girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (1)
    • medya (2)

1. dyson ın aslında yıllar önce çıkardığı, hatta üstüne v15-16lara kadar geldiği, üstüne başka başka bir sürü model çıksa da halen sıklıkla tercih edilen bir modeli.

tercih edilme sebeplerine bakarsak benim birkaç fikrim var, aslına bakarsanız direkt en pahalısını almak da bir seçenek ama ben yapı olarak alıp kenara atacağım, kullanışsız veya benim hayat tarzıma uymayan şeyleri almayı sevmem.

gelelim neden tercih etmek istediğime (ve neden hala tercih edildiğine dair sebeplere);

1-diğer dyson kablosuz süpürgelere göre oldukça hafif. aynı çekiş gücünde daha hafif bir süpürme deneyimi sunuyor.

2-diğer kablosuz dysonlarda tetik mekanizması ile süpürme sağlanıyor. süpürürken bir parmak sürekli tetikte olmalı. v12de ise düğme mekanizması var. klasik süpürgeler gibi, bas açılsın, bas kapansın. bana bu mekanizma, tetik mekanizmasından daha kolay geliyor. sürekli tetikte olamam dermişim :)

3-sonuçta bir dyson, bu cihazı sadece çok müthiş süpürdüğü için almıyoruz, satın alma sebeplerimiz arasında marka algısı da mevcut. mesela yıllar önce Sony Xperia telefonlar 41 megapixeldi ama insanlar 5 megapixel olan iPhone 5 i tercih ediyordu. ortalama tüketici olarak satın alma deneyimimizi etkileyen şeylerden birisi de bu diye düşünüyorum.

4-tasarımı daha kibar, çok yer kaplamaz diye tahmin ediyorum. avmdeki standında deneyimlediğim kadarıyla evin bir köşesinde, prize yakın bir duvara tutturulabilir.

v12'nin normalde detect slim absolute diye bir modeli vardı güncelde satışta ama sanırım bir model daha çıkmış. v15 submarine talep çok olunca ama v12 de tercih edilmeye devam edince sanırım v12 detect slim submarine modelinin temeli atılmış. ıslak ve kuru süpürme deneyimi ilk etapta hayatı kolaylaştırır gibi geliyor ama sürdürülebilirlik konusunda henüz kafamda tam oturmuş değil. ıslak temizlik başlığını her seferde çıkarıp yıkamak temizlemek yeterince sürdürülebilir olmayabilir. fikren güzel ama. diyelim süpürdün, başlığı değiştir yerdeki kalıntıları kirleri hemen temizle geç. özellikle benim evdeki gibi sık leke tutan mermerleriniz varsa hayatı oldukça kolaylaştırır eminim. ama sonrasında tekrar çıkarır her kullanımdan sonra yıkar mıyım, doğrusu pek sanmıyorum ya.

evimde şu an arnicanın hepa filtreli sulu hazneli bir süpürgesi var. bu süpürgenin sulu haznesiyle uğraşmak istemediğim için susuz ve hazneli süpürge almayı düşünüyorum. her kullanımdan sonra yıkayacak olsam onu yıkar kullanırım zaten. bir de absolute modelinde mobilya altı başlığı var, submarine modeline bunu koymamışlar. mobilya altına her seferinde eğil kalk bir yerden sonra insanın temizlik motivasyonunu düşürüyor.

neyse, yeterince bilgi verdim sanırım bu modelle alakalı :)

adettendir, almayı düşündüğüm ama absolute ve submarine modeli arasında kaldığım, kablosuz, bataryalı, şık tasarımlı süpürgedir.

ilgili medya:
    1 saat önce