girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (39)
    • medya (0)

39. Make up forever face palette

Dior kontür, fondöten, toz ve likit allık

Benetint ve born this way kapatıcı

Chanel highleter

Hepsini yunandan aldım , ilk alışverişimde %35 diorda indirim vardı. Sevgililer gününde gittiğimde ise sephorada 2 al 1 hediye vardı. Ekstra %11 tax free de alıyosunuz ( araçla geçtiğimde kutuya evrakları attım ama geri ödeme alamadım red oldu saçmalık)

2 saat önce

38. hala bohça geleneği mi var diye sorgulatan başlık

hangi devirdeyiz yahu?

24 şubat 2016 16:35

37. böyle bir başlık olduğuna bile inanamadım yani 1-2 ürün bile olsa kayınvalideniz veya görümcenize ben nars bilmemne bronzer istiyorum diyebiliyor musunuz gerçekten? ben asla diyemezdim, bohçayı bırak takı veya düğün sürecindeki maddi desteklerde bile hiçbir talepte bulunmadım kim ne yapıyorsa onun şanınadır, kendim para biriktirerek alabileceğim şeyler için kimseye minnet edemem açıkçası.

benim nişan bohçamda kayınvalidemin isteği üzerine gittik o kadar hevesliydi ki almak istediği bir süür şey vardı gerek yok desem de gecelikler havlular tüylü terlikler bilmemne. eğlence amaçlı ve onun gönlü olsun diye gitmiştim hoş bir anı kaldı. kozmetik namına da kendim gratislerde filan indirim gördükçe the balm paletlerini, urban care şampuanlarını china glaze ojeleri doldurdum eski makyaj malzemelerimin hepsini dağıttım kendimce kozmetik çeyizi yaptım:) evlenince herşeyi sıfırdan kullanmaya başlamış oldum

24 şubat 2016 15:04

36. bir şey söyleyeceğim ama vurmayın. high end severim. gerçekten severim. makyajı seven insanlar olarak bir allığa ruja 50 liradan fazlasını hatta bazen 100 liradan fazlasını verebiliyoruz. ya ambalajı ya rengi ya kalitesi kalıcılığı bizi çekiyor. ama makyajla o kadar ilgili olmayan insanlar,yani o kaynana görümce elinde listeyle sephoraya gittiğinde yüz liralık allığa bakıp şaşırmazlar mı ? anlam veremeyebilirler.

dolayısıyla sorun çıkarabilecek olan tavsiyeler olabilir

24 şubat 2016 13:15

35. çok gereksizce geliyor bana nisan bohçasının içine makyaj ürünü koymak. bütçesi high end ürünler için müsait olmayanlar ne yapsın? Madem gelenek görenek diyenler var peki; yıllar önce annemler zamanında niye yokmuş bu gelenek? havlu, don, gecelik, lif, seccade, entari imiş gelenek görenek :)

24 şubat 2016 13:10

34. Bu bohçaya makyaj malzemesi koyma işi eskiden gelen gelenek, birçok süslünün bildiği gibi. Eskiden genç kızlar makyaj yapmazmış ve evlenirken alınanlar işte bu ev gezmelerine, nişanlara, düğünlere gidilirken kullanılırmış.

Artık devir öyle değil ki ben her gün makyaj yapıyorum. :D Geleneklerine bağlı bir aile de değiliz çok fazla ama alınacak her şey kullanılacak şey olsun düşüncesindeyiz. Küçüklüğümden beri annemden, başkalarına ya da bana, uyarırken sakın bir şey isteme, görgüsüz gibi, istediğin her şeyi alabilecek düzeydesin zaten, ne alırlarsa teşekkür et şeklinde geldi.

Bu bohça hazırlanırken illa soruluyor hatta birlikte çıkılıp alınıyor. annem zamanında bile bu böyleymiş. abim evlenirken mesela, bizim gelin hiç kozmetik istemedi, hiç kullanmazdı ve kullanmayacağım derdi, parfüm falan alındı. Onda da bize bıraktı, Calvin klein euphoria almıştım ben çok da beğenmişti.

