tam buğday unu mu yoksa siyez unu mu almalıyım? hangisi daha sağlıklı?

1. 2 si de sağlıksız süslü. Ama illa 2 sinden bşri diyosan siyez. :(

Ben un gereken yerlerde çiğ karabuğday öğütüyorum baharat öğütücüde.

5 kasım 2019 13:24

2. sucuğa domuz eti karıştırılan bir ülkede ben siyez unu diye satılan şeylerin gerçekten siyez unu olduğuna emin olamıyorum. fiyatı da o kadar pahalı ki. bence ucuz kepekli unlardan alıp, toptan un tüketimini de azaltmak en sağlıklısı ve cep dostu olanı.

bu arada tam buğday unu üreten 3-4 tesis var ülkede. geri kalan "tam buğday" unları kepek, beyaz un vs. karıştırılarak yapılıyor. o yüzden herhangi bir kepekli un dedim.

5 kasım 2019 14:21

3. yalnız sucuğa domuz eti karıştırmakla bu ikisi farklı şeyler verilen iki örnek çok ayrı biri elma biri armut. yani bir etin içine domuz eti karıştırmak çok kolay bir şey ama diğerinde gdo denilen genotipini değiştirmen gerek buğdayın. bunu tam. buğdayla yaparsın gayet kolay bir şey ama siyezin farkı buna imkan sunmaması. o yüzden siyez daha sağlıklı bir tercih oluyor ya zaten.

5 kasım 2019 14:45

4. işini niye bu kadar karmaşıklaştırdınız ki? ben genomdan filan bahsetmedim, buna gerek de yok. çıplak gözle bakınca veya kek yapıp yiyince %100 siyez unu ile %50 siyez %50 normal un karışımını birbirinden ayırabilecek misiniz? benim çiftçisinden kargosu dahil 8-9 liraya aldığım şeyi markette 25 liraya satıyorlar. bu kadar kar marjı olan bir şeyde yolsuzluk yapılmayacağını mı düşünüyorsunuz? 2-3 yıl önce siyezi kimse bilmezdi. şimdi her yerde. siyez buğdayı ekilen alan 4-5 kat artmadıysa, bütün bu siyezli şeyler aslında siyezli değil.

sucuk örneğini güncel bir örnek olduğu için verdim. üstelik insanların dini hassasiyetlerini bile hiçe sayarak yapılmış bir şey. bu yapılabiliyorsa siyez unu diye satılan unlara da her şeyin ununu/kepeğini katabilirler.

6 kasım 2019 09:40