uykum var ama uyuyamiyorum ne yapmaliyim?

uc gunde dort tane onemli vizem oldugu ve oncesinde hic calismadigim icin sali gununden beri sabahliyorum, toplam 2 saat falan ancak uyumusumdur. bu surecte kac bardak kahve ve enerji icecegi ictim bilmiyorum. dun yine sabahladim, sonlara dogru kafam hicbir seyi almadigi icin calismayi cope atip uyumaya calistim ama 1 saat falan uyku uyaniklik arasi yattim sonra kendi kendime kalktim yine. sabah sinava girecegim cikisinda uyumam lazim ama uyuyamayacakmisim gibi hissediyorum. biraz da psikolojik hale geldi sanirim kendimi "uykum var ama uyuyamiyorum" diye sartladim iyice stres oluyorum. nasil uyuyabilirim tavsiyesi olan var mi?

1. 3 gun hic uyumadan sinava girip o kafayla iyi bir sonuc alabilecegini dusunmen ilginc geldi. halusinasyon, mide bulantisi, asiri sinir stres, istahsizlik, bayilma bile yasayabilirsin. iyi sanslar dilerim ama bidaha boyle sacma islere girme

21 aralık 2023 08:16

2. abart anonim 1. uyumuş işte iki saat. gencecik kız bir iki günlük uykusuzluğu tolere edebilir zaten. yine de sınavdan önce iyi uyumak önemli. uyuyamama sebbein kendini kasman süslü. yani kafanı boşaltıp yatağa girsen hemen uykuya dalarsın. film dizi falan izleyebilirsin yatarken, uykuya dalmaya yardımcı olan müzikler var YouTubeda onları dinleyebilirsin, veya nefes tekniği vardı onu deneyebilirsin. 4 saniye nefes alma 4 saniye nefes tutma 8 saniye nefes verme gibi bir şeydi ama internette daha doğru bir şekilde bulursun. bu arada başarılar.

21 aralık 2023 09:37

3. boyle zamanlarda zihin cok yoruluyor ve beden de bu yorgunluga karsilik veremeyince uykuya dalma sorunu ortaya cikiyor. Kaslarinizi hafif calistirip kan ter icinde kalmadan sizi yoracak 20-30 dakikalik egzersiz uykuya dalisi hizlandirabilir.

21 aralık 2023 19:52