yaşı 30+ olup hiçbir şeye sap olamamış insanlar var mı benim gibi?

ne iş ne okul ne aşk ne evlilik.. hiçbirini başaramadım doğru düzgün. bu yaşımda hâlâ ailemle yaşıyorum, b.ktan bir markette kasiyerim. lisans mezunuyum ama matah bi bölüm değil. zamanında çalişmadım sınava falan memur da olamadım. zaten kimse kasiyerle evlenmek istemez. erkeklerin ilgisini çekmiyorum zaten sosyal ortamım da yok gece gündüz çalışmaktan. aman neyse bu saatten sonra yapacak bir şey yok galiba. ölüp gitmeyi beklicem benim de hayatım bu şekilde ne motivasyonum ne hevesim ne de hırsım var.

1. 30 yaş memur olmaya engel bir yaş değil ki. Yine çalışabilirsin.

14 kasım 2023 22:21

2. İstediğim gibi biri evlenmez. Kendi iş ortamından buluyorlar çoğu zaten. Mağazadaki evli olan neredeyse herkes çalıştığı mağazadan bulmuş birini. O tiplerle yıllardır çalıştığım için asla evleneceğim tipte insanlar değiller

14 kasım 2023 22:27

3. Kurban psikolojisine girmişsiniz. Ölümü bekleyecek kadar bir şey yok ortada.

14 kasım 2023 22:32

4. Süslü ya işinle tanıştığın insanların çok alakası yok biraz daha çok ailenle çevrenle sosyoekonomik ortamınla alakalı. Ben de mesela 31 yaşındayım ve çalışmıyorum yani bir süre denedim ama istemedim, doktora yapıyorum şu anda keyif alıyorum çünkü bundan. Eşimle arkadaş ortamından tanıştım dıdısının dıdısı çıktı yazlık komşumuzun yakın arkadaşım olan çocuklarının ikinci dereceden kuzeni, yazlık arkadaşımın doğumgününde tanıştık mesela. Kendini arkadaş ortamından çekme derim biiiirsürü enteresan insanla tanışabiliyorsun.

14 kasım 2023 23:10

5. Sıkılmışsın ama sayılara takılma süslücüm, yeni bir şeylere başla istersen mesela açıktan bir başka bölüm okuyabilirsin, kurs olur , yüksek lisans falan olur, işini bırakmadan ya da bırakarak sen bilirsin o kısmını küçükten başka bir uğraş bulsan sana iyi gelir diye düşündüm. Eş olayı da aman inan takma 34 yaşındayım yaşım geçiyor diye 30umda evlendim hayatıma sıçtım. Hayatını mahvetmek istiyorsan yanlış eş seçimi yap. Aman acele karar verme biriyle falan tanışırsan.

14 kasım 2023 23:21

6. Senin 29 yaş versiyonunum, yakında 30 olucam hatta. Yüksek lisans mezunuyum ama ben de istediğim gibi bir iş bulamadığım için vebu durum psikolojimi kötü etkilediği için artık bu işlerden vazgeçtim ve dümdüz bir işte hiçbir hayat beklentisi olmadan çalışıyorum. Zamanında güzel işlerde çalışmak için elimden geleni yaptım, bu konuda içim rahat ama olmayınca olmuyor. Ben dümdüz kısmetsiz olduğuma inanıyorum. Ne kariyer ne ilişki hiçbiri olmadı ve başka istediğim şeylerin de olacağını düşünmüyorum. Hayattan artık beklentim yok, önüme ne çıkarsa onu yaşayıp, 0 beklenti 0 stres ile yaşamaya çalışıcam çünkü stres beni zamanında kötü yaptı. Elimden tek gelen bu. Bazıları kısmetsiz olur, hayatımın özeti bu benim için.

14 kasım 2023 23:33

7. Süslü beklentini çok yüksek tutma. kpss içinde geç değil çalışmaya basla 1 sene var hayatını sen değiştirebilirsin ama cabalayarak.

14 kasım 2023 23:36

8. 5 yıldır yüksek lisans yapıyorum ama bitirmek içimden gelmiyor çünkü bitirsem ne olacak ki. Kollarını açıp beni beklemeyecekler yine kasiyer olarak hayatıma devam edeceğim. A6 seninle tıpatıp aynı şeyleri düşünüyorum. Keşke daha farklı şekillendirebilseydim hayatımı. KPSS çalışmak için de ayrı bir çaba gerekiyor. Vardiyalı çalıştığım için haftanın 4 günü sabah çıkıp gece 12 de eve geliyorum. Ertesi gün yine aynı. İşten ayrılıp kpss ye odaklansam bu sefer de işsiz kalmaktan korkuyorum. Kpss kazanacağım kesin değil çünkü. Benimle evlenmek isteyen kimse de yok zaten ailemin başına kaldım. Onlardan bağımsız farklı bir evde yaşasam tek başıma takılmam ama asgari ücretle eve çıkmam da imkansız.

14 kasım 2023 23:54

9. insallah her sey senin icin hayirli olur suslum. insallah seneye bu zamanlar hem asik oldugun biriyle guzel bir yola girmis olursun hem de kariyerinde yeni ve sartlari daha iyi bir yolu denemeye baslarsin.

ben de yakin zamanda totomda patlayacak bir karar aldim hayatimla ilgili. esim ve isim yok. belki de hic olmayacak. ama sevmedigim sartlari degistirmeye calisiyorum. ortam degistirmeye calis elinden geldigince. baska is aramayi asla birakma. is ortaminin degismesi sana daha iyi gelecek, yeni insanlarla da tanisirsin. kasiyerligin sonu yok. muhtemelen baska is ariyorsundur ama "aman beni niye alsinlar" diyerek cabalamayi birakma sakin.

14 kasım 2023 23:59

10. süslüm yüksek lisansını bitirip yurt dışında doktora yapmayı düşünebilirsin. Ücretli vs de oluyorlar ama yüksek lisansın bitene kadar para biriktirip kredi çekip bir yurtdışı macerası yaşamak sana çok iyi gelebilir.

15 kasım 2023 00:22