yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (171)
    • medya (9)

    151. birazdan yapacak olduğum işlem. 8.77 ile 6.68 numarayı karıştıracağım. bakalım nasıl olacak. buraya eklemeyi düşünüyorum. 

    edit: foto ekledim. çok hüzünlüyüm eski saçımı özledim bile. kendi koyu küllü kumralıma (6.1) dönerim 1 aya büyük ihtimal. alttan kızıl kızıl parlamaz inşallah. 

    ilgili medya:
    1
    26 haziran 2020 15:45 26 haziran 2020 22:44

    152. kuaförde yapılana göre daha ucuz, daha pratik ve saçı daha az yoran uygulamadır. 10 senedir evde saç boyayan, hemen her rengi denemiş bir (gbkz: saç boyası gurusu) olarak sizlerle tüm sırlarımı paylaşmaya geldim.

    arkadaşlar birincisi, kuaförlerden duyduğum abidik gubidik saç boyama mitlerini yazsam burdan köye yol olur. saç boyası saçı yıpratmaz diyenden tutun, saç boyasının saçı kalınlaştırdığını iddia edene, katalogdan seçtiğim renk için, "ben bunu hangi karışımla yaptığımı hatırlamıyorum" diyip, beni dip boyasız bırakana kadar her türlü çeşidi mevcut. vallahi allah insanı 1. hastaneye, 2. kuaföre düşürmesin, yokluğunu da hissettirmesin.

    saç boyası saçı yıpratır. isterseniz en doğal, sadece bitki köklerinden ve kedi öpücüğünden yapılmış boyaları kullanın, yine de o saç yıpranacak. çünkü, boyama işlemi bir (gbkz: kimyasal reaksiyon)dur. bu reaksiyona takriben, saçtaki gözenekler açılır ve gözeneklerin içine pigment doldurulur.

    yalnız, yıpranmayı minimize etmek için boyayı düzgün seçmelisiniz. bir kere markette renkli renkli kutularda satılan boyalardan uzak durun. markanın adı iyiye çıksın, renk tam tutsun diye (gbkz: amonyak) bocalıyorlar. amonyak ise saçı kurutuyor, gözeneklerini iyice açıyor, dolayısıyla renk pigmentleri saça iyi yerleşiyor yerleşmesine, ancak saç lastikleşip yıpranmış oluyor. ayrıca, markette satılan kutu boyaların bir başka sorunu photoshop ve renk karmaşası. o fotoğraflar ışıktan ötürü çok yanıltıcı. saçınızda gerçekten nasıl duracağını asla kestiremiyorsunuz. profesyonel saç boyalarında böyle fotoğrafla renk seçilmez. kendi kataloğu olur, o katalogda boyanmış saçlar olur, elinize alır her ışıkta incelersiniz.

    profesyonel boya nedir? sadece tüp halinde satılan, kutusunda rengin fotoğrafı olmayan boyalardır. oksidanı ayrıca satın almanız gerekir. bu boyalarda da kutu boyalara (market boyalarına yani) rahmet okutacak kadar çok amonyak olduğunu keşfettim. yani, her boya markası da iyi değil. mesela, kuaför toptancılarının mahalle arasındaki kuaförlere çakma mac'le beraber pazarladığı (gbkz: kuaf) diye bir marka var. aman tanrım... ben bu kadar yıpratan bir boya daha görmedim. alt tarafı yarım tüp kullanmama rağmen saçlarım takır takır olmuştu -ki benim saçıma hiçbir şey olmaz, neler neler yaparım yine de formunu, sağlığını korur. benim saçıma bunu yapan boya, başkasının kafa derisini soyar, bundan eminim.

    tüp boya alırken benim önerim amonyaksız boyalardan alıp denemeniz. piyasada bir çok farklı markanın amonyaksız boyası var. internette satılan versiyonları da mevcut. yalnız yine kutu halinde amonyaksız boyalardan uzak durmalısınız, onun yerine tüp olan boyalardan almalısınız. kutu boyaların bir başka sorunu da renk çünkü. ara renkleri, garip ışıldamaları elde edeceğiz derken ana renkleri birbirine çorba ediyorlar. aynı markanın farklı zamanlarda üretilmiş kutu boyaları aynı rengi vermiyor o yüzden. ama tüp boyadan ilerlerseniz, böyle bir sorununuz kalmaz.

