yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    • girdiler (14)
    • medya (0)

    14. yukarıda yazılanları görünce ben de birkaç noktaya dikkat çekmek istedim. suya dayanıklı olan ya da olmayan her türlü güneş kremi kullanımında gerekli(gizlinot: sivilce ve tıkalı komedonların coşmasını istemiyorsak) bir temizleme yöntemidir. doktorların tazeleyin vurgusu güneş koruma faktörünün etkisinin güneş ışınlarına maruz kaldıkça azalması ve en sonunda kaybolmasından kaynaklı. yani krem yüzümüzde eridiği ya da buharlaştığı için değil. şöyle de düşünebiliriz; sürdüğümüz şey bir krem. yani içinde güneş koruyucu aktifler dışında bu kremin yapısını sağlayan onlarca bileşen daha var. tazelememizi gerektiren şey filtrelerin güneş ışığına maruz kalmasıyla doğru orantılı olarak zayıflaması. normal nemlendiricimizde bulunmayan -çünkü cilt tarafından emilmeyen- o ağır şeyler hala duruyor yüzümüzde.(gizlinot: yanlış bilmiyorsam filtrelerin kalıntıları da dahil) ki bu hissedilmeyen bir şey de değil.

    sanırım güneş kremi renksiz bir şey olduğu için su bazlı temizleyici yeter gibi geliyor ama bunu spf'li bir fondöten gibi de düşünebilirsiniz. yapıları ve hissiyatları aynı sonuçta. fondöteni dümdüz su bazlı bir temizleyiciyle temizlemeye kalksanız sonuç ne olur söylememe gerek yok sanırım. bu ikisinde bir fark yok düşününce, fondöten kalıntılarının daha gözle görülür olması dışında.

    çisem çakır'a katılmadığım tek konu şu olabilir, o herhangi bir doğal yağ ile bu aşamanın yapılmasını önermiyordu. yağ bazlı temizleyiciler özel olarak formüle edildiği için direkt temizlemeye odaklı gibi bir açıklama yapmıştı şimdi çok hatırlayamadım. ben kuru cilde herhangi bir yağ ile masaj yaptıktan sonra su bazlı temizleyici kullanmanın aynı sonuca vardığını hem düşünüyorum hem de deneyimledim. dermotologlar da söylüyor zaten. hatta elimdeki bitince tekrar ona dönmeyi düşünüyorum çünkü ne kadar doğal ve az içerik, o kadar iyi. biraz pazarlama taktiğine dönüştüğünü düşünüyorum ben de. hele bi tane kavanozuna tutup da 200-300 lira fiyat biçilmesi çok astronomik geliyor bana. lüks olmayan markalar yapıyor yani bunu, saçma olan o.

    25 aralık 2020 13:14

    13. (yazar: daphnebilgin)'in girdisine itafen ben de bir şeyler eklemek isterim.

    ben bu metodu yaklaşık on yıldır biliyorum ve uyguluyorum. hatta eski girdilerimde bile vardı silmediysem belki hala vardır. buradan tanıştığım bir çok kişiye de bu metodu anlatmışımdır.

    ben yağ bazlı temizliyeciler çıkmadan önce tatlı badem yağıyla haftada bir gün cildimi buhar ve yağ ikilisiyle temizliyordum ve çok memnundum. sonraları bunu haftada 3-4 gün yine tatlı badem yağıyla jel öncesi kullanarak yaptım.

    sonrasında yağ bazlı temizleyiciler çıkınca onlara geçtim. ama (yazar: daphnebilgin)'in yazdıklarının hepsine harfi harfine katılıyorum. ten makyajı yapmıyorum, dönem dönem aylarca yağ kullanmadan cildimi temizlediğim de oldu, haftanın her günü yağ ile temizlediğim de oldu. inanın hiç bir fark hatırlamıyorum. on yıl uzun bir zaman neticede epey gözlemleme fırsatım oldu.

    ben yağ bazlı temizleyicileri cildimi mükemmel arındırıyor diye değil gözümdeki rimeli ve göz altı kapatıcımı iyi yumuşatıyor diye kullanıyorum. ağır makyaj yapmadıysam misel su kullanmıyorum mesela. bence bütçeniz varsa kullanın ama bütçeniz yoksa doğal mia yapmayan jojoba, tatlı badem gibi yağlar da kullanabilirsiniz. zaten yaptığım içerik araştırmasında heimish all balm'ın tamamen bu yağlardan oluştuğunu, üzerine bir kaç zararlı kimyasal barındırdığını anlattığım bir girdimde var.

    yağ ile temizlik kiri yumuşatmakta çok başarılı ama iyi bir temizleyici ile önce yüzü ıslatıp bir tur yıkayıp, sonra tekrar yıkasak da aynı sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. iyi temizlik şart ama yağ bazlı temizleyici olmazsa olmaz değil bence.

