yabancı sevgili ve yurtdışında yaşam?

merhaba :) doğrudan konuya girmek istiyorum. 3 yıldır yabancı bir erkek arkadaşım var. avrupa'nın orta büyüklükteki ülkelerinden birinden, ifşa olmamak için doğrudan söylemek istemiyorum. ben erasmus'ta iken tanıştık bir dönem boyunca aynı şehirdeydik sonra ben döndüm türkiye'ye. o zamandan beri uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz ama buluştuğumuzda uzun süreli oluyor yani ortalama 2 ayda bir 2 hafta gibi görüşebiliyoruz. çoğu zaman o geliyor bazen de ben gidiyorum. ben 24 yaşındayım o 25. ailem bunaltıcı bir aile. yani aşırı baskıcı ve muhafazakar değiller ama dindar ve gelenekçi/ahlakçılar. her neyse, yaşlarımız ve ilişkimiz ilerledikçe gelecek konusu beni daha fazla kaygılandırıyor. şimdiye kadar benim istediğim şey avrupa'ya gitmekti, yani yurtdışı yüksek lisans ile gidip iş bulup evlenip onunla olmak istiyordum. kendisi de bunu istiyor, evlilik için çok hevesli hatta ama henüz çalışmıyor, yüksek lisans yapıyor. ben burada yeni çalışmaya başladım. ben onun ülkesine gidersem sıfırdan bir hayat kurmam gerekecek. ülkenin dilini bilmiyorum onu öğrenmek ve mesleki anlamda kullanabilecek kadar ilerlemek, buradaki ailemi arkadaşlarımı bırakmak... o ülkeyle tek bağım sevgilim olacak yani. sizce bu sağlıklı bir durum mu, ne düşünüyorsunuz? yaşım küçükken böyle şeyler bana daha kolay geliyordu. zaten açık fikirli, farklı ortamlara adapte olabilen bir insanım erasmusum da çok güzel geçmişti. ama erasmus/öğrencilik başka bir yerde yepyeni bir hayat kurmak başka. ana dilde iletişim kurmak, kolektif kültür, aynı yollardan geçip aynı acıları yaşadığım arkadaşlarımla aramdaki ilişki eşsiz şeyler ve bunların muadilini bulamayacağım. çok fazla yabancı arkadaşım oldu ama arkadaşlıklarımız yüzeysel, beraber gülüp eğlenmek üzere olan arkadaşlıklar hep. ama bir yandan da buradaki 10-15 yıllık arkadaşlarımı yılda kaç gün görebiliyorum ki? sonuçta yetişkiniz, iş ve sevgililer/eşler hayatın çoğunu kaplıyor. bir de ailem var tabii. anne ve babam ile anlaşamadığım çok olsa da onların tamamen bir kenara bırakıp yılda 1-2 hafta görme düşüncesi çok ağır geliyor. sonra çok sevdiğim 2 kardeşim var onları da bırakıp gideceğim. sevgilimin ailesi de çok iyi, beni seviyorlar ama ingilizce pek bilmiyorlar ve erkek arkadaşım sürekli çevirmek zorunda kalıyor konuşmalarımızı. yani düşünüyorum da bu şekilde mi iletişim kuracağım? bir süre sonra ben onların dilini öğrenirim ama hiçbir dilde anadilimizdeki gibi konuşamıyoruz. çok uzattım biliyorum ama bir tarafta aşık olduğum, bu hayattaki en sevdiğim insan olan sevgilim ve onun türkiye'ye göre çok daha iyi koşullarda yaşayacağım ülkesi; bir tarafta ise buradaki ailem, arkadaşlarım... gidip de yabancılaşmaktan, kimsesizleşmekten, sevgilimden başka hiçbir şeyimin olmamasından korkuyorum. yurtdışında yaşamayı gözümde çok mu büyüttüm diye düşünüyorum. benim durumumda olan, yabancı biriyle evlenip yurtdışında yaşayan var mı ve ne hissediyorlar? ve siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

1. Eğer sevgilimle mutluysam ve orada kariyerimi devam ettirebileceksem giderdim. Zaten bu ulke de artik kim durmak istiyor ki? Aileniz gelir siz gidersiniz bu sekil de onlarla da gorusursunuz bence.