    (gbkz: kızıl saç):

    kızıl derken irlanda kızılını değil, düz kırmızının tonlarını kastediyorum. kızıla boyamadan önce saçınızı açıcıyla açarsanız, rengi çok çabuk akar ve altından turuncular çıkar. bunun yerine saçınızı üst üste kızılla boyayın. yani, ilk boyadığınızda koyu bir renk olacak. istediğiniz renk tam tutmayacak. 2. ayda boyarken sadece dipleri değil, yine tüm her yeri boyayın. duruma göre, renk tam tutuncaya kadar saçı komple boyamaya devam edin. rengi beğendiyseniz, artık sadece dipleri boyayın, uçlarına (boylarına) ise saç boyası ve oksidan karışımını eşit miktarda suyla karıştırarak sürün. renk oturduktan sonra bile uçlarına boylarına sürekli boya sürmeye devam ederseniz saçınız çok yıpranır. suyla karıştırarak oksidanı biraz seyreltmiş, böylece zararı azaltmış oluyoruz. parlaklığı yine normal boyamadaki gibi oluyor.

    (gbkz: bakır saç):

    eğer direkt açık bakır renklere geçmek istiyorsanız, saçınızı açmanız gerekecektir. ama yok, vaktim var ve ben aşamalı geçerim diyorsanız, (gbkz: açıcılı boya) kullanmanızı öneririm. açıcılı boyaların içinde de amonyaksız olanları mevcut. saçın rengi yine tek seferde oturmaz, 3 ay kadar her dip boya sırasında tüm saçı boyamanız gerekebilir. bir başka yöntem ise doğrudan açıcılı olmayan boyayla birkaç ay rengin oturmasını beklemek. en sağlıklısı ve en az yıpratanı bu.

    deneyimlerime göre küllü olmayan, yani içinde gold, karamel, turuncu, kızıl yansımalar olan renkler, küllülere göre çok daha çabuk soluyor. solunca dümdüz tüm saçı boyamak yerine, boyayla eşit miktarda suyu karıştırıp boyarsanız saçınız daha az yıpranır. uçlarınız sağlıklı kalır, kuaföre gittiğinizde "ayyyy saçını kime boyattın" gibi azarlamaları daha az duyarsınız.

    (gbkz: kumral saç):

    koyusu, açığı, küllüsü, goldu, binbir çeşidi olan kumral saçtaki en önemli ipucu alt tonudur. eğer küllü kumral istiyorsanız, aldığınız küllü kumral boyanın içine 1/4 tüp düz koyu gri boya koyun. eğer daha altın, karamel kumral istiyorsanız, aldığınız altın kumral boyanın içine 1/4 tüp bakır (7 ile başlayan numaralarda olur) boya koyun.

    (gbkz: kızıl saçtan kurtulmak) veya (gbkz: bakır saçtan kurtulmak):

    o kızıl/bakır yansımalardan kurtulmak için hangi renge boyayacaksanız, o boyanın içine yarım tüp koyu gri boya atın. diğerleri hikaye. özellikle kızılın yansımasından koyu griden başka bir şey kurtarmıyor. saçınız açık bakır rengindeyse ve siz hâlâ açık ama bu sefer küllü bir renge geçmek istiyorsanız, koyu grinin fazla miktarlarından uzak durun, saçınız yeşillenir. mesela açık bakırdan açık küllü kumrala geçmek için, açık küllü kumral boyanın içine 1/4 tüp koyu gri ekleyebilirsiniz, yarım tüp değil. bir de, gri konan boyalar genelde olduğundan daha koyu bir renk çıkar. birkaç yıkamaya renk oturur, alttan altın/kızıl yansımalar yerine daha donuk/küllü yansımalar çıkar. amacımız zaten o kızıl/altın yansımalardan kurtulmaktı. birkaç boyamaya o renk iyice oturur, kızıllar nötrlenir.

