yün kaşe kaban kullanan var mı? %70 yün kaban nasıldır, sıcak tutar mı ?

kızlar %70'i yün bir kaban buldum, vücut tipime uygun olduğu için çok beğendim. %70 yün nasıldır, sıcak tutar mı ? kolay deforme olur mu? ilk defa böyle bir şey almayı düşünüyorum. kaban 700 lira civarı. yani bu kadar parayı çöpe atmak istemiyorum. şimdiden teşekkür ederim. 💞

1. elimde üç tane yün kaban var. yün oranları %70 ile %100 arasında değişiyor. ankara'da yaşıyorum. sadece bir tanesi sıcak tutuyor. sırf yün oranı belirleyici değil. bir tanesinin dokuması çok sıkı değil anladığım kadarıyla. diğeri çok sıkı dokunmuş görünüyor ama astarı pamuk olduğu için soğuğu geçiriyor.

sıcak tutanın polyester astarı var, bu baya etkili bir de dokununca diğerlerine göre daha kalın ve yumuş.

tüy toplama meselesi de değişken. yün pamuk karışımı bir blazerım var üstümde tüylü bir şey olmasa da bir yerlerden tüy topluyor. swh. bu saydığım kabanlar çok çok az tüy topluyor mesela.

14 ocak 2019 00:40

2. Çok teşekkür ederim kızlar. Baktığım kabanin astarı polyester. Tüy meselesini de ne yaparım bilmiyorum.

Peki şey mesela sırt çantası taksam sürekli, montu deforme eder mi? Sürekli bilgisayar taşımak zorundayım da. :(

14 ocak 2019 00:45

3. Benim %70 lik kaşe montum bayağı tüy topluyor, her giyimden önce tarıyorum rossman dan aldığım tarağımsı tüy toplayıcıyla. (link: www.catsandcolors.com/wp-content/uploads/2017/09/4305615395463_E_1_4-e1504554290390.jpg Montu deforme etmeden topluyor tavsiye ederim )

14 ocak 2019 17:54