yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    6 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    zor zamanları nasıl aşabilirim ki ?

    23 yaşındayım pek sosyal değilim az arkadaşım var , erkek arkadaşım var 9 aydır ama aramız çok kötü şu an bana cevap bile vermiyor , okulumu bitiremedim , ailemle aram iyi değil okul yüzünden kötü davranıyorlar maddi sıkıntılar var onlara da hak veriyorum , üniversitede okuyan kardeşim var ona da yetmeye çalışıyorlar, kesintisiz 4 aydır evdeyim pandemi nedeniyle zaten kötü bir semtte oturuyorum burdan gidebileceğim park market harici hicbir yer yok , annem sürekli ev işi yapmamı istiyor , kimse bana laf söylemesin diye akşama kadar uyuyorum , yemek yiyemeye basladim o yüzden saçım dökülüyor ev kirleniyor diye annem sürekli bağırıyor, nasıl olduğumu merak eden veya anlam ifade ettiğim kimse yok , tek bir mesaj atan yok erkek arkadaşımın da sevgisinin bittiğini hissediyorum çok güçsüz durumdayım , intihar etmeyi bile dusundum bölümüm çok mezun veriyor üniversite sonrası ıssız kalmaktan çok korkuyorum, babama geçenlerde devletin açtığı sınava girmek istemediğimi söyledim agzina geleni saydı , intihar edersem ailem üzülür ama en azından kardeşime daha rahat bakarlar yük olmam diye düşünmeye basladim , doğumgünüm oldu hediye bile almadılar babam kartımı al beğendiğini al dedi , ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum odamda oturuyorum sürekli gelip bağırıyorlar, bu durumları yaşayan çıkış yolu bulabilen var mı?

    1. Bir işe yaramak istiyorum mutsuz amaçsız intiharı düşünen biri olmak istemiyorum ama ne yapabilirim nasıl yapabilirim bilmiyorum

    20 haziran 2020 17:51

    2. Şu an sinavlara çalışmıyorsanız annenize evde yardim etmeniz gerekiyor bence. Benim bir sürü arkadasim var ama malum salgin var kimseyle görüşmüyorum yüz yüze arada snapleşiyoruz. Çok daralınca markete çıkıyorum. Finallere çalışırken bir taraftan evde anneme de yardım ediyorum. Ailenize kırgın olmanızı anliyorum ama tasınamıyorsunuz uyum sağlamak zorundasınız maalesef. Umarim en kısa zamanda mezun olup kendi ayaklarıniz üzerinde durabilirsiniz

    20 haziran 2020 17:55

    3. 4 ay evde oturuyorsan bir zahmet ev islerine de yardim et, elin mi kopacak? Okulu bitiremiyorsan da baska is bul ona basla en azindan zaman kaybi olmadan eve para girer. Is bulmak icin illa universite mezunu olmayi beklemeye gerek yok. 

    20 haziran 2020 18:00


    4. öncelikle bir kendinize gelmeniz gerekiyor. içinde bulunduğumuz genel durum ve sizin özel durumunuz size kasvete sokmuş olabilir ama sizin enerjiniz de düşük. öncelikle sevgilinizle konuşup işleri düzeltmeye ya da bitirmeye bakın yük olmasın size. size kötü davranılması şekilde bahsettiğiniz şeyler sizin algınız olabilir. aynı evde yaşadığınız için sizin de ev işlerinize katılmanızı anneniz isteyebilir çok haklı siz bütün gün uyuyarak kaçıyorsanız ben olsam çok sinirlenirdim. ayrıca saçınız dökülüyor diye kızıyorsa kendiniz şakalar yaparak evi süpürebilirsiniz buna da laf edecek değildir anneniz. üniversite sonrası için endişeliyseniz şimdiden kendinizi geliştirecek alışkanlıklar edinin bunun için paraya ihtiyaç yok internette bedava bi ton kurs var hem kendiniz oyalarsınız hem de kendinizi geliştirmiş olursunuz.

    hediye mevzusu da bence kötü bi şey değil siz öyle algılamışsınız. ne güzel işte size kendi beğeneceğiniz bi şey alma fırsatı vermiş benim babamın aklına bile gelmez bu.

    sürekli odanızda oturup onlarla iletişime girmeyip, hiçbir ev işine dahil olmayışınıza kızıyorlarsa ben onlara hak veririm hemen ilk aklınıza intihar gelmesi biraz çocukça geldi bana kusura bakmayın.

    bi gün akşam yemeğini siz yapın ve bi bakın mutlu oluyorlar mı olmuyorlar mı. hep karşı taraftan ilgi ve anlayış bekliyorsunuz ama artık yetişkin bir birey olarak siz de onlara anlayışlı olmalısınız.

    20 haziran 2020 18:12

    5. Bütün gün yatmak uyumak gerçekten depresyon belirtisi zordur biliyorum ama silkelen süslüm kendine gel. Sevgilinle olan şeyler yüzünden ailenle aranı da bozma onunla ayrılabilirsin kavga edebilirsin ama ailenle olan ilişkin bambaşka bence hayatında bugünden itibaren temiz bir sayfa aç odanı temizlemekle başla varsa çamaşır katla bak nasıl terapi gibi gelecek. Yaşlı bir halam var evi temiz olanın psikolojisi düzgün olur der hep o yüzden annene dip köşe temizlik teklif et. Maddi olarak kötü durumda olan ailen tabi ki sana mükemmel bir parti hazırlayamamış olabilir olsun canları sağolsun bak onları da kurma babanın sana onu söylemesi ne kadar güzel ben olsam babamın kartını alırdım ve ona bir gömlek ya da bir tişört alırdım babalar günü için. lütfen kendine gel sevgilinle de biterse bitsin senden değerli değil.

    20 haziran 2020 18:40

    6. Öncelikle depresyon belirtileri gösteriyorsunuz. Hayat sizin düşündüğünüz kadar zor ve kötü değil. Kendinize bir meşguliyet bulun. Dikkatinizi çeken bir konuyu araştırın, online bir kursa kaydolun, ailenizle paylaşımlarda bulunun. Doğum gününüzde babanız kartını vermiş, çoğu baba doğum gününde bir hediye alınması gerektiğini düşünmüyor. Ayrıca size bağırması geleceğiniz hakkında endişelenmesi diye düşünüyorum. Anladığım kadarıyla şu an çok çabasız ve umutsuz bir haldesiniz. Aileniz çabasızlığınızı gördükçe sizden tabi ki taleplerde bulunacaklardır. Gencecik bir insansınız önünüzde uzun bir hayat var, öğrenilecek dünya kadar şey var. Evde olabilirsiniz arkadaşınız olmayabilir ancak yarın bir gün arkadaşınız olduğunda ya da buluştuğunuzda ya da ailenizle oturduğunuzda anlatacak bir şeyiniz var mı? Kendinize yatırım yapın, geliştirin, her anlamda, bu ister güzellik bakım olur ister kuantum fiziği olur. Bir de süslüm kendini sevmeyi unutma, yahu sen kendini sevmeyene değer vermeye kim değer versin. Gerekirse öp sarıl kendine ama sev kendini.

    10 şubat 2021 01:45