    (gbkz: boyalı saç bakımı):

    kişisel deneyimlerime göre, saç boyasını koruduğu iddia edilen her ürün pazarlama hilesidir. saç boyasını korumak mantığına ters, çünkü o gözeneklerden pigmetler zamanla yıkandıkça dökülecek. renk akmıyorsa saçı iyi temizlemiyoruzdur veya içinde pigment olan bir şampuan kullanıyoruzdur -ki bu saçı yıpratır. rengin sürekli canlı kalabilmesi için en güzel yol, birkaç ay üst üste aynı renge boyamaktır. başka türlü o renk akaaar, gideeer. altında açıcı olan saçlar çok çabuk akarken, koyu renk üstüne katman katman aynı renk boya sürülmüş saçlar rengi daha iyi muhafaza eder.

    (gbkz: kına):

    kına kullanan kişiler saç boyasından (doğal boyalar dahil) kesinlikle uzak durmalıdır. çünkü neydi, saç boyamak emek... yok şey, kimyasal reaksiyondu. kınanın hangi bitki kökünden, hangi yöntemle, hangi ısıyla vs. yapıldığı çok değişkenlik gösterdiği için, saç boyası karşısında vereceği tepki tamamen şansınıza kalmış bir şey. kimisinin aktardan aldığı o seri kına saç boyasıyla anlaşırken, kimisinin aynı aktardan ertesi hafta aldığı yeni parti kına yüzünden saç derisinde kimyasal yanıklar, deri irritasyonları oluşabilir. kınayla boyayı asla karıştırmayın, kına sürülmüş saça boya, boya sürülmüş saça kına kullanmayın. sağlık, hepsinden önemli çünkü.

    (gbkz: hassas saç derisi):

    allerjik bünyesi olanlar, derisinde problemler olanlar için (illa saç boyayacağım diyorsanız) saç derisini en az irritasyonla kurtarmanın yolu yağdır. yağ (ister kendi derimizin ürettiği, ister herhangi bir yağ), deri üzerinde katman oluşturarak saç boyasının ve oksidanın deriyle doğrudan temasını azaltır. bu yüzden irritasyona meyilli bir cildiniz varsa, saç boyamadan önce saç diplerinize yağ sürebilirsiniz. yalnız, yağ boyanın etkisini de azaltan, saça nüfuz etmesini engelleyen bir şey. o yüzden dibi dışında yerlerine yağ sürdüğünüzde evet, saçınız daha az yıpranabilir, ancak aynı şekilde boyanın saça tutunması da azalır, renk kalitesi düşer. uçlar yorulmasın diye uçlara sürülebilir belki.

    boyamayla ilgili bir başka önemli konu da saçtaki diğer ürünler. saç boyamadan 2 gün önce duş alın, saçınızı şampuanlayın, saç kremi kullanabilirisiz. ama sonrasında başka hiçbir ürün kullanmayın. 2 gün bırakın kendi halinde yağlansın. saça sürdüğümüz jöle, sprey, köpük, spreyler, durulanmayan saç kremleri gibi şeyler saçta kalıntı bırakır, saçın yüzeyini bir film gibi kaplar. kaplarken de homojen kaplamaz. sonuç olarak, bu tarz ürünlerin saçta çok bulunduğu yerler iyi boyanmazken, diğer yerlerde renk tutar, renk eşitsizlikleri olur. o yüzden saçınızın olabildiğince kendi halinde olmasına özen gösterin. bir başka sorun ise tepkime meselesi. bazı sıvı saç kremleriyle (keratin içerenler özellikle) saç boyasının ekstra tepkimeye girdiğini fark ettim. saçıma keratinli sıvı saç kremi sıkıp, birkaç gün sonra saçımı boyadığımda dahi saçım çook ısınıyor, saç derimde kaşıntılar oluyor, saçım daha fazla kuruyor. o yüzden, saç boyamanın bir kimyasal reaksiyon olduğunu unutmayalım ve denkleme başka başka kimyasallar eklemeyelim.

    buraya kadar okuyan varsa teşekkürler, akışta görenlerden özür. hadi bakalım, sağlıklı saçlara!

    21 temmuz 2020 13:42

    153. Sevgili (yazar: Gamma ray )ın girdisindeki kızıl saçın uçlarını boyarken boya karışımını suyla seyreltme önerisini uyguladım ve çok memnun kaldım. Hem boyayı daha kolay uyguladım hem de 1 buçuk tüp boyayla boyadığım saçlarımı 1 tüple boyayabildim. Saçlarım her zamanki gibi tek renk ve güzel bir şekilde boyandı. Bundan sonra saçlarımın uçlarını bu şekilde boyamayı düşünüyorum ve kendisine çok teşekkür ediyorum.

