yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (11)
    • medya (1)

    1. (yazar: mrs atm)'nin (link: http://www.suslusozluk.net/n/320569/ yorumu) üzerine:

    demet şener'in yıllar önceki beyanatıdır. ne hikmetse 2013 yılında diyetle ilgili bir (link: http://www.dr.com.tr/Kitap/Fark-Etmeden-Diyetle-Sorular-Cevaplar-Sagligi-Iyilestiren-Formuller-/Demet-Kutluay/Egitim-Basvuru/Saglik/Beslenme-Diyet/urunno=0000000439681 kitap) (yersen) çıkarmıştır. ortalama 20,00 TL civarında halen satıştatır.

    ama ne yazık ki ben kitabını okumuyorum, eksikliğini de hissetmiyorum.

    yoksa alırdım.

    3 mart 2016 11:48

    2. Zeki olmak için kitap okuyan kimdir bilmem ona gülerim ama kitap okumanın ufku açtığı algıyı sağlamlaştırdığı ve çeşitli konularda çeşitli fikirler üretilmesi sağladığını söyleyebiliriz ki bence zeki olmak bu demektir. Yani kitap okuyunca atom fiziğini ya da balinaların atonomisini çözmüyorsun birden ama fikir üretebilecek karşı düşünceleri anlayabilecek daha güçlü önermeler sunabilecek hale geliyorsun.zaten okuma alışkanlığı olmayan insan evet eksikliğini hissetmez çünkü aksini tatmamıştır ama okuyan insan kitabı elbette kutsallaştırır çünkü şu an olduğu kişiyi sahip olduğu fikirleri bu kitaplara borçludur.kitap okumamakla gurur duyan insan var bi de ona yüce rabbimden şifa dilerim başka da muhatap olmam.yazık

    3 mart 2016 12:45

    3. olağan cümle.

    ancak kibrim bu noktada beni ele geçiriyor, üzgünüm. ben, kitap okumadığını ve bunun eksikliğini hissetmediğini söyleyenleri gayet de küçümsüyorum.

    bir kere bu kişilerin bana hiçbir şey katmayacağını düşünüyorum, çünkü başta bilgiye saygıları yok. bunu söyleyen birinin hayata dar bir açıdan baktığını düşünürüm. cahildir bu. küçümsediğim tür cahillerden.

    Bir bu gerçek cahiller var, bir de cahil olmayan cahiller var. ikisi arasındaki farka dikkat çekiyorum. Hayat konusunda deneyimli olan ama oku(ya)mamış, "felek çemberinden geçip hayat üniversitesinden mezun olmuş" insanlar var mesela ama o kişiler bilgiye saygılıdır. kitap okumamış bile olsa, bilgiye olan açlıklarını dile getirir, "keşke okusaydım" derler. görmüş geçirmiş kişiler olduklarından bilginin değerini bilirler. bunlar cahil değil benim gözümde. o insanları, demet şener'e yeğlerim.

    ayrıca ben her kitap okuduğumda ne kadar çok şey bilmediğimi bir kez daha fark ediyorum. ama kitap okumayan ve bunun eksikliğini hissetmeyen kişiler, Dunning-Kruger etkisindeki insanlar oluyor çoğunlukla. Kitap okumak ufku açar, yukarıda kibirden bahsettim ya hani, kibrini yutturur kişiye. "bu hayata, evrene dair ne çok bilmediğim şey var" dersin; iyice küçücük, aciz ve zavallı hissedersin kendini.

    İşte bu yüzden okuyanlar, her okuduklarında bilinmeyenler karşısında ne kadar aciz olduklarını tekrar tekrar fark ederken; okumamakla gurur duyanların kibrini gördükçe, evet ben de onları küçümsüyorum.

    3 mart 2016 13:01


    4. Kitap okumadığı için eksikliğinin farkında olmayan bir insanın kurduğu cümledir.

    3 mart 2016 13:39

    5. Hayatında hiç öğrenmenin, hayal kurmanın hazzını duymamış insanların beyanıdır.

    3 mart 2016 14:56

    6. Ülkemiz insanlarının çoğunun beyanatıdır. Tam da bu nedenle bu şekilde yönetiliyoruz zaten. Okumayan, araştırmayan, öğrenmeyen, en kötüsü de bunların eksikliğini hissetmeden koyun gibi yaşayıp giden insanların seçimleri bizlerin de hayatını karartıyor. Bu yüzden anlayışlı olabileceğim insanlar değillerdir böyle düşünen insanlar. "Ot gelmişsin, ot gideceksin" diyorum kendilerine hatta her birinin gözünün içine baka baka söyleyebilirim bu sözü. Keşke hayatta yemek içmekten, sevişmekten, evlilik/futbol programı izlemekten daha güzel, daha keyifli şeyler olduğunun da farkına varabilselerdi. Okumadıkları için yazamıyorlar da, internet ortamında bir konuda iki satır yorum yazmaya kalkışanların nasıl rezil olduğuna bakınız. Acınası durumda olduklarının farkında bile değiller.

    3 mart 2016 15:28

    7. (bkz: (link: http://www.suslusozluk.net/g/kitap-okumuyorum-eksikliğini-hissetmiyorum/17360/ kotop okomoyorom) )

    3 mart 2016 16:26


    8. başıma bir şey gelmeyecekse, dizüstü edebiyattan başka bir şey okumayıp bu cümleyi eleştirenleri gördükçe -sözlük yazarlarını kastetmiyorum, genel olarak- müstehzi şekilde gülesim geliyor. eğer size bir şey katmayan bir kitabı okuyacaksanız, gerçekten bence hiç okumayın daha iyi. en azından saçma sapan insanlara para kazandırmamış olursunuz.

    onun dışında tabii ki lüzumsuz bir cümledir. hiç sahip olmadığınız bir alışkanlığın zaten eksikliğini hissedemezsiniz.

    3 mart 2016 17:55

    9. kitabı açıp okuyacağına meydanlarda elinde sallayan iktidarın yaratmak istediği insan modelinin olmazsa olmaz yaşam biçimidir. bir okusan neler değişecek bir bilsen!

    3 mart 2016 18:09

    10. ne kaybettiğini bilmeyen insan beyanıdır.

    william faulkner'i, virginia woolf'u, james joyce'u, dostoyevski'yi, saramago'yu, oğuz atay'ı, bilge karasu'yu okuyan insan bir daha eskisi gibi olamaz.

    3 mart 2016 19:22