19. Böyle girdileri yazmayı da okumayı da çok seviyorum, pr alan infulardansa gerçek kullanıcı deneyimlerini görüyoruz. uzun yazıyorum biraz; kendi özelliklerimi de yazayım ki beğendiğim ürünlerin size de olup olmayacağını görün. cilt tipim karma. kışın çok kurur, yazın biraz yağlanır, fazla nemlendirirsem t bölgem kusma yapar. saç tipim kuru-kabarık, her banyo sonrası mutlaka düzleştiririm. ten rengim ise mac nc 15 bandında.
makyaj ile başlıyorum.
ten grubu: nars light reflecting- mac studio fix fondöten.
oldukça farklı yapıdalar, bu sene nars bitince mac'i aldım. ama mac'i doğrudan sürmek yerine ışıltılı baz ile karıştırıyorum ve nars'a benziyor yapısı. mac ek olarak özel günlerde full-make up görüntüsünü daha iyi sağlıyor, gerçi nars da iki kat sürünce fena değil ama mac pudralı olduğundan sabitleme istemiyor daha kolay oluyor kullanımı. benim iki konfor alanı fondötenim, elimde oldukça başka macera aramam.
nyx bare with me concealer: nemli yapıda, orta kapatıcı aydınlık bir ürün. koyu göz çevresi altına corrector ister ama benim ihtiyacımı karşılıyor.
nars light reflecting makyaj bazı- loreal lumi glotion
ikisi oldukça benzer yapıda; ben makyaj bazına nars allık fırçası hediyesi olduğu için nars'ı da denemek istedim. nars bir tık daha ışıltılı-nemli diyebilirim ama 4 kat fiyat farkını hak ediyor mu hayır, yine de çok bingo bir indirim daha olursa alabilirim. glotion ise anlatmama artık gerek yok sanırım; yağsız jelimsi ince yapıda drugstore, ülkemizde mid-end sayılabilecek gruptaki en başarılı makyaj bazı.
nars light reflecting pudra: daha iyisi yok. herkes huda överken ben mat ve belli olan pudralardan hoşlanmadığım için kendisini almaya devam edeceğim. bir kutusu 1.5 sene kadar gidiyor, sanırım 3 ya da 4. kutumdayım. ince ışıltıları olan, kendini belli etmeden makyaj ürünlerini sabitleyen harika bir pudra. yağlı ciltler sevmeyecektir, kuru-karma cilt ürünü.
mac fix plus stay over. malesef stay over değil, bileğimde test ettim ve ovuşuturunca ürün oynuyor. ama alkol içermemesiyle ve bıraktığı dokuyla, bir tık da makyajı oturtmasıyla en iyilerden. zaten alkolsüz -gazsız hiçbir spreyin makyajı yüze tam sabitleyeceğini düşünmüyorum, özel bir gününüz varsa düğün mezuniyet vs. loreal kırmızı sabitleyiciden alın. alkol ve aeresol içeriğiyle günlük kullanıma uygun değil ama özel günde kullanılır.
allık: mac glow play blush please. yüzde patlamadan canlandıran uzun süre kalıcı açık tene en ideal allıklardan biri, keşke almayı bu kadar ertelemeseydim
bronzer: pf butter bronzer bronzer rengi. oldukça açık renkte, avam görüntü vermeden yüzü ısıtıyor.
highlighter: elbette 5. yılımı kutladığım, 5 yıl daha gideceğini düşündüğüm mac double gleam. çok az sim var evet, ama bence en iyisi. benefit cookie kendisine kıyasla daha gold yansımalı ve metalik. esmerlerde fazla beyaz çiğ durabilir, onun dışında çoğu ten rengine uyumlu harika bir ürün.
stick olarak da loreal lumi glow stick aydınlatıcı. parmaklarımla eriterek tamponlayarak sürüyorum, bu şekilde makyajı oynatmıyor. simsiz ve çok az pigmentli ıslak görünen bir ürün. ekstra ışıltı istersem loreal stick üstüne azıcık mac double gleam geçiyorum.
