sizin de anne babanız sürekli kavga halinde mi?

ikisi de 50 yaşına yaklaşmış kocaman insanlar. yakında torunları olacak kıvama geldiler hala boktan seyler icin çok şiddetli kavgalar ediliyor. %95i de annem yuzunden. bu hayattaki tek derdi herkesi iğneleme ve laf sokma, huzuru sevmiyor kadın resmen. bize yaptığı yemek, evimiz icin yaptıgı temizlik hepsi anneme rahatsızlık veriyor. kaldı ki biz ona hep yardımcı oluruz görev dağılımı yaparız. ama yok laf sokmadan yaşayamıyor. yaptıgı seyleri basımıza kakıyor. babam sabırlıdır ama 20sini göz ardı ediyorsa birini edemiyor. ne yapicam bilmiyorum ben 21 yaşındayım bagırma sesleri artınca korktum gidip baktım ve annem yerde sürükleniyodu babam sandalyeyi mutfak dolabına fırlatıyodu sahneyi siz düşünün. bunun gibi kaç tane oldu sayamam. allah beni kahretsin ki okulu da bu sehirde yazdım daha 3 senem var en az. napicam hic bilmiyorum ikisinden de nefret ettim iyice. keşke boşansalar. bununla nasıl basa cıkılır ki süslüler? gün gectikce ben de tahammülsüzleştiğimi farkediyorum anneme benziycem diye cok korkuyorum. annemi terapiye gönderebilecek param olsa keske. ailemizi mahvediyor her gün biraz daha.

1. cidden merak ettiğim için soruyorum neden okulu aynı şehirde yazdın gitme fırsatın varken? insanlar evlerinden ayrılmak için universiteyi bi fırsat olarak görürken hem de.

12 mayıs 2021 17:44

2. a1 süslü gidebilme ihtimalim olan en iyi okulları yazmıştım zaten ama gelmedi. Diğer türlü gitsem de olur gitmesem de seviyesinde egitim veren okulları yazmaktansa yasadıgım yerdeki okul daha iyi. O yuzden. Sırf bi tık iyi egitim alabileyim diye. Ama aileyle yasamanın berbatlıgını sık sık hatırlayıp kendime kızıyorum.

12 mayıs 2021 17:48

3. Benimkiler de oyleydi. Serefsiz baba teroru yasanirdi hep. Neyse ki 5 yil once bosandilar, kafam bayagi rahatladi. Aileniz ayrilmaya yanasmiyorsa siz ayrilin. Su an icin de annenizi degil kendinizi dusunun ve siz terapiye gidin. Anneniz istemedigi surece degismez ama siz kendinizi koruma yontemi gelistirebilir, ofkenizi degerlendirebilir ve sureci minimum zararla atlatabilirsiniz.

12 mayıs 2021 17:52

4. Benimkiler de aynı durumda ama ayrılmaya hiç niyetleri yok. Teşvik de etmiyorum kocaman insanlar ve yaşları ilerledikçe yalnız kalmaları üzücü geliyor bana

12 mayıs 2021 18:01

5. Aynı durum bizde de var. Annem babam aynı senin anlattığın gibi süslü. Ben çalışıyorum ne zaman telefonla konuşacak olsam gidip uyarmam gerekiyor ses yapmayın diye. Bir anda kavga çıkıyor. 21 yaşındayken ben de sorunun annem kaynaklı olduğunu düşünürdüm. Anlattığın gibi laf sokmadan duramaz, yaptığı işler zoruna gider. Şimdi 26 yaşındayım sorunun aslında babam olduğunu anladım. O kadar iletişimsiz o kadar tepkisizki. Hiçbir zaman annemi insan yerine koyup bi şey paylaşmışlığı, konuşmuşluğu yok. Bu kadın tabi bu hale gelir. Sürekli evde temizlik yapan bi robot olarak görülüyorsun başka vasfın yok. Babama gıcık olmaya başladım o yüzden dkkfg

12 mayıs 2021 18:02

6. Ay süslü bunu yazdım ve kavga etmeye başladılar şu an hajskaksfv

12 mayıs 2021 18:04

7. Benim babam sürekli depresif ve agresif annem takıntılı ve kafasında kuran bi kadın düşünün bizim evi wğdjjwjdkkdc

12 mayıs 2021 18:08

8. Süslüler cok teşekkür ederim konusmak iyi geldi artık duzelecegini falan ummuyorum da 3 sene disimi sıkıcam. İnsanı evlenmekten sogutuyorlar.

12 mayıs 2021 18:14

9. Turk aileleri hep böyle sanırım ya bizimkiler de gunde 5 öğün ottan boktan kavga ediyorlar. Fiziksel temasli olmuyor ama her kavgada sesler yukseliyor hatta bazen küfürleşiliyor. Uniyi disarda okumak hayatimda aldığım en doğru karardı 5 sene kafam rahatti simdi mecbur yanlarina döndüm. Yüksek lisans yapıyorum derse girecegim zaman ben de ustteki anon gibi gidip uyariyorum mecburen ses cikarmasinlar diye. Çözümü ne bilmiyorum gerçekten şu korona bitsin defolup gidicem artik onlar da birbirlerini yesinler bu saatten sonra yapabilecegim bisey yok.

12 mayıs 2021 18:20

10. Küçüklüğümden beri böyleler. Küçükken üzülür ağlardım. 30 yaşına geldim en ufak kavgalarına hışımla gelip ikisine de hadlerini bildiriyorum ve haklı olduğum için sesleri çıkmıyor.

Ebeveynler hiç fark etmiyorlar ama kavgalı ortamda büyümek ve yaşamak ciddi manada psikoloji bozuyor.

12 mayıs 2021 18:24