parfüm koleksiyonum vanilya ağırlıklı olduğu için bu vücut spreyini de denedim. şöyle ki tek bir vanilya kokusu yok aslında parfümlerde. bende vanilla 28, bo le parfum, jpg la belle le parfum var, bu sprey üçüne de benzemiyor. yani vanilla 28'e daha yakın denebilir belki, ama bence bu tarz olarak xerjoff lira'ya benzetilebilir. daha çok limonlu kek havası var. ben bu vanilya tarzını pek sevmediğim için almadım, ama siz seviyorsanız tavsiye ederim kesinlikle. kalıcılığı abartıldığı gibi değil, birkaç saatte kabanımdan yok olmuş, burnumu gömdüğümde bile almıyorum kokusunu. normal vücut spreyi performansı diyebiliriz yani.
Aşırı kalıcı. Ben çok seviyorum. Vücut sütü ile kokusu aynı.
buram buram vanilya kokmak isterseniz bayılacağınız bir ürün. yaz kokusu değil bence. kalıcılığa gelirsek herkes farklı bir şey söylemiş ama bence baya kalıcı. iki fıs sıksam bile kıyafetimde günlerce kalıyor koku.
Bu ürün sanırın önceden parfüm olarak satılıyormuş, ben de vücut spreyi olanı var. Denemek için 3 gün önce aldım ve çok beğendim. Tam bir vanilya kokusu ve buram buram kokuyor, kalıcılığı iyi. Sadece yazın kullanmak için fazla tatlı bence, kış aylarına daha uygun buldum. İndirimdeyken alınabilecek bir ürün.
yumuşak vanilya kokusu baskın olan parfüm. şekerli ve hoş kokuyor. benim elimdeki 2019 versiyon ve plastik şişeli olan. ayrıca elimde cam şişedeki versiyonu da var. (gbkz: yves rocher vanille noir parfüm) fakat cam şişedeki parfüm esansı ile plastik şişedekinin esansı aynı değil. cam şişedekinde virginia sediri kokusu daha yoğunken, bu şişede vanilya kokusu daha hakim. kalıcılığı cam şişedekine göre az. ama yine de yetersiz diyemem. birkaç fıs iş görür.
Bu parfümü kullanırken çevremdekilerin çok sık havayı koklayıp
" Şekerli birşey kokuyor ya " veya " Burası niye pastane gibi kokuyor" gibi söylemlerine mağruz kalıyorum . Çoğu insan bu kadar ağır kokmasını rahatsız edici bulsa da ben seve seve kullanıyorum. Kokusu kalıcı . Giysileriniz ve dolabınızın buram buram vanilya kokması çok olası bir durum.
2015*2016 yılları arasında 55-60 TL gibi fiyatlara satın alınabilirken şimdi fiyatı 95 TL olmuş yanlış hatırlamıyorsam . O yüzden eskisi kadar alamıyorum. Yine de benim gibi vanilya aşıklarına önerilir.
NOT : Bir de çok büyük ihtimalle parfümün organik vanilyadan yapılmış olmasından dolayı, yaz günlerinde ve bahar aylarında arıların tacizine uğruyorsunuz . Yüzünüze gözünüze saçlarınıza heryerinize geliyorlar.
The Body Shop'taki vanilyalı parfümle karşılaştıranlar olmuş lakin kanımca alakaları bile yok. Body Shoptaki tarçın kokuyor buram buram. Ama Yves rocherınki öyle mi, mis gibi vanilya kokar.Kıyafetlerde de kalıcıdır bayağı.
Vanilya kokularının en güzeli.Birçok marka da denedim en hoş kokanı bu tabi ki sevene 😊 ancak kesinlikle kalıcılığı yok ve parfüm diye değilde vücut spreyi diye düşünülmüş gibi. Almanya’dan sık sık bu kokudan alan bir arkadasım vardı onun ki kesinlikle kalıcıydı burada satılandan ne farkı vardır bilmiyorum ama Aradaki kalıcılık farkının neyden kaynaklandığını bir türlü anlayamadım ve almayı bıraktım ama girdiyi görünce özlemişim farkettim 🙈
fiyat olarak değerlendirirsek bu aralıkta en kalıcı parfümlerden biri diyebilirim.
kokusunu değerlendirecek olursam bence kış için güzel bir parfüm. önerim; gün içinde kesinlikle fazla sıkmayın çünkü kapalı alanlarda insanları biraz bayma riskiniz var :)
tam bir vanilya manyağıyım.çok övüldüğü için bayağı bir hevesle denemeye gittim hatta kesin alırım diye düşünüyordum ama kesinlikle hayal kırıklığına uğradım.böyle ilk sıktığımda burnum resmen isyan etti.sanki kokusunun vanilyayla pek alakası yok gibi geldi ama akşama doğru vanilya kokusu daha belirgin oldu. ama beğenmedim yine de.istediğim türde bir vanilya kokusu değil