yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer

    içerik listesi

    henüz içerik eklenmemiş.

    4.0
    girdi yaz
    medya ekle
    değerlendir
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (3)
    • oylar (4)
    • medya (0)
    4

    3. tanım: round lab markasının renk eşitleme ve nemlendirme vadeden pembemsi renkte güneş kremi. 

    d'alba tone up güneş kremim bittikten sonra yeni bir renk eşitleyici güneş kremi arayışına girmiştim. bu markanın daha evvel birch juice nemlendirici leke karşıtı daha klasik olan güneş kremini kullanmıştım, buna da bir şans vermek istedim. genel izlenimlerim:

    öncelikle vaatlerini ton eşitleme ve hafif bir blur etkisi verme noktasında yerine getiriyor. pembe alt tonlu bir rengi var fakat sarı alt tonlu cildimde pespembe durmadı, çok hafif bir rengi olduğundan açık tenli hemen herkese uyum sağlayacaktır. özellikle cilt makyajı yapmak istemediğim günlerde bir tık daha pürüzsüz cilt görünümü istediğimde sabahları işe gitmeden evvel sürdüğümde sadece bir maskara gloss sürüp çıkıyorum evden. çok daha canlı gözüküyorum böylece. 

    diğer yandan nemlendirme hususunda memnun kalmadım. gece nemlendirme ve retinol rutinim sonrası sabah kalktığımda cildim yine kuru uyanırım genellikle. kış mevsiminin etkisiyle cildim iyice kurudu zaten. d'alba'yı sürdüğümde hem nemli daha bir ışıl ışıl hissettirirken, bu markanın güneş kremi daha kuru, nemsiz bitişe sahip. bu noktada ürünün özellikle karma ve karmadan yağlıya dönük ciltlere uygun olacağı kanaatindeyim. hem cildimi güzelce bir eşitlesin hafif bir canlılık katsın hem de yaldır yaldır parlamasın diyenler bakabilir bence. ben altına bir nemlendirici sürüp öyle uyguladığımda daha memnun kaldım. 

    tone up güneş kremlerini makyaj bazı olarak da çok seviyorum, o hafif blur görüntünün altına cilt makyajı yaptığım günler gerçekten kaymak gibi duruyor makyajım. 

    ürünü genel olarak sevdim, yazın çok sıcak günlerde daha iyi olabilir benim için nemsizliği açısından. sanırım d'alba'yı daha çok sevdim son tahlilde. genel puanım 7/10.

    dün 10:23

    4

    2. yapısı yazın ekstra yağlanan cildime fazlasıyla uygun. kızarıklık görüntüsünü alması orta düzeyde yeterli. benim cildimde hiç beyazlık bırakmadı. sürdüğümde direkt tenimle aynı renk gibi çıkıyor? bunu beklemiyordum çünkü izlediğim videolarda daha yüksek bir ton eşitleyiciliği var gibi görünüyordu. bu açıdan bir tık üzdü fakat yapısı olsun, alerji yaratmaması, soyulmaması gibi özellikleriyle bunun açığını kapatıyor.

    tone up noktasında bazen yeterli verim alamamış gibi hissediyorum. bunun sebebi çilli olmam büyük ihtimal. biraz daha silik görünsünler istiyorum. bunu başaramayınca güneş kremini suçlamaya meyilli oluyorum.

    her neyse... özetlemem gerekirse ben biraz şıpsevdiyim. bu sebeple tekrar alır mıyım almam mı bilmiyorum. kalbimi farklı bir güneş kremini kaptırdım bile çünkü. dalba alacapım şimdi onu deneyeceğim. bu fiyata daha iyi güneş kremi bulunabilir. bu da tercih edilebilir. kışın benim cildimde daha verimli olacak büyük ihtimal. bye bye... 🥹

    28 haziran 2024 23:41

    4

    1. denediğim ilk tone-up güneş kremi.

    öncelikle iki parmak kuralını her ne kadar eleştiren çoksa da güneş kremlerinin yeterli korumayı sağlayabilmesi için belli bir miktar sürülmesi gerekiyor ve iki parmağınıza kremi dolu dolu sürdüğünüzde, o miktara yaklaşıyorsunuz gerçekten de. o yüzden bence mantıklı.

    gelelim kreme. tone-up güneş kremlerinde iki parmak kuralı kolay kolay uygulanamazmış, bunu deneyerek görmüş oldum. neredeyse bb krem gibi kapatıcılığı olduğu için asla bolca sürülebilecek bir ürün değil maalesef. güneş kremini bolca süremiyorsam korumanın ne anlamı kaldı, değil mi? ben alışmışım renksiz, dermokozmetik güneş kremlerini bol bol sürmeye, tone-up güneş kremlerinin mantığı sanırım başka bir şey. yani esas güneş kremini alta sürüp onun oturmasını bir 10 dk bekledikten sonra bunu da "bb kremimsi ama spf'si de var" diye üstüne sürüyorsunuz, anladığım kadarıyla. her ne kadar güçlü filtreler içerse de asıl amacı güneşten korumaktan ziyade cilt tonu eşitlemekmiş gibi geldi ne yazık ki. ben tester'ını denedim, o yüzden tazelemesi nasıl olur, bilemiyorum. pek tazelenebilir gibi de gelmedi açıkçası. düpedüz makyaj ürünü gibi, güneş kreminden ziyade. herhalde fondöten / bb krem tazeler gibi süngerle filan tazelemek gerekir. o zaman da sünger yüzünden ürün ciltten soyulmaz mı? soyuldukça güneş koruması azalmaz mı? işte bu çok kafa karıştırıcı. ürünü uzun süre kullanmış birileri buraya yazsa keşke.

    ilk sürdüğünüzde yüzünüze kireç sıvamış gibi aşırı beyaz oluyorsunuz -sanıyorum ki içerikteki titanyum dioksit'in marifeti(!) bu- ama sabredip şöyle 10 dk beklerseniz biraz yatışıyor o beyazlık. ben oldukça beyaz tenliyim, ürün yüzüme oturunca beyazlığı sırıtmadı ve tenimle bütünleşti ama koyu tenli kişiler için asla uygun olmaz bu ürün, garip duracaktır. beyaz tenlilerde de bol sürülünce emilemeyip saçlarınızın derinizle birleştiği yerlerde beyaz beyaz kalıntı bırakabilir.

    aslında çok güzel ürün, emilince yüzümde çok güzel durdu ama güzelliği, bunu güneş kremi gibi koruyucu sınıfında değil de bb krem gibi görürseniz geçerli maalesef... dediğim gibi, derdiniz cildinizi korumaksa ana güneş kreminiz bu olmayacak, altta başka renksiz spf olacak ya da renkli güneş kremi kullanmanın başka yöntemi varsa -ben bulamadım, bilen yazsın- o şekilde uygulayacaksınız artık.

    22 şubat 2024 21:04 22 şubat 2024 21:20