yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (2)
    • medya (0)

    1.

    hayvan deneylerinde hayvanların cinsel organlarını mutasyona uğratmış kimyasal. ab'nin yakında yasak koyması bekleniyor.

    6 şubat 2016 14:16

    2. Cildi UVB ışınlarınlarından koruyan bir güneş koruyucu filtre. hemen hemen bütün güneş kremlerinde kullanılır. Hakkında bilimsel çalışmalar yapılan bu madde için ab, abd, japonya hükümetleri onay veriyor. hakkında detaylı bir yazıya denk geldim meraklıları baksın buyrunuz.

    "Etilhekzil Metoksisinnamat Nedir

    Güneş kremlerinde kullanılan kimyasal bir filtre olan etilhekzil metoksisinnamat nedir derseniz, (Ethylhexyl methoxycinnamate) bir çok isme sahiptir, “Octinoxate” veya “Octyl methoxycinnamate” olarak da bilinen bu filtre OMC kısaltmasıyla da anılır. Kimyasal formülü (C18H26O3) olup, yağda çözünen bir güneş filtresidir. Açık sarı ve yağlı bir sıvı görünümündedir. Bir çok kozmetik ürünün içerisinde bulunur, öreneğin saç bakım ürünlerinde saçı güneş ışıklarından korumak için ilave edilir ayrıca kozmetikleri de güneşten koruyarak raf ömrünü uzatır. Genelde güneş kremlerinde bulunan bir maddedir. Cildi UVB ışınlarından koruyan bir maddedir. Dünyadaki birçok güneş kreminde kullanılır. 290 ile 320 nm dalga boyundaki ışığa karşı koruma sağlar.

    Ethylhexyl Methoxycinnamate Zararları

    Bu güneş filtresi hakkında yapılan bütün çalışmalar kanserojen etkisinin olmadığını gösteriyor, Etilhekzil Metoksisinnamat kanserojen değildir. Ama kullanıldığında ciltte alerjiye neden olabilir hamileler ve çocuklar daha alerjik bünyeye sahip olduğu için bu kişilerde kullanılması tavsiye edilmez. Farelerde yapılan çalışmalarda östrojen üzerinde etkileri olduğu gözlemlense de insanlar üzerindeki çalışmalarda anlamlı etki bulunamamıştır.

    Amerikan Gıda ve ilaç dairesi (FDA) ethylhexyl methoxycinnamate’nin kozmetik ürünlerin içerisindeki kullanımını %7,5 oranına kadar serbest bırakmış ve güvenli saymıştır. AB kozmetik yönetmeliği %10 oranına kadar kullanımını güvenli saymış, ayrıca bu oranlarda ürünlerde yaptığı çalışmalarda bir tehlike gözlemlememiştir. Kanada ise %8,5, japonya %20, avustralyada %10 oranına kadar izin vermiştir. Aşağıdaki kaynak linkler hükümet linkleridir çalışmalara oradan bakabilirsiniz.

    Yani sağda solda okuduğunuz aman kullanmayın, kanser olursunuz ölürsünüz, gibi saçma sapan bilgiler çok gerçek değil."

    https://guneskrem.wordpress.com/2017/05/25/ethylhexyl-methoxycinnamate/

    29 mayıs 2017 13:37