sizce güzel yemek yapabilmek bir yetenek sayılır mı?

gerçekten güzel yemek yapıyorum, tadına bakan herkes beğeniyor. ama araştırmayı sevdiğim için her yemeğin püf noktalarını öğrenip sonrasında hepsine uyarak yapıyorum. bu şekilde araştırıp yapan herkesin aynı şekilde yapabileceğini düşünüyorum ve güzel yemek yapabilmek bir yetenek değilmiş gibi geliyor. genel olarak yaptığım şeyleri küçümseme eğilimim var. o yüzden emin olamadım düşüncemin mantıklı olup olmadığından. siz ne düşünüyorsunuz?

1. Yani kendin tarif yaratsan belki olabilirdi ama tek yaptığın başkalarının tarifini kopyalamak

13 ocak 2022 20:19

2. bence de tariften kopyalayarak yapmak, mandala boyayıp resim yeteneğim var demek gibi... marifet tarifsiz yeni bir şeyler üretebilmek ve bunun güzel olması

13 ocak 2022 20:41

3. bence gayet de yetenek istediğin yerden bak, eğer elin yatkın değilse ya da elinin lezzeti yoksa o tarif bir şeye benzemez yani güzel yemek yapmak kesinlikle yetenek aynı malzemelerle aynı tarifi iki kişi yapsın, birisinin yeteneği olsun diğerinin olmasın aynı şey çıkmaz ortaya.

13 ocak 2022 20:49

4. Yetenek olmasaydi herkes guzel yemek yapardi cunku nasil yapilacagi adim adim tarifleniyor zaten. Bazi insanlarin yemegi tatsiz tutsuz oluyor yine de. Dolayisiyla bence ustun bir yetenek degilse de gayet kendinizi ve yemek yaptiginiz insanlari mutlu edecek bir ozellik.

13 ocak 2022 21:18

5. Yemek yapmak bir yetenek değil bence olsa olsa yaratıcık kısmında bir yetenekten söz edilebilir el lezzeti falan gibi şeyler bana uydurma geliyor ama tad alma duyun iyiyse ortaya iyi yemekler çıkarman daha olası. Tarife tam uyup püf noktaları bilmek de büyük farklar yaratıyor sen de demişsin zaten. benim de tarife pek uymadan yaptığım, aceleye getirdiğim aynı yemekler arasından çok fark olabiliyor mesela.

13 ocak 2022 21:19

6. Yetenekle beceriyi karıştırıyorsunuz. Soru sahibinin becerisi var. Yetenekli biri kendi tarif ve tekniğini yaratır.

13 ocak 2022 21:21

7. Bence yetenek değil. Daha çok pratikle alakalı. Başta yemekleriniz kötüyse bile bol bol pratik yapıp geliştirebilirsiniz. O yüzden beceri derdim ben.

13 ocak 2022 23:17

8. Yeteneği nasıl tanımladığımızla ilgili bir soru bu bence. Farklı cevaplar da tanım farkı aslında.

13 ocak 2022 23:29

9. Yetenek ve beceri eş anlamlı bu arada mesela.

13 ocak 2022 23:30

10. Yetenek ve beceri aynı şey değildir demeye geldim