sizce aralıklı oruç metabolizmayı yavaşlatır mı?

bi yerde okudum öğün atlamak ve uzun açlıklar metabolizma hızını yavaşlatır diye ve aralıklı oruç yapıyorum 2 öğün besleniyorum. normalde de 3 öğün yemem zaten. sizce yavaşlatır mı?

1. Bence hayir. Su ana kadar bir suru diyet cesidi denedim en iyi hissettiren ve ise yarayan if oldu. Yemedigim zamanlar su yesil cay vs ictigim icin metabolizmam hep calisti ahah

1 temmuz 2021 02:27

2. Ya benimde aynen öyle süslü ama bu if'te genelde bir ay sonunda hep bir durma farkediyorum bazen gerileme oluyor. Acaba bu yüzden mi diye düşünmeye başladım normalde kendimi iyi hissediyorum o acıkmama hissi falan rahatlatıyo beni

1 temmuz 2021 02:32

3. uzun süreli if yapıyorsanız geçerli olabilir.

1 temmuz 2021 03:30

4. İf öyle 1 ay 2 ay diyet gibi yapılıp, bırakılacak bir düzen değil ki süslü.

Ben küçüklüğümden beri kahvaltı yapabilen biri olmadım. Ne zaman ki hayatımda sporu azaltıp (aile baskısıyla lise son) hayatıma kahvaltıyı ekledim (üniversite 2. Sınıfa kadar) fazla kilolarla boğuştum. Son 7 yıldır (başta zamansızlık ve fark etmeden) 2 öğün beslenmeye geçince vki 19'a indi. 2 yıldır da düzenli spora başlahınca yağ oranım da %22'ye indi. Şimdi 28 yaşında, 18 halimden çok daha fit ve sağlıklıyım.

1 temmuz 2021 09:21

5. yıllardır kahvaltı etmem sevmiyorum(gizlinot: ergenlik dönemimden beri), if olsun diye değil. 55 kilo bir ofis çalışanıyım, spor da yapmıyorum 2000 2500 kcal yiyorum kilo almıyorum, vücudun alışmıştır diyebilirsiniz ama 7 kilo verdim 5 6 aydır sabit kilom. bence yavaşlasa kilomu koruyamazdım. saçma bir karşılaştırma da olabilir bu konulara vakıf değilim kskdjf

1 temmuz 2021 11:22

6. if bana yaramıyor ve metabolizmamı yavaşlatıyor, şimdi çok iyi bir diyetisyen buldum, 3 ana 2 ara öğünle müthiş zayıfladım süslü, bünyeden bünyeye değişiyor süslü

1 temmuz 2021 23:01