    İlk boyamamdan beri saçlarımı kendim boyuyorum. Bu işlem için hiç kuaföre gitmedim. İlk boyamamda bilgisizlikten dipler ve uçları aynı zamanda boyadığım için diplerim açık uçlarım koyu kalmıştı. 2. Boyamamda ise önce uçları sonra dipleri boyadığım için diplerim tutmamıştı. Zamanla bu işleri öğrendim ve saçlarımı tek renk olacak şekilde boyayabiliyorum. Market boyalarından hiç memnun kalmadım. Kutu üzerindeki renkler tutmuyor ve pahalıya geliyor. Kuaför malzemeleri satan mağazalardan almayı tercih ediyorum. Mesela bugün saçımı exicolor saç boyasıyla boyadım ve boyaya oksidan ve eldivenle birlikte 9,5 tl ödedim. Kolestondan daha fazla yıpratmadı saçlarımı. Ve katalogda seçtiğim rengin aynısını aldım. Ama 3 yıldır saçımı kızıla boyadığımı ve rengin artık oturduğunu söylemeliyim. Kış aylarında saçımı koyultasım geliyor ve boya karışımına 1 parmak boğumu kadar siyah boya ekleyerek koyultabiliyorum. Tekrar açık ton elde etmek istediğimde 2 ay saçımı boyamadan sülfatlı şampuanla yıkayarak iyice akmasını bekledikten sonra 30 volümlük oksidanla boyamı hazırlayıp önce uçlar sonra dipler olacak şekilde 1-2 kez boyadığımda daha açık ton elde ediyorum. Mesela bir ay sonra tekrar boyadığımda boyama biraz patlıcan moru eklemeyi düşünüyorum çünkü pembe-mor yansımalı kızılları daha çok seviyorum.

    düzenleme: ben kızıla ilk boyadığımda 30 volümlük oksidanla başladım. renk oturduktan sonra daha fazla yıpranmaması için 20 volümlük oksidanla devam ettim.

    22 temmuz 2020 03:19 22 temmuz 2020 03:24


    154. ben saçlarımı kızıla boyadığım için dibi ve uçları evde boyadığımda asla aynı renkte olmuyor. ben beceremedim bu işi

    22 temmuz 2020 17:47

    155. Yaklaşık üç senedir bakır kızıla boyuyordum, pandeminin etkisiyle iş yoğunluğum arttı, dip boyam geldi, acaba yapabilir miyim derken en fazla ne olabilir ki diyerek bir ay önce saçımı kumrala boyadım. Kızıl saç bu, evde açılır mı, saçın elinde kalacak diyenlere inat kuaför boyası ve aynı marka oksidanı sipariş ettim.

    Burada önemli olan şey sabrımdı, düşük volümlü oksidanla hızlı ama dikkatli bir şekilde saçımı 8 tonuna kadar açtım. Üstüne küllü kumral boyadım ve sonuçtan çok memnunum saçım da yıpranmadı. Bir anda 30 Veya 40 volümle açmaya kalkarsanız; saçınızı açmaya diplerden başlarsanız yanar. Önemli olan şey teknik ve sabır; bunlara dikkat edilirse hiç kimsenin yapamayacağını sanmıyorum. Kuaför "pandemiden sonra gelirsen sana 700e yaparım" demişti bu arada, benim teçhizatım 200 tl tuttu ve hala hatrı sayılır miktarda oksidan ve açıcım var.

