ziver uyuz ilacı kullanan var mı?

selam süslüler dün cildiyeye gittim bir süredir kaşınıyordu vücudum uyuz olmuşsun dedi doktor ziver diye bir hap verdi. daha önce kullandınız mı memnun kaldınız mı?

1. hap en iyi ilaçlardan biri ama sadece hapı içmekle olmaz. Temizlik vs kurallarından da bahsettti mi doktorunuz?

1 haziran 2023 17:05

2. Evet bahsetti tüm kıyafetleri yatak örtülerini 60 derecede yıkamamı söyledi bir de bu ilaç dışında metrin losyon ve anti skab kremi verdi metrin üç gün üst üste duşta iyice keselendikten sonra sürülüyor sonra 1 hafta ara bir sonraki hafta tekrar devam anti skab da sadece kaşıntı olan bölgelere

1 haziran 2023 17:38

3. Aynen süslü. Yatak çarşaflarını 90 derecede de yıkayabilirsin. Yıkayamadığın eşyalarını çöp poşetlerine hava almayacak şekilde koy, 1 -2 hafta takılsınlar orda.  Vakumlu poşetin varsa 1 hafta da yeter.

Üç gün kese yapacaksın ya o keseyi at sonra. Haftaya yeni kese kullan ama onunla da işin bitince at ve yeni bir taneyle devam et bütün tedavin bittikten sonra.

Evi zaten sirkeli suyla iyice temizle. Tedavin bitene kadar koltuk gibi eşyalarını örtüyle kullan. O örtüleri de yıkarsın aynı şekilde. Geçmiş olsun. Evde senle beraber yaşayanlar varsa bu arada onlar da ilaç kullanmalı ve senin yaptığın her şeyi yapmalı.

1 haziran 2023 18:07

4. Doktor da aynılarını söyledi süslü hepsini yaptım bugün ikinci kez sürdüm losyonu da yarın son keseyi yapıp keseyi atıcam evin heryerini sildim süpürdüm sirkeyle dezenfektanla dezenfekte ettim neredeyse tüm elbise dolabını da yıkadım ütülüycem yarın bir de garanti olsun diye

2 haziran 2023 02:43

5. Annem var benim de o da kullanıyor ilaçları ama onda hiçbir belirti yok tuhaf bir şekilde ben ona çok yılışırım geçmemesi mucize mdnsnxmdmd

2 haziran 2023 02:44

6. Annenizde daha yeni başlayacak veya inkübasyonda olabilir. Ay bir de süslü hiç bulaşmayan insan da var. Maruziyete göre tabi ama :D neyse iyi yapmışsın valla eline sağlık, tez zamanda kurtulmanızı diliyorum :) kaşıntılar alerjik olduğu için eğer bünyen alerjikse biraz daha devam edebilir ama hepsi iyi ilaçlar :)

2 haziran 2023 07:50

7. Çok teşekkür ederim süslü galiba benim bünye çok zayıfmış ndnksnxkskz ama ilaçlar işe yarıyor gerçekten

2 haziran 2023 22:41