10 aralık 2019 22:36

2. Çok aynı değil ama benzerlikler var .Eşim yunanlı.Selanik te yaşıyoruz .İkimizin de ikinci evlilikleri .Ben İstanbul doğumluyum .Sık sık gidi geliyorum.Ailem İstanbul da.İngilizce konuşuyoruz aynı dili konuşamamak zor oluyor evet .Yunanlılar ile çok benzer noktalarımız var .Ben çok yabancılık çekmiyorum ancak bazen kendi aralarında konuşmak durumunda oluyorlar .Öyle dinliyorum.Sonra eşim tercüme ediyor .Bilemiyorum yunanistan ve türkiye çok farklı ülkeler değil bir çok ortak noktamız var .Senin sevgilin hangi ülkede o da önemli ve nerede yaşayacaksınız. Umarım çok mutlu olursun süslü.

10 aralık 2019 22:37

3. İstediğiniz zaman uçağa atlayıp istediklerini görürsün, görmek isteyen gelip görür. Bence hayallerinizden vazgeçmeyin.

10 aralık 2019 22:43

4. isteyen gelir demek kadar kolay ve basit bir durum değil işte öyle olsa sormazdım. Yani benim avrupa'da başıma bir şey gelse ailem gelemez, vize gerekli çünkü. Uçak biletleri pahalı, öyle aşırı zengin bir aile değiliz sonuçta. Yurtdışına taşınmam demek ailemin iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olmamayı kabullenmem demek

10 aralık 2019 22:52

5. Aileme çok bağlı değilim aslında. Hiç değilim hatta, üniversite okurken 3-4 ay gelmediğim olurdu eve. Sanırım işler ciddiye bindikçe onları kaybetme korkusuyla çekinmeye başladım. Aileme çoğu zaman katlanamıyorum hatta. Ama dediğim gibi sadece aile değil. Orada tamamen yabancı olmak, sevgilimden başka kimsemin olmaması fikri. İngilizcem gayet iyi ama anadilinde dertleşmek farklı ingilizce ifade etmek farklı örneğin. Biraz depresif bir insanım zaten, yalnız kalıp dibe çökmekten korkuyorum. Sevgilim beni en iyi anlayan insan ama dünya hali, onunla bir sorunum olsa gidecek kimsem olmayacak resmen

10 aralık 2019 23:13

6. Ben oraya gidince çalışıp para kazanacağınızı düşünerek uçak bileti alıp ailenizi, arkadaşlarınızı görürsünüz dedim. Uçak biletleri çok pahalı olmuyor aslında önceden alındığında uyguna geliyor. Belki çocuk Türkiye de yalamak ister.

10 aralık 2019 23:26

7. süslü ülke polonya mı? tavsiyelerimi daha da spesifik verebilirim.

10 aralık 2019 23:42

8. Sevgili anonim 6, hayır polonya değil ama yine de tavsiyelerinizi dinlemek isterim

10 aralık 2019 23:54

9. Ben de aynı durumdayım süslü. Karar vermekte çok zorlanıyorum. Sevgilimin yaşadığı ülkenin refah seviyesi çok yüksek ama bi yandan rahat yaşamak her şey mi, mutlu olmak için rahat yaşam dışında da şeyler lazım diye düşünüyorum. onu Türkiyeye getirmek istemiyorum ben nasıl her şeyi bırakır giderim bilmiyorum. Nolursa olsun sevdiğim kendimi bağlı hissettiğim yaşantım var.

Soruya cevap değil kusura bakma iç dökme gibi oldu

11 aralık 2019 00:40

10. sevgili anonim 8 ne kusuru, bu durumda kimse yok çevremde o yüzden benzer şeyler yaşayan insanlarla konuşmak iyi geliyor. Kaç yaşındasınız? Benim sevgilimin ülkesinin ekonomisi öyle inanılmaz iyi değil ama türkiye'den çok daha iyi. Ben bu ülkeye ait pek çok şeyden nefret ediyorum ama sevgilim dışında hiçbir şeyimin olmadığı bir ülkede yok olmaktan da korkuyorum.

Sonradan öğrenilen bir dilin anadilimiz gibi olacağına inanmıyorum kendi adıma. Dil ile kurulan bir bağ var, daha çok türkçe kitaplar okuyarak bu yaşa geldiğim için kelime dağarcığım, kendimi ifade yeteneğim hiçbir dilde türkçe'de olduğu kadar iyi değil. 3 yıldır her gün ingilizce konuşup yazıyorum ama şöyle sinirlendiğimde, üzüldüğümde çatır çatır türkçe konuşmak istiyorum.

11 aralık 2019 01:20