yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (73)
    • medya (0)

    73. 1. bence izleyen direkt gidip filmin başlığının altına yazsın görüşlerini. özellikle ay ya da hafta demeyelim. çünkü karşılıklı tartışacak forum gibi bir ortamımız yok malum, keşke olsa.en fazla birbirimizin yorumunu okuyabiliriz.

    2. edit: "önerilenlerden olsun" deniyor gidişata bakılırsa, ben de önerilenlerden olsun demeye karar verdim, mantıklı sebepler sunulmuş.

    3. eğer tema baz alacaksak bence tüm ayı ayıralım. bu şekilde filmleri karşılaştırma şansımız olur kafamızda. tüm ayı ayırmayacaksak tek başına izlemek bilemedim ne kadar anlamlı olur. tüm ay olmaz derseniz oyum yine yönetmenden yana.

    eyyorlamam bu kadar.

    12 mart 2016 00:53 12 mart 2016 02:47

    72. iki film oyladım ikisi de çıkmamış. hey dostum lanet olsun, sizin sorununuz ne ha? (ybkz: swh)

    napalım, millet iradesine saygı duyuyor ve izlemeye koyuluyorum. eyyorlamada görüşmek üzere.

    (bu arada alt türden sayılır mı bilmiyorum ama en azından daha dar bir alan olduğu için biyografik filmleri önerebilirim. beethoven, charles dickens gibi önemli kişiliklerin hayatını anlatan filmler izlenesi gibi duruyor).

    7 mart 2016 22:03 7 mart 2016 22:03

    71. ne güzel olmuş yahu dediğim kulüptür, gelsin film tartışmaları :)sinema organizasyonuna kadar gider bu. anket sonucunu merakla beklemekteyim.

    7 mart 2016 15:37


    70. filmlerin sözlükte orijinal isimle geçmesi gerektiğini ve bu konuda sorumluluğun bu kulüpten filan öte, esas moderasyonda olduğunu düşünüyorum. (gbkz: başlık yönlendirme)nin işlevi bu değilse nedir?

    filmlerin orijinal isimlerine aşina olmayan bir yazar türkçe veya ingilizce ismiyle biliyor olabilir bir filmi. fakat örneğin (gbkz: blue is the warmest color) başlığı (gbkz: la vie d'adele) başlığına yönlendirildiği sürece hem bu kimse için bir sorun yaratmaz, hem de sözlükte (gbkz: tutarlı) bir film database'i oluşmuş olur diye düşünüyorum.

    amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek olan bir konu değil bu bence. başta (gbkz: ekşi sözlük) olmak üzere ciddi entry birikimi olan tüm sözlüklerde bu derde bu yöntem çare olmuş ve bu sayede ekşi'nin çok sağlam bir film tabanı var mesela.

    7 mart 2016 11:23

    69. Filmlerin orjinal ismi yazılsın istemini ben İngilizce ismi yazılsın gibi anlıyorum. Mesela dünyaca bilinen old boy'un orjinal adı oldeuboi. Bu şekilde yazılsa kim bilecek. Bir çok filmin Türkçe ismini bilmem ama bir yerde bahsederken orjinal ismi yanında Türkçe ismini de kullanmaya Özen gösteriyorum, çünkü orjinal ismiyle hiç alakası olmayan yeniden isimlendirmeler olabiliyor. benim açımdan farketmez ama kolay bulunabilmesi açısından ingilizce-Türkçe şeklinde yazılmalı bence. Bir de tek film belirlenmezse bunun kulüp değil film izleme Etkinliği olacağı kanısındayım. Ortak paydada buluşup fikir alışverişi yapılmadıktan sonra ben zaten düzenli film izleyen biriyim, benim için bi anlamı yok.

    7 mart 2016 02:24

    68. ay allahım ne kadar sevindimmm. ben ki okulumu sinema kulübü başkanlarındanım bunu gorunce elim ayağıma dolaştı. bunun için de facebook grubu kurulsa varsa haber verilse çok güzel olur çünkü boen fb grubu fln gormedim hiç. bu arada bir ay içinde tema üzerinden de gidilebilir mesela bu sene bi sinema haftasında okulda wanderlust temasını işlemiştik. ayy ne kadar güzel^^

    6 mart 2016 23:04

    67. (yazar: ruj kutusu)'nun verdiği örnek üstüne demek istediğimi açıklamaya çalışayım: howard hawks'un dört filmini izlersek, evrendeki herhangi dört filmi izlemekten aman aman bir farkı olacağını düşünmüyorum. "dördünün de rejisörü howard hawks'tu" gibi bir trivia dışında. çünkü bir yönetmen sinemasından bahsedilebilecek bir "auteur"lük durumu yok ortada. örneğin hawks'un en ünlü filmlerinden bringing up baby, rio bravo, the big sleep ve scarface'i izledik diyelim. pek bir ortak noktaları yok. ortak nokta derken, yani aynı yönetmenin elinden çıkmış olduğuna dair üstünde durulabilecek hiçbir şey yok. oysa atıyorum western üzerinden gidip fred zinnemann'dan high noon'u, hawks'tan da rio bravo'yu izlesek misal, çok daha fazla konuşabileceğimiz şey olur, çünkü bu filmler dialog halinde. hatta yine western'dan gideyim, bir de üstüne tarantino izlesek mesela aynı bağlamda. buradan bir dialog çıkıyor, birlikte izlenmesi anlamlı filmler, anlatabiliyor muyum? oysa bringing up baby ile red river'ın birlikte izlenmesi bir seçki olarak bile anlamlı değil. kastettiğim buydu.

    istisnalar her zaman var, charlie chaplin gibi, georges melies gibi, orson welles gibi. ama işte "bu hafta orson welles filmleri izleyelim" diyip citizen kane ile touch of evil üstünden welles konuşmak var; bir de "bu hafta film noir izleyelim" diyip atıyorum welles'den touch of evil, hawks'tan the big sleep, hatta coen'lerden blood simple üstünden film noir konuşmak var. biri diğerinden daha iyi demiyorum, sadece bunlar birbirinden farklı şeyler ve neden birini seçmek zorunda olalım demeye çalışıyorum. zaman zaman ikisini de yapabiliriz.

    6 mart 2016 23:02


    66. Ben de izlenecek filmlerin anketle seçilmesini mantıklı buluyorum. Ve tabii orijinal isim olayını destekliyorum ve film olarak da Midnight in Paris diyorum daha önce izlemiş olsam da. (Daha önce izleyip sevdiğim filmleri yeniden izlemeyi de seviyorum.)

    6 mart 2016 22:51

    65. ben de oyumu orijinal isim + annie hall'den yana kullanıyorum. tartışmalar orijinal isim başlığında olur, Türkçe isim başlığından da yönlendirme olur orijinal başlığına. çok heyecanlandım, ayh harikasınız kızlar, yaşasın! :)

    6 mart 2016 21:45

    64. Aslında kitap kulübündeki mantık uygulanabilir. Üç tane ana film seçeriz, üç tane de izlenmek isterse diye yedek film belirleriz. Nasıl ki kitap kulübünün ilk ayında sineklerin tanrısı ana kitaptı, yanın 1984 ve cesur yeni dünya önerisi vardı; şimdi de 3 woody allen filmi belirleriz, vakti olanlar da diğer 3ünü de izler. İzlediklerimiz üzerinden woody allen nasıl bir yönetmendir sorusuna yanıt ararız.

    Benim önerdiğim filmler:

    Zelig

    Love and death

    Manhattan

    Annie hall

    Purple rose of cairo

    Crimes and misdemeanors

    6 mart 2016 21:35