tragus piercing enfeksiyonu????

süslüler geçen hafta tragus yaptırdım. ilk başta her şey harika 0 acı 0 şişme çok şaşırmıştım hatta. dün duş aldıktan sonra birkaç saat sonra davul gibi şişip  zonklamaya başladı ama böyle bir zonklama olamaz sanki çenem kafam her yerimi kesiyorlar. izotonik tuzlu su serum ile temizlemeye ve sürekli fucidin sürmeye başladım dünden beri ama henüz bir iyileşme yok aynı ağrı şişlik devam. sizce kaç gün sonra etkisini görmeye başlarım? daha kötüye gider mi

1. süslü ben çok büyük heveslerle deldirdim ama gerçekten çok güzel ve eksiksiz bakmama rağmen kulağımda durduğu sekiz ay boyunca istisnasız hee gün iltihap vardı asla düzlemedi mecburen o bölgenin kopmasından korktuğum için en sonunda çıkartmak zorunda kaldım

8 ağustos 2021 04:37

2. Süslü o kadar ağrıyor ki anlatamam uyuyamıyorum, birkaç gün daha beklesem düzelir mi yoksa çıkarıp atayım mı bilemiyorum. Bir de genelde iyileşmeden sakın çıkarmayın iltihap içeride kalır delik kapanır daha kötü olur demişler. Delireceğim :(

8 ağustos 2021 04:41

3. süslü evet aynılarını söylediler ama artık sekiz ay iyileşmeyecek bir iltihap vardı ortada ve son raddeye kadar ısrar etmeme rağmen kulağım inanılmaz şişmişti anlatamam sana. bence bir ay düzenli bakımını yap takmayı dene olmazsa benim gibi bekleme o kadar süre çıkart ama dediğim gibi her gün batikon+fuciidn yap üstüne yatma kulaklı takma. umarım iyileşir

8 ağustos 2021 04:46

4. Allah affetsin soruyu ereksiyonu diye okudum sabah sabah ya..

8 ağustos 2021 08:13

5. Bebeğim bu sevdadan vazgeç ve çıkar bence. Benim kıkırdağım kopmuştu :D

8 ağustos 2021 08:35

6. serum ile temizlemeyin. tuzu fazla kullanmayın. salt water soak yöntemindeki gibi ölçülerle iyotsuz tuz ve ılık suya kulağınızı daldırıp 7-8 dk bekleyin. bu soak yöntemi silip kompres yapmaya göre çok daha etkili. eğer başa çıkamazsanız son çare olarak aspirinli bir yöntem var. ben denemedim ama çok memnun kalanı var ona da bakabilirsiniz. piercing 6 mm ise 8 mm hatta şişliğe göre 10 mm ile değiştirilmesi de gerekebilir. ama eğer şartları düzeltirseniz 5 gün 1 hafta sonra bir şeyi kalmaz. geçmiş olsun.

8 ağustos 2021 13:54

7. ve bence fucidin sürmeyi bırakın. eğer piercing yapan kişi sürekli çevir oynat falan dediyse sakın dinlemeyin ve oynatmayın. tuzlu su bakımını da günde iki kez yapın şişlik inince 1e indirin.

8 ağustos 2021 13:56

8. Çok teşekkür ederim. Hemşire arkadaşım önerdi izotonik serum suyunu. Günde iki kez suyla temizledikten sonra kurulayıp fucidin sürüyorum. Birkaç gün devam edeceğim. Azalma olmayıp daha da şiddetlenirse şişlik ve ağrı gidip çıkarttıracağım sanırım :(

8 ağustos 2021 14:11

9. İlk günlerde hafif hafif çeviriyordum salak gibi şu an hiç ellemiyorum korkudan

8 ağustos 2021 14:12

10. kesinlikle oynamayin.