sivilceler için doğum kontrol hapı kullanmak? canıma tak etti artık?

süslüler ben 23 yaşındayım ve yaklaşık 14 yaşımdan beri sivilcelerle uğraşıyorum. denemediğim şey kalmadı, roaccutane, binbir tane sivilce jelleri, aha bha kremler, rafine şeker tüketmeme, süt tüketmeme falan ama ı ııııh. yine çıkıyor yine çıkyıor, ha eskisi gibi kötü mü derseniz değil ama, küçük küçük bile çıksa dayanamıyorum artık, komedonlar aldı başını gitti zaten. son çare olarak doğum kontrol hapını kullanmayı düşünüyorum artık, kadın doğumcuma sorduğumda ilk seçenek olarak tavsiye etmiyorum önce tedavi etmeye çalış dayanılmaz noktaya geldiğinde kullanabilirsin demişti, sanırım ben o noktayım. aranızda bu yönde dkh kullanış ya da kullanıp bu yönde faydasını görmüş olan var mı? şimdiden teşekkürler.

1. ablam pcos için kullanmıştı yanaklarındaki sivilceleri geçirmişti ama ablamda ciddi yan etkiye, auralı migrene sebep oldu. geçici körlük de yaptı. yan etki göstermeyeceğinden emin olun zorunda olmadıkça tavsiye etmem

15 ekim 2020 15:51

2. evenıng prımrose oıl kullandım dkhnın etkılerı var dıye ama prımrose da pahalı hayıt kaynatıp içiyorum bır arastır ıstersen

15 ekim 2020 16:28

3. Ben kullanıyorum, sivilcelerim için değil ama cildime de iyi geldiğini gözlemliyorum. Roaccutane ile çözülemeyecek kadar ciddi bir sivilce probleminiz varsa doğum kontrol hapıyla geçeceğini pek sanmıyorum.

15 ekim 2020 16:28

4. Ben kullanıyorum, sivilcelerim için değil ama cildime de iyi geldiğini gözlemliyorum. Roaccutane ile çözülemeyecek kadar ciddi bir sivilce probleminiz varsa doğum kontrol hapıyla geçeceğini pek sanmıyorum.

15 ekim 2020 16:28

5. Son süslüm suratım öyle sivilce dolu değil, 4-5 tane var maksimum ufak ufak ama hep var, yani hiç mi geçmez tertemiz olmaz bi surat.

15 ekim 2020 17:15

6. Hic bir faydası yokkkkk.sırtım tezekli tarla gibi dkh kullandım bir yılı geçkin süre ama tamamen korunmak amaçlı sırtımdaki sivilcelere çare olmadı.

15 ekim 2020 18:12

7. Gluten, süt ve süt ürünleri, rafine şekeri kesin. Uyku düzeninizi iyi ayarlayin, spor yapın ve stresliyseniz azaltmaya çalışın. Bunlar pcos olan kişilerin yapması gereken şeyler genel olarak ama pcos var mı o da önemli ancak değilse bile tetikleyen yiyecekleri falan bulmanız lazım.

15 ekim 2020 19:08