Uzun zamandır yaptırmak istiyordum en sonunda geçen ay Esaderm estetik Solmaz Tanrıverdi'ye yaptırdım. 3 gün önce de rötuşu yapıldı. İlk önce kaşlarıma anestezik bir krem sürüldü. Bu krem 40 dakika bekledi. Sonra silinip işleme geçildi. Kaşınızın doğru yerde başlayıp doğru yerde bitişi ölçülüyor buna göre işaretlemeler yapılıyor. Altın oran diyorlar. Benim kaşlarım yüzüme göre oldukça ince, dağınık ve biçimsiz. iki kaşım arasındaki fark da oldukça belirgindi. O yüzden sırf iki kaşın görünümü birbirine yakın olsa da yetiyordu aslında :) En çok çekindiğim noktalar yapıldıktan sonra görüntünün doğal olmaması ve kaşlarımın renginin nasıl olacağıydı. Şu kaş boyama trendi çıkana kadar ben hep fondöten sürerken kaşlarıma da sürer sonra üzerinden tarayarak kullanırdım o gri hali daha çok hoşuma giderdi. Çok belirgin görünümü yakıştıramıyorum kendime. Ten rengim açık kaş rengim koyu. Microblading işlemi iki aşamalı aslında. Önce kaşlar altın orana göre kıl kıl çiziliyor sonra da maskeleme denilen tüm kaşı ve çevresini boyadıkları bir işlem yapılıyor. Bende iki farklı tonda kahve boya kullanıldı. Kaş kıl çizimleri için koyu, maske için tenimin açıklığından dolayı daha açık bir kahve. İşlem sırasında ucu tek kullanımlık bıçaklı bir kalemle tek tek kaşlar çiziliyor. Kaşımın bazı yerlerinde sadece orada bir şeyler yapıldığını hissederken bazen acıdı. Microblading yapılırken dokunun tutmadığı yerler olabiliyormuş. Benim bir kaşımda tüm işlem çok rahat olurken sol kaşım baya hissettirdi. Tamamlandıktan sonra iki gün kaşlara su değdirmemek gerekiyor ve 15 gün boyunca geceleri ince bir tabaka vazelin sürmek gerekiyor. İki gün kaşların renginin en koyu göründüğü zaman oluyormuş sonrasında açılıyor. Yaptırdığım gün bile yakınlarım çok beğendi. İlk gün ara ara sızlamalar hissettim sonrasında bir daha hiç hissetmedim. İki günden sonra yıkayacağım zaman acaba su değince acır mı diye çekindim, acıma filan olmuyor gayet rahat yıkayabildim. Benim rötuş randevum 20 gün sonrasınaydı. O zamana kadar rengi açıldı yine de işlem tamamen kaybolmadı. Rötuş aslında yine aynı işlem. kaşlarımı bir sıra daha kalınlaştırarak yaptık. Solmaz Hanım çok ince kaşları birden kalınlaştırmanın alıştırma sürecini zorlaştıracağını düşünüyordu hak verdim o yüzden aşamalı şekilde ilerledik. Bugün kaşlarımı yıkayacağım şuanki koyu hali bile güzel görünüyor gözüme. Unutmadan şunu da ekleyeyim. Göz kapaklarım düşük ve alan dar olduğu için kaş altına yapılacak olan doldurma işleminin göz kapağımı iyice dar göstermesinden çekiniyordum. Solmaz hanım bölgenin daha açık görüneceğini söylemişti benim pek aklıma yatmamıştı. Esastan daha aydınlık ve geniş görünüyor. Doku tutmamasından dolayı yine aynı şey olur mu diye 15 gün sonra yine kontrol edeceğiz. şu an baya keyfim yerinde bakalım ilerleyen günlerde nasıl olacak. Microblading yapıldığı ilk günü fotoğraflarla blogda anlatmıştım şu anki halini de şimdi medyaya ekleyeceğim.
