yıldönümümüz için güzel bir şarap öneriniz ve yanına güzel bir makarna tarifiniz var mı ?

yıldönümümüz için yemek yapacağım ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. bir makarna bir salata bir de dip yaparım tortilla cipsi banarız diye düşündüm sizce mantıklı mı. dip sosu soğuk bir iki meze veya peynir tabağı ile de değiştirebilirim. benim şimdilik fikrim şu salçalı kremalı makarnalardan, nar ekşili roka domates salatası ve cevizli fındıklı iki üç çeşit peynirli bir peynir tabağı veya tarator gibi bir meze. nasıl sizce? önerilere açığım

1. Makarna salata ve meze... günlük bir sofra. Bilmiyorum bana aşırı anlamsız geldi. Şarap koyacaksanız masaya güzel bir et yemeği yapabilirsiniz bence daha şık olur yıldönümü için. Kremalı makarna ve salata gerçekten çok boş. Ya da hiç hiç bunları koymayıp sadece meze ve peynir tabağı koyun. Kuru et falan alın.

28 temmuz 2023 08:07

2. Söylemeyi unutmuşum ikimiz de öğrenciyiz ve et ne yazık ki koyamam sofraya. Bütçemiz kısıtlı

28 temmuz 2023 08:19

3. Cidden her konuda bilgisi yok fikri var insanlardan biktim. Asil raki sofrasinda cesit cesit peynir olmaz. Beyaz peynirdir sadece. Sarap yanina ise peynir tabagi hazirliyorum diyorsaniz 2 cesit peynir yeterli degildir. Ha butce meselesi tabii ama peynir ve sarkuteri tabagi yapayim dusuncesiyle yola cikiyorsaniz az az ama cesitli peynirler olmali sectiginiz sarabin yanina gidecek.

Neyse burda mutevazi bir kutlamadan bahsediyorsak tortilla cipsi ve sosu bosverin zaten makarna da karbonhidrat. Salcali kremali yerine penne arrabbiata olabilir. Domates puresi, sarimsak, zeytin ile hazirlaniyor yani karsmasik bir malzemesi yok. Baska bir secenek eger severim derseniz 1 demet feslegeni biraz yag, biraz varsa tulum yoksa cok yumusak olmayan bir beyaz peynir ve az cevizici ile rondodan cekin. Kendi capinda bir pesto sos elde etmis olursunuz. Makarnayi pesto soslu da yapabilirsiniz. Sarap olarak da sava premium blush var carrefourlarda. Fiyat performansi iyi bence.

28 temmuz 2023 08:32

4. Salçalı kremalı makarnaya erkek arkadaşım bayılıyor diye demiştim ama haklısınız galiba düşününce benim de bir midem almadı. Şaraba savadan daha iyi bir şeyler alacak bir bütçe ayırdık çünkü ikimiz de şarap içmeyi çok seviyoruz. Sanırım limonlu adaçaylı makarna yapacağım. Bir de sizin hoşunuza gitmedi ama (link: https://www.google.com/search?q=arugula+and+tomato+salad&client=ms-android-samsung-gs-rev1&tbm=isch&prmd=ivsn&sxsrf=AB5stBiVuC8Igu9dqXXrHeMDZwEU--JjfA:1690524222772&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwii8qC-3bCAAxXZa_EDHRd6AJcQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=412&bih=724&dpr=2.63 Şu şekil şık bir salata) olmaz mı sizce? Bir de teşekkür ederim A2 🥰🥰

28 temmuz 2023 09:05

5. A5 cevabınız kusura bakmayın ama hiç hoşuma gitmedi. Yemeği evet ben yapıyorum ama ben lezzetli yapabildiğim için. O genelde benim yemeği yaparken çıkardığım bulaşıkları yıkıyor, sofrayı kuruyor ve yemek bitince de bulaşıkları yıkıyor. Alışverişi de bölüşüyoruz. Bence gayet adil. Buraya sevgilime hıyar diyin diye soru açmadım, ilişkim hakkında tavsiye istediğim bir kısım da yok. Ben çok mutluyum, endişeniz için de teşekkür ederim ama haddinizi aştınız bence.

28 temmuz 2023 09:15

6. Sanırım daha detaylı açıklamam lazım, biz toplam 500-600 TL bütçe ayırdık ama yarısını falan şarap diye düşündük. Evimizde elektrikli rondo, fırın vs yok dümdüz tencere tava ve ocak var. Makarnayı ikimiz de çok sevdiğimiz için ana yemek makarna olacak şekilde bir menü oluşturmaya çalışıyorum. Aklıma gelenler bu kadar ☺️

28 temmuz 2023 09:19

7. yıldönümü için makarna ve peynir tabağı gayet iyi bir seçim olabilir. ben de sıkça yaparım. 2-3 çeşit peynir ya da doğrudan aristenin peynir tabağını alın. peynirleri gayet güzel. yanına isterseniz isli etlerden, mutlaka ceviz badem gibi bir yemiş, kuru ya da karaüzüm, çilek çok yakışır. yine ek, hazır humuslardan alıp biraz zeytinyağ ile açıp yanına eti formun ya da tahıllı herhangi bir çubuk ekleyebilirsiniz. küçük bir kase ve yanında çubuklar şık duruyor.

makarna için, migros ya da varsa şehrinizde macro, taze makarnalar var. onlardan sevdiğiniz birini alabilirsiniz. ben genelde fettucini alıyorum.

Sos için krema, daha çok bütçe ayırırım derseniz barilla pesto sos da eklenebilir. yoksa, cevizi biraz küçük parçalara ayırıp tavada kavurun. azıcık yağ ve üzerine sarımsak ekleyip biraz daha kavurun. kremayı da ekleyip muskat varsa süper oluyor, fesleğen ya da bol kekik, karabiber. indirmeye yakın tuz ve birazcık kaşar ile efsane bir sos oluyor. eğer seviyorsanız içine jülyen doğranmış tavuk gögsü de ekleyebilirsiniz. üstüne de iki düzgün cevizi koyup, biraz izmir tulumu rendeliyorum ben.

şarap için eğer bütçeniz var ve iyi bir şarap içmek isterseniz benim damak zevkime göre jp chenet, ya da suvlanın şarapları gayet güzel bir seçim olabilir.

salata ben tercih etmiyorum bu masada, o yüzden öneremiyorum da. şimdiden mutlu seneleriniz olsun:)

28 temmuz 2023 09:33

8. Cok tatlisiniz ama bu soru beni cok üzdü ya ;( ekonominin hale bak millet sarabin yanına salcali makarna yapiyor

28 temmuz 2023 09:44

9. Anonim 7 gibi ruh hastalari eksi'den ortalik karistirmak icin gelen ergen erkekler sanırım. Bir kadinin bu kadar varos bir nefretle dolu olmasini kabul edemem.

28 temmuz 2023 09:46

10. Domatesi bol bir makarna tercih edebilirsin, hazir domates sosuyla degil kendin pisirecegin domateslerle. Bunun yanina yapacagin roka salatasina cok cok az domates koyabilirsin, peynir de bence salatada olsa yeterli. Sarap olarak soguk bir chardonnay veya savinion blanc. Migrosta ortalama saraplar zaten 200-250 bandina cikti:( onlardan birini alabilirsin angora falan, damak tadiniza uygunsa normalde.

28 temmuz 2023 09:51