vajinal fitil kullananlar yardımcı olabilir mi?

mantar tedavisi için vajinal fitil kullanmam gerekiyor ama hayatımda hiç kullanmadım. internetten tabi ki araştırdım ama yinede burda sormak istedim. içeri nasıl daha çok itebilirim? ya da genel olarak tavsiye verebilirseniz sevinirim

1. Ben o tedaviyi geçirdim; geçmiş olsun fitilin arkasının içeri doğru oyuk olduğunu göreceksiniz. Orta parmağınıza yerleştirip parmağınızla vajinanızın içine itmeniz gerekiyor. Eğer kaşıntılı bir akıntı probleminiz varsa bir kaç gün fitil can yakıcı olabiliyor.

5 ekim 2018 00:38

2. Sırt üstü yatıp ayaklarınızı 90 derece şekilde kaldırın ve açın. Zaten sabun gibi bişey rahat giriyor. Yeter ki kendinizi sıkmayın. Bir de iç çamaşırınıza pamuklu bez falan koyun fitil akabiliyor daha doğrusu akıyor. Gece yatmadan kullanmak en mantıklısı.

5 ekim 2018 00:46

3. teşekkürler cevaplarınız için. aynasız yapamazmışım gibi geliyor hem aynaya bakıp hem koymaya çalışırken nasıl olacak bilemiyorum :/

5 ekim 2018 00:56

4. Aynaya bakip kafani karistirma derim :) olabildigindlce rahat olman gerekiyo sanki hergun sokuyormuscasina. Gerilince bir gidim iceri girmiyor ve canini yakiyor suslu. Bi de cisin gelmis gibi hissettirse de hemen cise gitmemeye calis. O zaman da cikip gidiyor..

5 ekim 2018 04:39

5. Beklediğimden kolay oldu aslında pıt diye giriverdi ama içine girdikten sonra daha derine ittirmeye çalışmadım. En az 10-15 dk bacaklarım yukarda bekledim ve gece hiç kıpırdamadan yattım nerdeyse. Sabah vajina girişinde beyaz ilaç akıntısı vardı bu normal mi sizce yoksa ben iyi ittirmediğimden ilaç eriyince dışarı mı aktı?

5 ekim 2018 11:04

6. Normal ilaç akıyor o yüzden bir süslü ped vs önerdi.

5 ekim 2018 12:43

7. 6. Anonim ped önerisi gözümden kaçmış akıntının bu kadar çok olacağını tahmin etmemiştim. Ben ilaç çok aktığı için işe yaramayacak diye düşünmüştüm rahatladım şimdi. Son anonim evet benimki de büyük hap gibi 2 tane daha kaldı umarım işe yarar. Teşekkürler :)

5 ekim 2018 13:48

8. tuvalette altımda ne varsa çıkartıyodum. alaturkaya çözelir gibi çömelince rahatça giriyordu. yatarak uygulamayı daha zor bulmuştum.

5 ekim 2018 16:35

9. buraya sormam saçma olacak ama prezervatife rağmen erkekten kadına geçme olasılığı var mı? partnerimin 1.5-2 yıl önce mantar hastalığını geçirdiğini öğrendim ilaç kullanmış sonra bir daha olmadı dedi ama içime kurt düştü. çünkü ilk defa oluyor bende ve olması için bir sebep yok. ayrıca kaşıntılar filan ilişkiden sonra başladı

5 ekim 2018 19:07

10. evet partnerinizinden geçmesi mümkün. onu da bilgilendirin ki tekrar doktora gitsin.

bir de bir süslü ped önermiş ancak ped kullanımı önerilmez. ne fitil kullanırken ne de sonrasında. vajinayı havasız ve ıslak bıraktığı için mantarı artırır. onun yerine iç çamaşırınızı değiştirin. %100 pamuklu iç çamaşırları kullanın. naylon, polyester olan ne varsa elinizden çıkarmanızı öneririm. sabun veya köpük kullanmadan sadece suyla genital bölgenizi temizlemeye özen gösterin.

6 ekim 2018 00:45