Ben de bir ara bunu yaptırmayı düşündüm sonra 'derin' bir araştırma yaptığımda rengin soldugunu/parça parça soyulduğunu/nispeten doğal görüneninin çok az olduğunu farkettim ve başka yollar aradım netten. Karşıma lilash çıktı ilk inceleme videolarına baktım kirpik için olanı etkiliydi baya ama kaş için olanını çok ovmuyorlardi sonra kaş için neubrow diye bir tanesine denk geldim(evet taktım bu kaş konusuna ben swh) bunun yorumları başarılı olduğu yönündeydi. Açıkçası ilerde kaşlarima harcayacak param olursa microblading yerine ben bu tarz ürünleri denerdim evet pahalı ama çok uzun zaman gidiyor birkaç sene yani her akşam sürmek lazım bir de ama ben sürerim şahsen nedir yani 2sn çat çat geç iki kaşa da bitti ha bir de capslock TR de yok capslock ama popüler edersek bu tarz ürünleri getirtebiliriz diye düşünüyorum neye talep varsa onu getirirler
27 ocak 2018 14:21
27 ocak 2018 14:30
Yaklaşık 1 buçuk ay önce yaptırdığım işlem.an itibariyle de rötuşu yapıldı.benim kaşlarım ince değildi ama çok boşlukluydu.doldurmadan çıkamazdım yani.uyuşturucu krem sürülüyor ama yine de acımıyor dersem yalan olur.ilk işlem bitince çok koyu geldi biraz korktum.iki gün su değmemesi gerekiyor sonra yıkadıkça bir hafta içinde doğal haline geldi.kaşımın şekli değiştirilip başka bir kaş oluşturulmadığı için çok garipsemedim.solarken de mora çalan bir renk olmadı hatta kimse anlayamadı böyle bir işlem yaptırdığımı.inanılmaz bir rahatlık yüzün ifadesi anında değişiyor.sadece iz kalır falan diye korkuyorum onu da zamanla göreceğim.yaptırcağınız yer inanılmaz önemli her şeyi sorun aklınıza takılan.bodoslama yapılacak bir işlem değil yani çünkü en ufakbir çizik bile bütün kaşınızı mahvedebilir
byhulyayılmaz adlı kişiye yaptırıp kaşlarımı mahvettiğim uygulama. sinirim çok bozuk. beceriksiz, işini iyi yapamayan üstelik çalışanlarına cok egolu ve kırıcı davranan bu hanım kızımızı instagram fenomenleri sayesinde tanıyıp müşterisi oldum. iyi de bi paramı aldı. lakin hiç bir sorunu olmayan kaşımın birisini çekiç modeli düz kalın yaparken diğerini ince kavisli yaptı sözlük.. artık aradaki fakı ilgisiz erkek arkadaşlarım bile anlamış olacak ki herkes tek beden tek yürek kaşlarına neden bunu yaptın?
Amerikada yaşadığım yerde bunu asya kökenli kızlar çok tercih ediyor ve hepsi emin önüne gelmiş arap kızı kaşına sahip oluyor. Gördüğüm örnekleri beğenmiyorum
ben yaptıralı neredeyse 1 yıl olacak. kalıcılığı 8 ay diyenler olmuş şaşırdım. çünkü benimki hala gayet canlı duruyor. cildim yağlı. yapan uzman benim gibi ciltlerde daha çabuk silindiğini söylesede öyle olmadı. ben bunu şuna bağlıyorum: temizleme jelimi kaşlarıma asla getirmiyorum. toniktir, makyaj temizleyicidir kaşıma değdirmiyorum. yada nemlendirici sürerken de dikkat ediyorum. memnun muyum kısmına gelirsek: istediğim renk tonunu uzun uzun konuşmama rağmen arkadaş kendi bildiği rengi yaptı ve daha koyu oldu. şeklini de kendim çizdim, o üzerinden geçti sadece. yani renk dışında bir sıkıntım yok. silinirse tekrar yaptırırm. çünkü makyajsız dışarı çıkabilmenin keyfine bir kere vardım. artık kopamam.
Her guzellik islemlerinde oldugu gibi cok dikkat etmemiz gereken bir islem turu. Cunku microblading adi altinda kas dovmesi islemini de uygulayan bir cok yer var. Dovme boyasiyla yapilan islemi sildirmek icin aylarca lazer tedavisi gorebilirsiniz. O yuzden uygulanacak boyayi sorup sorusturmak gerekiyor ilk once. Aa fiyati cok uygunmus diye sagligimizdan olmayalim.