    Saçımın öncesi medyamda var, sonrasını da medyaya ekliyorum

    ilgili medya:
    1
    24 temmuz 2020 22:11

    156. Benim de keyifle ve içime sinerek yaptığım eylem. Saç boyama konusunda epey bilgi edindim. Saçlarım kızıl olduğu için çok akıyor. Bu yüzden saçlarımı ayda bir boyuyorum. Saç boyamı kendim alıyorum ve evde kendim boyuyorum. Böyle hem daha az masraflı hem de daha konforlu. Ayrıca şu sıralar covid vaka sayıları arttı. Bu nedenle kuaföre gitmeyi biraz riskli buluyorum açıkçası. Şu an evde saç boyama işlemi bana daha mantıklı geliyor. Ama şöyle bir durum da var ki saçlarım omuz hizasındayken daha rahat boyuyordum. Şimdi saçlarım uzadı ve aralara girmek zorlaştı. Geçenki boyamamda saçımın arka tarafını ve dip kısımlarını iyi boyayamadığımı fark ettim. Böyle durumlarda işte profesyonel bir ele ihtiyaç duyuyor insan. Geçenlerde bir uygulama keşfettim, ismi; (link: https://meloknows.com/ Melo App). Bu uygulamadan maşa hizmeti alarak ilk deneyimimi yaşadım, sonuçtan da gayet memnun kaldım. Belki ilerleyen zamanda bir de evde saç boyama hizmeti alırım bu uygulamadan da, kuaföre gitme derdinden kurtulurum. Hem zamanım kısıtlı olduğunda hem de virüs riskinden dolayı uygulamadan eve kuaför çağırmak büyük rahatlık. 

    10 kasım 2020 00:40 10 kasım 2020 12:10

    157. 3-4 ayda bir saçlarımın uçlarını aldırmak dışında kuaföre asla gitmediğim için bu işi de kendim hallediyorum. yaklaşık 4 yıldır evde saç boyuyorum, deneye yanıla ne istediğimi nasıl yapmam gerektiğini de öğrendim. maksimum 30-40 liraya boya işlemim tamamlanmış oluyor. daha fazla da etmemeli bence zaten. bir dünya para verip kararı kuaföre bırakmak ve sonrasında yok aktı yok yumurta sarısı oldu yok saçım yandı gibi dertlerle de uğraşmıyorum. nereden baksanız kar yani

    10 kasım 2020 16:08


    158. En sevdiğim evde saç kesme kadar beni rahatlatan bir olay. Yıllardır kendi saçımı kendim boyuyorum kuaförlerin dehşet paralar istemesinden sonra evde yapmaya başladım her şeyimi kendi kendime.

    12 yaşımdan beri evde annemin saçını boyuyordum. Her renk denedik, kızıldan sarıya, siyaha,kahveye,ombrelere.

    Kendi saçımda da sarılar,ombreler,siyahlar,balyajlar her şeyi denedim ve 3 senedir de kızıl olarak yaşamıma devam ediyorum.

    Tek bir boya değil artık piyasadaki tüm kızılları kullandığım için belirlediğim renkleri karıştırarak tonumu elde ediyorum. İlk boyandığı ay yolda aşırı çeviriyor insanlar ama ben nasıl anlatıyım yıllardır kendi kendime tecrübe ettim ve 6 boya karıştırıyorum nasıl diyebilirim herkes tek renk söylememi bekliyor.

    Eğer meraklıysanız, öğrenmek istiyorsanız video izleyerek başlayın eminim ki bırakamayacaksınız sonrasında..

    10 kasım 2020 22:47

    159. saçımda genetik olarak beyazlar bulunduğundan dolayı 16 yaşından beri icra ettiğim eylem. şu an 33 yaşındayım, 17 yıldır kuaföre boyatma sayım ya birdir ya iki. bir kere açtırma yaptırdım zamanında, sonra onu da kendim yapmaya başladım. annemin, kardeşimin saçını da ben boyardım bir ara. tabi öncesinde annem de benim saçımı boyardı, zaten annemden öğrendim saç boyamayı. şimdi kardeşim de işi çözdü, renkten renge koşuyoruz ailece.

    sadece saçım kıvırcık ve kabarık olduğu için kesme işine giremiyorum, çünkü aralardan falan alınması gerekiyor düzgün durması için. kesim dışında kuaföre gitmiyorum yani.

    11 kasım 2020 11:34

    160. Dün evde gözümü karartıp eşime yaptırdığım işlem.

    Simsiyah hatta kuaförlerin hep boya zannettiği saçlarımı açtık, sonra palette bal köpüğü ve kahve köpüğü renklerini karıştırıp uyguladık.(asla boya bilgim yok kötü olsa da pek umrumda olmazdı)

    Saçımin uçlarında eski bir ombre vardı oralar daha açık olur diye tahmin etmiştim, öyle de oldu.

    Sonuç fena değil bence ama bir dahakine sadece bal köpüğüne boyamayı düşünüyorum.kahve köpüğünden dolayı fazla bakır tuttu.

    12 mart 2021 14:06