yuz zeytinyagli sabunla yikanir mi?

artik yuzumu yikarken herhangi bir temizleyici urun almak istemiyorum. ama gelecekte cildime zarari olur mu onu merak ediyorum. seytinyagli sabun ve nemlendiriciden olusan bir rutin yapmak istiyorum kisacasi.

1. sabun yüz temizliği için uygun değildir ph'ı farklı olduğu için cilt bariyerinize zarar verir, uzun vadede birçok soruna yol açabilir. zeytinyağlı olması da gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olabilir ama bu konuda çok bir bilgim yok.

15 aralık 2020 13:33

2. Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Acikcasi cilt bakimi konusunda cok bir bilgim yok ya da kafam karisik. Kimisi 10 adimli rutin yaparken kimisi sadece suyla nemlendiriyor vs. genetik faktorun de onemli oldugu asikar tabii.

Ben ne zaman cildime daha dikkatli baksam sivilceleniyoeum, ornegin bi onceki rutinim kore urunlerinden olusuyordu 1-2 sene onu kullandim memnun kalmadim.

Bu sene cok az urun kullanmak istiyorum. Nemlendirici ve yuzumu temizlemekten baska bir sey yapmak istemiyorum. Fakat yine bilincsiz davranmak da istemiyorum sabunu ondan sordum. En kolay secenk gibi geldi ama cevaplarinizdan sonra ondan da vazgectim. Bana uygun fiyatli temiz icerikli bir temizleyici onerirseniz cok sevinirim.

15 aralık 2020 14:49

3. Ben de sizinle aynı durumdayım, size tavsiyem, daha hafif sabunlar kullanmanız. Ya da daha "medikal" ürünler kullanmanız. Kozmetik temizleyicilerin temizlediğinden bile emin değilim ben.

15 aralık 2020 15:24

4. Süslücüğüm üstteki anonimler de yazmış. Sabunun ph'ı cilt için yüksek.

(link: https://www.simpleskincare.com/tr/tum-urunler/yuz-temizleme-jelleri/simple-water-boost-micellar-yuz-temizleme-jeli.html#accordion-content-3254486566733-0 Simple'ın yüz temizleme jeli)

(link: https://www.eveshop.com.tr/celenes/couldberry-yuz-yikama-jeli-kuru-hassas-ciltler-250-ml/ Celenes yüz temizleme jeli)

Bu iki üründe parfüm yok.

Eğer parfümü sorun etmezseniz

(link: https://www.gratis.com/bee-beauty-greyfurt-yuz-temizleme-kopugu-150-ml/urun/10204265 Bee beauty köpük) olabilir.

Gündüzleri cildinizi temizledikten sonra mutlaka güneş kremi kullanmak gerekiyor.

Akşam güneş kremini yıkayıp nemlendiricinizi sürerseniz sadece 3 ürünle temel bir cilt bakım rutini oluşturmuş olursunuz.

15 aralık 2020 15:49

5. (link: https://youtu.be/NFKUoRhAeuY Ayşenur yazıcı'nın temel cilt bakımına dair videosunu da buraya bırakayım.) Belki ilginizi çeker.

15 aralık 2020 15:51

6. illa katı formda bir şey kullanmak istiyorsanız dermokozmetik markalarının böyle ürünleri var. yapı olarak sabun gibi gözüküyorlar ama bar diye geçiyorlar ve sabun değiller. bir kontrol edebilirsiniz. sebamed'de var mesela. cilt temizleme barı ya da cleansing bar falan yazıp bakabilirsiniz.

15 aralık 2020 15:54

7. süslüler hepinize çok teşekkür ederim, mutlu oldum böyle bi dayanışma hissettim :) ilginiz için teşekkürler, tavsiyelerinizi dikkate alıcam :)

15 aralık 2020 22:43