Artik her onune gelen microblading yaptigini iddia ediyor. Oncesinde yaptigi islemler neler, nasi kaslar yapmis bir arastirarak gitmekte buyuk fayda var. Microblading konusunu cok arastirmis cok yerle gorusmus birisi olarak sunu soyleyebilirim ki her kas microblading icin uygun olmayabiliyor. Belki senin sadece kas dusuklugun var ya da sadece seyreklik var? Yanlis kas alimi dolayisiyla da olabilir bunlar. Kas seyrekligi icin kil koklerine enjekte edilen kas vitaminleri var ki 3 seansta ciddi bir gurlesme gosteriyor. Kas dusuklugu icin farkli kas alim teknikleri var. Diyelim ki microblading uygulamasina uygun kasimiz var yukarida soylediklerimi goz onunde bulundurduktan sonra mutlaka ama mutlaka bi on cizim bi prova yaptirin. Bu iste gercekten el yatkinligi buyuk onem farkediyor.
11 mayıs 2018 15:00
11 mayıs 2018 15:01
şahsen yaptırmadım ama internetteki örnekleri gördükçe yaptırmak istediğim kalıcı kaş şekillendirme şekli. Başlıkta aratıp bulamayınca şaşırdım ama "phibrows" (aslında "phiacademy") dan bu işi öğrenmiş olan kişilere yaptırılması tavsiye ediliyor. Mesela Pixiwoo kardeşlerden sam londra´da naz adında bir kaş sanatçısına yaptırdı kaslarını ama kadının sayfasına bakarsanız "phibrows" yazdığını görebilirsiniz. Sadece ingiltere´de değil diğer ülkelerde de bu akademiden mezun olmuş ya da onların şartlarında hizmet veren yerler olduğunu görebilirsiniz. phibrows istanbul diye aratınca Bahar Arslan adını gördüm. Bir de çiçek karakoç adındaki birinin phiacademy ürünlerini sattığını gördüm, buna pigmentler de dahil. Aklıma bir an pigmenti satın alıp arada doldurmayı kendim yaparım gibi bir fikir geldi ama ne yaptırdım ne de doldurtturdum. Bu nedenle hiçbir fikrim yok. Olur da mantıklı bir düşünceyse diye yazayım dedim.
iğne gibi ucu olan mürekkebiyle kaşa sanki kıl gibi tek tek çizgiler çizilerek yapılan, kalıcı denilen ancak üç beş yıkamada rengi benzi atıp tekrar rötüş yapılması gereken dönemin kozmetik takıntısı.
Yaptıran herkesi iran masallarından çıkmış gibi gösteren, bi halta benzemeyen uygulama, arkadaş sokaktaki herkesin çirkin kalın kapkara kaşları, ifadesiz suratları olmaya başlayı. Bitsin artık insanların hevesi diyerek pusuda bekliyorum.
ilk başlarda kaşsızlığıma çare olacak diye yaptırmak istediğim ama youtube'da microbladingden sonra kaşı gözü şişen, kötü tecrübeler yaşayan insanları gördükçe vazgeçip ölümüne korktuğum uygulama, ki dövme sanatçısı olmama rağmen ve işin mantığını iyi kötü kavrayabilmeme rağmen.
Vazgeçiş sebeplerimin çoğu korkuya ve kötü tecrübesi olan insanlara dayalı olsa da sonradan düşününce mantıklı da gelmedi zaten, ben gün aşırı kaşlarımın şeklini değiştiren bir insanım, bazen düz bazen kavisli, bazen kalı bazen ince kullanasım geliyor kaşlarımı (çok ince değil tabii aklınıza adile naşit gelmesin hemen, ama diyeyim) dolayısıyla kötü bir şey olmasa bile muhtemelen kaşlarımdan bir müddet sonra sıkılacağım için muhtemelen benim için kötü bir yatırım olurdu diye düşünüyorum.