gelelim gözlere:
far: maybelline color tattoolardan 20 ve 30 numara. günlük olarak sadece bunlardan birini hızlıca sürüp dağıtıyorum, altına baz vs. istemiyor ve tüm gün kalıyor. kurtarıcı pratik bir ürün.
maskara: beaulis lift it. başka drugstore maskalar da kullandım ama hepsini hatırlamıyorum, aklımda kalan sadece bu olmuş. tam fiyat performans ürünü. günlük olarak normal versiyon, özel günlerde waterproof versiyon. takma kirpik mi taktın diye sordurduğu çok oldu.
göz kalemi-eyeliner olarak Max Factor Masterpiece Wow Eyeliner siyah ve kahverengi. siyahı eyeliner olarak, kahveyi göz altıma sürdüm sürekli. hiç akmıyor, hayatımda kullandığım en başarılı göz kalemi.
dudak: mac velvet teddy ruj, klasik olduğundan anlatmıyorum.
loreal 191, yüksek pigmentli lip balm gibi, havalar soğuyunca elimden düşmedi.
elf tint cherry cola: türkiye’de satılmadığından detaylı yazmayacağım :( sadece bordo-kahve tint arayışındaysanız ve yurtdışından kendiniz alma veya bir tanıdığa aldırma şansınız varsa mutlaka alın deneyin, pişman olmazsınız.
essence marka glosslar, ucuz ve konforlu hissettirmesiyle çekmecemde 4-5 tane bulundururum mutlaka ve sıkça kullanırım.
nyx lip iv 02 hydra honey rengi. tam bir pembemsi nude bej, altta bıraktığı tint bir tık daha pembe ama çok güzel. bu serinin tint olarak buraktığı renkler koyu renklerde çok cırtlak geliyor, doğal tint görüntüsü için açık-nude renklere bakın.
cilt bakımı:
temizleyici 6-7 senedir sabitim olan bioderma sensibio. cildin nemini çekmeden kiri makyaj kalıntısını alıyor.
nemlendiric bioderma atoderm cream ultra. aşırı yağlı değil ama yağlı cilde uygun olmaz yine de. benim bu ara kuru hissettiren cildime çok iyi geldi, büyük boy olması da fiyat-performans. ürün 500 ml ve pao süresi 6 ay olduğundan bitirmek için arada yüzüme bolca sürerek nem maskesi de yapıyorum.
estee lauder anr serum: süper indirimde set olarak alınır, yoksa fiyatı çok fazla. mucize yaratmıyor, cildimi daha dolgun sağlıklı ışıltılı hale getiriyor, etkisi kullanırken sürüyor kullanmayı bırakınca 1-2 haftada kayboluyor.
saç bakımı: elseve mucizevi yağ şampuan: kuru saçımı nemini sökmeden temizliyor.
urban care brezilian keratin maskesi ve düzleştirici kürü; ikisini kullanınca saçlarım çok kolay düzleşiyor ve pürüzsüz görünüyor
bakım yağları olarak her zamanki gibi; hint yağı zeytin yağı badem yağı… elime hangisi geçerse haftada bir saçımda 1 saat bekleterek maske yapıyorum kuruluk sorunumu çözüyor.
elseve mükemmel düz pürüzsüzleştirici serum; ısı koruyucu olarak kullanıyorum, sık düzleştirdiğim saçlarımda kırılma-yıpranmayı minimize ediyor.
parfüm olarak: sol de janeiro 59, my skin but better tarzı bir koku. tatlımsı kremsi hafif bir misk kokusu.
özel gün parfümü olarak da madg104, givenchly linterdit’in aynısı. givenchy şişesine konsa ve size verseler farkı ayırt edemezsiniz. bunu aslında çok yaymak istemiyorum ama sizi sevdiğimden yazdım, yine de parfümün ne diye soranları geçiştirmeye çalışın (gizlinot: swh)
umaylinn