sizce kilolu insanlara karşı sistematik bir baskı ve ayrımcılık var mı?

fatphobia tartışmalarını sık görüyorum son zamanlarda. otobüslerde, restoranlarda, uçaklarda, lunaparklarda vs. kilolu insanlara göre yer olmaması, doktorların bütün sağlık sorunlarını kiloya bağlaması, işverenlerin kilo sebebiyle is görüşmesinde reddetmesi vs. fatphobia olarak nitelendiriliyor.

1. Doktorların sağlık sorununu kiloya bağlaması ne alaka? Hepsi tamam da bu ne alaka gerçekten. Bu fatphobia değil bu düpedüz şişman alınganlığı. Ben de sevmiyorum bu tabiri ama. Obezitenin sağlık sorunlarına yol açtığına dair binlerce çalışma var. Obez güzellemelerinden sıkıldım.

23 haziran 2021 14:42

2. "doktorların bütün sağlık sorunlarını kiloya bağlaması" süslü bu cümle biraz tuhaf. yaşlı teyzelerin zayıfsın ye de hasta olmazsın demesi gibi bir şey değil bu :d

23 haziran 2021 14:43

3. doktorların bütün sağlık sorunlarını kiloya bağlaması ? ashbdhdbhd tamam en sağlıklı sensin

23 haziran 2021 14:46

4. Suslu bence tam tersi. Kilolulara en ufak bir sey soyle hemen linc ediyorlar seni. Restoranlarda nasil kilolu insanlara yer yok ki ulkede bir suru kilolu var. yolculuk yapanlarin hepsi zayif degil. Kilolular sagliksiz bu kadar basit. Mankenler bile artik kilolu dusunun manken.

23 haziran 2021 14:46

5. Moda oldu diye kilo alan insanlar var ya. Bir influencer var mesela bilen bilir kadın şişman manken oldu. Genç yaşta yirmi yaş yaşlı duruyor şu anda. Hmm kilolu olmak çok sağlıklı belli.

23 haziran 2021 14:56

6. Süslüler sakin, ben gördüğüm tartışmaları aktardım kendi fikrim değil bu.

Doktorların test yapmadan, muayene etmeden kiloya bağlaması durumu varsa çok yanlış tabiki fakat bazı kişiler fazla kilonun sağlık problemine yol açtığı gerçeğini kabullenemiyor, doktorda kilosunu söylemeyi ve tartılmayı reddenleri bile görüyorum sosyal medyada.

23 haziran 2021 14:57

7. çoğu ağrının,rahatsızlığın sebebi kilo. ama bunu kabul etmedikleri için başka sebep arıyorlar.

fazla kilo güzel de değil. normal de değil. normal olmadığı için sürekli olumlamaya ihtiyaç duyuluyor.sadece dış görünüşü etkileyen bir durum da değil. artık kendine bakmak,sağlıklı beslenmek önemli. çoğunluk evde 10 dk bile olsa spor yapmaya çalışıyor,şekersiz tarifler deneniyor. yeni normal artık bu. kilolu biri de bunu yapmıyor. çok azı hastalık sebebiyle alıyor genellikle fazla yemek ve hareketsizlik. çözümü olmayan gizemli bişey değil. böyle davranılması ilginç. obezler düşünülerek yapılamaz her kıyafet,koltuk vs . onlar normal kiloya inecekler. kanser hastası bilerek kanser olmaz ama kilo alanlar kendi iradeleriyle alıyor. ilaç kullanıp almayanları nasıl açıklayacağız?

sürekli acıtasyon yapmasalar bu baskı oluşmayacak.

23 haziran 2021 15:38

8. Yalnız SS icgudusel olarak böyle şeyler doğru olabilir gibi geliyor bana. İlk cumleleriniz. Ama şuan konu bu değil tabi :d

23 haziran 2021 15:53

9. arkdaşlar eski kilolu biri olarak kiloları vermeye yılarca çabalamış biri olarak diyebilirim ki, kilo korkunç bir şeydir. giydiğiniz yakışmaz. yokuş çıkamazsınız. elbise giyemezsiniz çünkü bacaklarınızın araları alev alev yanar. yüzünüz yağdan sivilce basar. vücudunuz çatlar sarkar patlar. bunu neden romantize etmeye çalışırlar anlamıyorum. aliexpressten bikini bakayım dedim modelde duruşu ve vücudunu tanımayarak alan insanların feedbacklerine bakıyorum rezalet. mayolardan da bikinilerden tiksindim. gidin sağlığınız için spor yapın. o geribildirimler sayesinde spora başlıyorum bu yaz. sağlık sorunlarınızın da çoğu kilodandır zaten. ciğerleriniz yağ bağlar kalbiniz tıkanır damarınız tıkanır. günde 2 litre su içen insanın cildiyle, su yerine koka kola içen bi şişkonun cildi bir olabilir mi

23 haziran 2021 16:08

10. Susluler cidden doktorlarin her seyi kiloya baglaması bi gerçek. Hani dogru duzgun test bile yapmadan gittigim doktor kilon var baska sebebe mi gerek var kiloyu ver sonra bak isine dedi. Gittim şikayet ettim uslubundan dolayi

23 haziran 2021 18:43