Şimdi bu sözlükte olan çoğumuz az çok ürün bilgisi olan, kullanan kişileriz. Mesela kuzenimin makyajla alakası yok, birlikte gittiler alışverişe tam olarak (link: https://www.google.com.tr/search?q=toz+far+setleri&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj2w7y5_o3LAhXtZpoKHQgpA1wQsAQIGg&biw=1366&bih=643#imgrc=3rWCXTLYdO0b3M%3A şundan) aldırmış. Ben o zaman (gizlinot: 4 sene önce) makyajla tek alakam mac fix pudra, tek mac kinda sexy ruj, tek mac melba allık ve loreal çift taralı baz ve maskara her özel günde bunları kullanırdım. O zaman dahi görünce bunu kullanacak mısın ki demiştim de her renk var işte başka fara ihtiyacım olmaz demişti. (gizlinot: 4 senedir hiç kullandığını görmedim.)

Bende de illa gidelim alalım derlerse, Kendim mid-end ürün kullandığım için yine bu kulvardan alırım. Hayatta kullanmayacağım 36'lı toz far, ruj, allık, fondöten aldıracağıma o sıralar almak istediğim listemden 2 ya da 3 ürün seçer bunları almaya giderim. Yani bu işin mantığında alışverişte alınan ürünlerin tamamıyla bir makyaj tamamlanabilir şekilde olur çünkü kızın başka malzemesi yoktur. Eee bende zaten hepsi var, atıyorum bir ruj, bir aydınlatıcı ve bir baz olabilir, yani amacım makyajı tamamlayacak kadar ürün aldırmak yerine ihtiyacım olan ve evlendiğimde de zaten alacağım ürünü aldırırım. Ya da buradaki süslülerden gelen mantıklı altenatifle mac makyajı yaptırıp ürün alma mantığını teklif ederim.

Ama kesinlikle şunu alalım falan demem, diyemem zaten. annem gibi bir kayınvalidem olur da beni götürürse avm'ye (gizlinot: ki sevgilimin annesi de süslü şansıma, maclar esteler lancomelar takılıyor.) o zaman illa bu demek yerine birlikte 2-3 seçip alırız herhalde.

23 şubat 2016 16:36 ed.28 mayıs 2016 20:19

33. çok yakın arkadaşım evlendiğinde haberim olan şeydir. koca bir estee lauder makyaj&bakım setini görüp de ay onu da işte bohçama koymuşlar cevabını alınca ben de evlenmek istiyom beee diye özenmiştim.

23 şubat 2016 16:09

32. karsi taraf almaya cok cok hevesliyse verin eline listeyi, (link: http://www.suslusozluk.net/b/nars%27%C4%B1n-m%C3%BCstehcen-%C3%BCr%C3%BCn-isimleri terbiyesiz edepsiz ahlaksiz isimli urunler aldirin) :)

23 şubat 2016 15:47 23 şubat 2016 15:50

31. Ben nişan bohçasına kozmetik ürün konulduğunu bilmeyecek kadar cahilmişim. Teyzem evlenirken bizim hazırladığımız bohçada pijama, havlu, hamam seti, traş makinesi, traş losyonu, parfüm, saat, cüzdan, Gömlek falan vardı. Karşı taraftan gelen bohçada benzerdi. En kozmetik olan parfümdü, makyaj malzemesi falan yoktu. Ama sonuçta raconu buysa istemek normal olabilir, zaten karşı Tarafın benim cilt yapıma, alt tonuna falan uyacak ürün seçebileceğini sanmıyorum, tabi Süslü ablalardan biri oğluna almazsa.

23 şubat 2016 15:42

30. Arkadaşlar bence olayı çok yanlış anlamışsınız. "Aldırmak" diye bir şey yok zaten kız tarafı da bohça yapıyor ve daha bile masraflı oluyor. bu resmen düğünlerdeki en hoş adetlerden biri. karşılıklı hediyeleşmek ve bu hediyelerin tarafların isteği doğrultusunda alınması çok hoş bir olay.

zaten niyeti bişeyler aldırmak, karşı tarafı normalde asla alamayacağı ürünler ile sömürmek olan insan bunu bohça olsa da yapar olmasa da. lütfen biraz daha makul olalım. bir de tavsiyem eğer nisan bohçası kesin yapılacaksa sakin bir şey istemem falan demeyin. ya hiç bohça yapmayın/yaptırmayın ya da kesin olacaksa ne istediğinizi açıkça söyleyin. zaten kısa süre sonra sizin paranızla ödenecek bunlar.

son olarak tekrar ediyorum istemiyorsaniz sakın yaptırmayin. yazık israf. o paralarla gerçekten ihtiyacı olan birine yardım edilebilir.

edit: ürün tavsiyesi olarak armani si parfüm ve naked 3 palet diyebilirim.

23 şubat 2016 15:35 23 şubat 2016 16:23