    14 aralık 2020 12:53 14 aralık 2020 13:15

    12. saçta da uygulanabilen methoddur.

    uzun süreli kuru şampuan, beyaz kapama spreyi kullanan kadınlarda ''triangle'' tarzı kellik görülebilmektedir. bunun sebebi ise kullandığımız kozmetik şampuanların bu tür ürünlerin tamamen çözülmesini sağlayamamasıdır. bu method aynı zamanda saç derisindeki sebumu agresif bir şekilde temizlemediği için saçın doğal sebum dengesi korunur ve saç daha sağlıklı, hızlı uzar.

    uygulama şekli normal şampuandan farklıdır. tamamen kuru saçınıza temizleyicinizi alın ve peeling gibi masaj yapmaya başlayın. daha sonra duşta istediğiniz şekilde durulayın. bu tür ürünler emülsiyonlaşma sağladığı için -yani peg (polietilen glikol) içerdiği için- durulama esnasında köpürmeye başlayacaktır.

    son olarak bilgi edindiğim makalede önerilen temizleyiciyi de buraya ekliyorum: (link: https://www.amazon.com/ROHTO-Hadalabo-Gokujun-Cleansing-Pound/dp/B004OQHZ2M/ref=sr_1_9_s_it?s=beauty&ie=UTF8&qid=1471758913&sr=1-9&keywords=Kos%C3%A9+Softymo+Speedy+Cleansing+Oil Hadalabo Gokujun Cleansing Oil)

    29 mart 2020 01:48


    11. neden antibakteriyel ağır bir yağla beraber yapılması gerektiğini anlamadığım metoddur. çift fazlı makyaj temizleme ürünlerinin içinde aman aman bir antibakteriyel bir şey olduğunu sanmıyorum.

    esas mesele yağın fondöteni, farı ve rimeli tamamen çözmesi bence. üzüm çekirdeği yağını elime alıyorum, dairesel hareketlerle yüzümü ovaladığımda hepsi çıkıyor zaten. sonra sıcak mikrofiber bezle yağı temizliyorum. fazla makyaj yaptığımda ikinci kez aynı şeyi yapıyorum tam temizlenmesi için. göz çevremde alerji yaptığı için avene cleanence gel'i elime minicik alıp köpürtüp gözlerimin olduğu alana bol suyla karışık hafifçe sürüyorum, kalan yağı temizliyor. yüzümün kalanından ise yağı çıkartmıyorum. çok memnunum. ağır yağları kaldıramayan ciltlerin, sadece üzüm yağı, pirinç kepeği yağı, soğuk sıkım ayçiçek yağı vb. komedojenik olmayan yağlarla denemesini öneririm.

    edit: yaklaşık 20 gündür hergün sadece üzüm çekirdeği yağı ile uyguluyorum. yağı yüzümde bırakınca normalde nemlendirici olarak da yağ kullandığım için sivilce çıkmaya başladı. o yüzden nokta kadar temizleme jelini bol suyla köpürtüp yağı da çıkartıyorum. üstüne elma sirkesi ile tonik yapıyorum. sivilce çıkmıyor böylelikle. tek eksisi hergün mikrofiber bezle silerken peeling yapıyor olmak. dokundurup çekecek sabır yok bende, nazikçe de olsa siliyorum. yağ ile temizleme işi baya kafama yattı. yıllarca böyle devam etsem edilir gibi geliyor.

    14 mart 2018 17:20 28 mart 2018 01:48

    10. Full ten ve göz makyajı yapıp,rimele abandığım zaman yaptığım uygulamadır.yağlı cildimde sivilce yapmadı.oda sıcaklığındaki Hindistan cevizi yağını elimle ısıtıp tüm yüzüme sürüyorum,iyice ovalıyorum.makyaj çıktıktan sonra biraz suyla fazla yağdan arındırıyorum.bir temizleme jeliyle yüzümü güzelce yıkıyorum.temiz hissetmessem tonik yada gülsuyunu hafifçe yüzümde gezdiriyorum.makyajım tamamen çıkmış oluyor

    10 mart 2018 15:33

    9. Kullandığınız yağa göre cildinizi rezil de vezir de edebilen yöntem. Benim deneyimim bu yönde oldu.

    Cildim akneye meyilli; beslenme, stres ve kullandığım ürünler bu açıdan çabuk etkiliyor. Ayrıca birçok kırmızı sivilce izim var. Bu yöntemi denememin sebebi de izleri geçirmekti, pirinç kepeği yağını bu şekilde kullanırsam etkili olacağına dair bir yazı okumamla denedim ve çok memnun kaldım.

