmışsın ondan olmuştur gibi birşey söylemedi.

14 eylül 2019 19:25

2. Kuruluğu hallederim ama incelik kalıcı olursa çok kötü olur benim için çünkü an itibari ile zaten ince cilde sahibim. Tedaviyi önerir misiniz peki?

14 eylül 2019 19:33

3. önce şunu söylemeyi unutmuşum hemen ekleyeyim; ben karma ciltliyim ve incelme sadece yanaklarımdaki kuru bölgelerde oldu. Önerme konusuna gelirsek de sonuç bakımından öneririm çünkü gerçekten hiçbir şey kalmamıştı. hele ilk kullanımdan sonra adeta hiç gözeneksizmişim gibi bir cildim olmuştu. ama ne yazık ki benim durumum için kimseye gönül rahatlığıyla önermiyorum çünkü şu an 2.den 3 sene sonra da tekrarladı ve ben kendim 3. kez kullanmayı düşünmüyorum. kullanırken biraz depresyon başlangıcı yaşadım ancak bunu tamamen ilaca yükleyemem çünkü oldukça kötü zamanlardan geçiyordum. kesin olarak tek söyleyebileceğim eĞer doktorunuzun yeterince ilgilenmediğini, aknelerinize sebep olan başka bir durumun olabileceğini düşünüyorsanız mutlaka başka doktorlara gidin ve farklı açılardan tahlillerle inceleyip incelemediklerini gözlemleyin. Mesela ilk seferde doktor suratıma 2 metreden bakıp (beni 2. görüşüydü) ilacı yapıştırmıştı hemen. Daha 17 yaşındaydım ve yalandan 1 ay krem tedavisi sonrasında ilaca başlamıştı.

14 eylül 2019 19:47

4. üstteki süslü yazınca hatırladım bir de göz kuruluğu var tabi evet ama benim 5 sene geçmeden tekrarladığı için etkilerin geçip geçmediğini gözlemleyecek zamanım olmadı belki de.

14 eylül 2019 19:48

5. Daha süreci bitiremediğim için deri inceliği hakkında birşey diyemem ama egzama zaten yan etkisi içerisinde var. Benim yüzümde değil ama ellerimde sıklıkla çıkıp kayboluyor ve böyle bi döngü oluştu bu arada benim kullandığım ilaç zoretanin

14 eylül 2019 19:56

6. Yıllardır doktorların verdiği kremler ve eczanelerde satılan sivilce önleyici yüz kremleri-temizleme jelleri kullanıyorum fakat her hafta normal birkaç günce sönen sivilcelerimin yanında deri altında çıkan köklü aknelerde (en az iki üç tane) çıkıyor. Doktor ilaç tadavisi olabilir dedi ama çok ikilemde kaldım zaten yine tekrarlamayacağı da kesin değil.

14 eylül 2019 20:18