ya süslüler çamaşır makinesinden bu şekilde elektrik çarpmasını hangi fizik kuralı açıklar? çok tuhaf ya?

sy

1. Süslüler bizim çamaşır makinesi çalışırken kesinlikle dokumuyoruz çünkü dış kısmından cidden elektrik çarpıyor. Binamız oldukça eski ve topraklama yok ondan oluyor. Ben önceden makineye kusur bulurdum ama hem en kaliteli markalardan hem de 2 senelik. Çamaşır makinemize su falan sıçramasın diye de bir örtü ile örtülü. çalışmıyorken sadece fişe takılıyken o örtüyü düzelttim kıvrılmıştı ama kesinlikle çamaşır makinesine dokunmadım. Polyester malzeme elektriği nasıl iletiyor ki? Birde çalışmıyorken böyle olması ayrı tuhaf geldi çünkü sadece fişe takılı.

26 şubat 2024 02:21

2. prizin olduğu duvarın içinden su kaçağı vardır, prizden elektrik çarpıyordur ya da sadece topraklama olmadığından da olabilir. elektrikçi çağırın tek tek tüm prizlere, bataryalara bakar akım var mı diye.

26 şubat 2024 03:21

3. A2 süslü ya bu topraklama mevzusu sıkıntıymış bu arada havadan da olmasına şok oldum ayy.. aslında elim biraz nemliydi o yüzden cereyan çekmesini anladım zaten küçük miktardaydı.. ben elektriksel konulardan çok korkarım genel olarak mesela banyodan sonra saçımı kurutamadım nemlenmiş buhardan kurutma makinesi.. elektrik hem mucizevi bir şey hem de kazaları korkunç sonuclara yol acabilen bir sey🥺 yetkililer sonradan elektrik için topraklama yapamıyor mu peki belediyeye falan söylesek çözüm olur mu acaba

26 şubat 2024 04:53

4. A3 mutfaktaki prizde de bilgisayarın şarj aletinin ucundan akımı hissetmiştim sanırım tüm ev elektrik topraklama olmadığından böyle

26 şubat 2024 04:54

5. A3 süslü bu arada makinenin üstündeki örtüye biraz nemli elle dokunmam da etkili olmuş sanırım, kuru ellerle örtüye dokununca bir sorun olmadı

26 şubat 2024 04:56

6. A4 süslü evde kiracıyız bizim yapabileceğimiz bir sey yok sanırım :( eski makineye kulp buluyordum ben ama yeni kaliteli makinede de bu sorun oluyor topraklama kablo ne kadar önemli bir şeymiş cidden

26 şubat 2024 22:01