    İzlerimin görüntüsü hafifledi, yüzüm daha aydınlık görünmeye başladı, cildim iyi temizlendiğinden aknem daha az çıkıyordu ve siyah nokta görünümü hafifliyordu. Uyguladığım gecenin sabahına cildim yağlı değil nemli görünüyordu. Ölü deriler de gidiyordu. Ancak yöntemimde bir değişiklik yapsam ya da cildime uygun olmayan bir yağ kullansam tam tersine yüzüm daha da kötü oluyordu. Bende en etkili olan uygulama şeklini paylaşmak istiyorum:

    Karışımdansa yağları tek başına kullanıyorum.En sevdiğim yağ pirinç kepeği yağı oldu, yukarıda yazdıklarımın tamamını sağlayan bir üründü. Diğer sevdiklerim hint yağı ve kayısı çekirdeği yağı. Ancak hint yağı kuru bir his bırakıyor. Ayçiçek yağını da deneyip beğenmiştim diye hatırlıyorum. Biberiye yağını aknelere iyi geldiğini okuyup bu taşıyıcı yağlara katıp kullandım ama bir etkisi olmadı. Yine de şans verebilirsiniz, olumsuz bir yorumum yok.

    Kullanılan yağın miktarı önemli. Kiri çözsün ama arındıramayacak kadar fazla olmasın. Bunu göz kararı ayarlıyorum. Yağı sürerken yüz masajı da yapabilirsiniz.

    Yağı temizlemek için “hot cloth cleanse” dedikleri yöntemi uyguluyorum. Reddit’te okuyup mikrofiber bez kullanmaya başlamıştım , daha rahat oluyor ve daha iyi temizliyor. Ama havlu da gayet başarılı. Bezi kaynar suyla ıslatıyorum, yüzümü yakmayacak kadar soğumasını bekliyorum, birkaç saniye yeterli, bezin sıcaklığını ve buharını hissetmek gerek. Bez çok ıslak olmamalı, bu bile temizleme etkisini düşürüyor bence. Yüzümde bezi soğuyana kadar bekletip sonra bezle yüzümü siliyorum.

    Ben iki günde bir uyguluyorum ve uyguladıktan sonra duşa girip yüz temizleme jeli kullanıyorum. Buhar ve fazla yağı temizlemek daha iyi geliyor.

    10 mart 2018 02:17 10 mart 2018 16:01

    8. makyaj yaptığım günlerde bütün yüzümdeki makyajı kolaylıkla ve cildimi besleyerek temizleyebilmemi sağlayan yöntem. Secret Key perfect zero melting cleanser kullanıyorum. içeriği zararsız. tahriş, kurutma falan yok. Sivilce bende yapmadı. Sivilce yapabilecek bir tek bütilen glikol var içinde zaten. O da çok etkili değil. Örnek olması için mesela mac cleanse off oil'in içeriğinin yarısından fazlası akneye ve irritasyona sebep olabilecek şeyler. Aynı şekilde hindistancevizi yağının da bütilen glikola göre akne ve irritasyona sebep olma ihtimali yüksek. Kullanılan ürünün sadece doğal olması akneye ya da irritasyona sebep olmayacağı anlamına gelmiyor aslında o yüzden doğru ürün ya da doğru yağla yapılırsa çok efektif bir yöntem olduğunu düşünüyorum.

    30 aralık 2016 14:52


    7. (no:315373) girdimde de yazdığım gibi karma-yağlıya dönük cildimi sivilceler bastı, 2-3 ayda dermatolog sayesinde toparlayabildim. internette her gördüğümü yapmamam gerektiğini bu sayede öğrenmiş oldum.

    16 aralık 2016 13:33 26 ocak 2017 08:38

    6. (no:385345) girdime güncelleme olarak; cyrene marka yağı da denedim. maalesef kuruya dönük karma ciltlerde de kapalı komedona sebep olduğunu üzülerek deneyimledim.

    alt yanak bölgem pütürlerle dolmaya başladı 1 aya kalmadan, ben rahat durmadığım için de sıkmaya çalışınca yara oldular vs.

    neyse nispeten temiz içerikli ürünlerle (gizlinot: dermatolog tavsiyesi) cildimi kurtardım.

    elalem nasıl yapıyor özeniyorum valla.

