34.
Bu bohçaya makyaj malzemesi koyma işi eskiden gelen gelenek, birçok süslünün bildiği gibi. Eskiden genç kızlar makyaj yapmazmış ve evlenirken alınanlar işte bu ev gezmelerine, nişanlara, düğünlere gidilirken kullanılırmış.
Artık devir öyle değil ki ben her gün makyaj yapıyorum. :D Geleneklerine bağlı bir aile de değiliz çok fazla ama alınacak her şey kullanılacak şey olsun düşüncesindeyiz. Küçüklüğümden beri annemden, başkalarına ya da bana, uyarırken sakın bir şey isteme, görgüsüz gibi, istediğin her şeyi alabilecek düzeydesin zaten, ne alırlarsa teşekkür et şeklinde geldi.
Bu bohça hazırlanırken illa soruluyor hatta birlikte çıkılıp alınıyor. annem zamanında bile bu böyleymiş. abim evlenirken mesela, bizim gelin hiç kozmetik istemedi, hiç kullanmazdı ve kullanmayacağım derdi, parfüm falan alındı. Onda da bize bıraktı, Calvin klein euphoria almıştım ben çok da beğenmişti.
Şimdi bu sözlükte olan çoğumuz az çok ürün bilgisi olan, kullanan kişileriz. Mesela kuzenimin makyajla alakası yok, birlikte gittiler alışverişe tam olarak (link: https://www.google.com.tr/search?q=toz+far+setleri&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj2w7y5_o3LAhXtZpoKHQgpA1wQsAQIGg&biw=1366&bih=643#imgrc=3rWCXTLYdO0b3M%3A şundan) aldırmış. Ben o zaman (gizlinot: 4 sene önce) makyajla tek alakam mac fix pudra, tek mac kinda sexy ruj, tek mac melba allık ve loreal çift taralı baz ve maskara her özel günde bunları kullanırdım. O zaman dahi görünce bunu kullanacak mısın ki demiştim de her renk var işte başka fara ihtiyacım olmaz demişti. (gizlinot: 4 senedir hiç kullandığını görmedim.)
Bende de illa gidelim alalım derlerse, Kendim mid-end ürün kullandığım için yine bu kulvardan alırım. Hayatta kullanmayacağım 36'lı toz far, ruj, allık, fondöten aldıracağıma o sıralar almak istediğim listemden 2 ya da 3 ürün seçer bunları almaya giderim. Yani bu işin mantığında alışverişte alınan ürünlerin tamamıyla bir makyaj tamamlanabilir şekilde olur çünkü kızın başka malzemesi yoktur. Eee bende zaten hepsi var, atıyorum bir ruj, bir aydınlatıcı ve bir baz olabilir, yani amacım makyajı tamamlayacak kadar ürün aldırmak yerine ihtiyacım olan ve evlendiğimde de zaten alacağım ürünü aldırırım. Ya da buradaki süslülerden gelen mantıklı altenatifle mac makyajı yaptırıp ürün alma mantığını teklif ederim.
Ama kesinlikle şunu alalım falan demem, diyemem zaten. annem gibi bir kayınvalidem olur da beni götürürse avm'ye (gizlinot: ki sevgilimin annesi de süslü şansıma, maclar esteler lancomelar takılıyor.) o zaman illa bu demek yerine birlikte 2-3 seçip alırız herhalde.
23 şubat 2016 16:36
ed.28 mayıs 2016 20:19