    16 aralık 2016 12:52

    5. Rosacealı, kuruya dönük karma cildim için artık Rosacea için üretilmiş olsa dahi içerdiği petrokimyasal maddeler sebebiyle tamamıyla organik ürünlere dönmeye karar verdim. Organik cilt bakım markası Lavera'nın ürünlerini de deneyeceğim ancak şimdilik uzun araştırmalar sonucu kendimce bir bakım rutini oluşturdum. Kaynakları da aşağı yazacağım.

    Öncelikle Hint Yağı temizlik için çok gerekli olsa da benimki gibi kurumaya, gerim gerim gerilmeye çok müsait cildiniz varsa uzak durun diyorlar. Yani illa da bazımı Hint Yağı ile oluşturacağım diye tutturmayın, cildinize göre davranın.

    Benim 2 haftadır uygulayıp memnun kaldığım karışımım şöyle:

    2 ölçek üzüm çekirdeği yağı (anti aging etkili, antioksidan içerikli, anti-alerjik ve nispeten sivilce önleyici)

    2 ölçek kayısı çekirdeği yağı (kuru ciltler için ideal nemlendirici)

    2 ölçek jojoba yağı (burada nispeten hint yağı görevi görüyor, tahriş etmeden ve kurutmadan temizleme özelliği var)

    Benim karışımım sabit yağlardan oluşuyor ancak dilerseniz ve özellikle cildiniz akneye meyilliyse lavanta yağı, çay ağacı yağı gibi esansiyel yağlar da ekleyebilirsiniz.

    Ben mutlaka kuru ellerle ve kuru cilde uyguladığım temizleme işleminin ardından Otacı'nın Güllü Su'yunu tonik niyetine kullanıyorum. Tamamen gül suyu değil; hint yağı, gül ekstratı ve deiyonize su içerikli bir tonik. Ben hint yağı desteğini kurutmayan, germeyen bir tonikten aldığım için tercih ediyorum. Dileyen saf gül suyu da kullanabilir.

    Eğer temizliği doğru yaptıysanız cildin ek olarak nemlendiriciye ihtiyacı pek olmuyor. Zaten bu karışımdaki tüm yağların nemlendirme özelliği var. Kadife gibi yumuşaklık kalıyor geriye. Sivilcem olduğu zaman da lavanta yağını sadece sivilce üzerine sürüyorum en son, hassas ciltler için biraz haşin bir yağ sonuçta.

    Bu yöntemden sonra sabahları yüzümü önce sıcak sonra soğuk su ile yıkıyorum zaten bir kirlilik, ağırlık hissetmiyorum. Ardından gündüz nemlendiricisi olarak bunları sürüyorum:

    3 damla aynısefa yağı (calendula oil diye de geçer, rosacea, ekzema gibi iritasyona meyilli ciltler için uygun bir nemlendirici)

    1 damla üzüm çekirdeği yağı

    Burada da esansiyel bir yağı sabit yağ ile inceltmiş oluyorum ki esansiyel yağlar tek başına irite edici olabilir.

    Bunlar da faydalandığım siteler:

    (link: http://wellnessmama.com/7569/oil-cleansing-method/ wellnessmama)

    (link: http://crunchybetty.com/nitty-gritty-on-the-oil-cleansing-method crunchy betty)

    (link: http://www.mommypotamus.com/oil-cleansing-for-clear-baby-soft-skin-video-tutorial/ mommypotamus)

    (link: http://theartofsimple.net/oil-cleansing-method/ art of simple)

    (link: http://www.overthrowmartha.com/2013/07/cleaning-your-face-with-oil-what-you.html over throw martha)

    (link: http://www.livestrong.com/article/208932-how-to-cleanse-with-jojoba-oil/ live strong)

    (link: http://www.elephantjournal.com/2013/11/oil-cleansing-method-washing-your-face-with-oil-really-beatrice-bachleda/ elephant journal)

    (link: http://holdingherown.com/2014/02/15/benefits-of-grapeseed-oil-for-the-skin/ holding her own)

    (link: http://purifiedskincare.com/category/oil-cleansing-method/ purified skin care)

    biraz zahmetli de olsa ben akşamları kendime vakit ayırıp bunları ritüel gibi yapmaktan keyif alıyorum. Daha sonra cyrene ya da florame'nin organik cilt bakım yağlarını da deneyeceğim. yorumlarımı yine yazarım.

    17 kasım 2016 11:37 17 kasım 2016 14:12