yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (31)
    • medya (7)

    21. Pembe alt tondansa sarıya yakın olmasına rağmen sarı alt tonlu fondötenlerin çok sarı kaldığı, pembe rujların birçoğunun patladığı ve çingene pembesi durduğu cilt alt tonudur. Şahsi fikrimce hardal sarısı, açık sarı, saks mavisi, neon renkler ve somon rengi hiç yakışmaz. Birçok renk doğru ton seçilirse yakışır çünkü net olarak soğuk veya sıcak alt tonlu değilsinizdir. Ten renginiz koyu olsa dahi koyu renk fondötenler size uymaz. Genelde açık renk kullanmak zorunda kalırsınız ki kirli gibi durmasın cildinizde. Olive alt tonlu pek youtuber ve blogger olmadığı için de kendi kendinize deneye deneye bulmak zorunda kalırsınız. İçerisinde grilik barındıran -genelde kore kozmetik ürünleri- bb kremler güzel bütünleşir cildinizle. Fondöten bulamıyorsanız missha bb kremlere yönelmenizi öneririm. Başka bir çözüm bulamadım bb kremle idare ediyorum ben de.

    14 ekim 2018 16:17

    22. Kendimi yıllarca sarı alt ton sansam da, sarı alt tona yakışan çoğu ürünün de bana gitmediğini fark etmemle olive alt tonu keşfettim. Daha çok bronz ten renginde görülen bir alt ton. sarı alt tona pembeden daha yatkındır. Fondoten konusunda özellikle zorlansam da mac nc 25 yüzüme en uyan renktir. Rujlarda özellikle kırmızı rujlarda uyacak ton aralığını bulmak zordur. Açık tonlu kırmızılar yerine koyu kırmızılarla daha uyum sağlandığını düşünüyorum. Görselde attığım gibi şeftali-pembe renkli allıkların, en çok yakışan renkler olduğunu keşfettim bizim alt tonumuz için. 

    ilgili medya:
    1
    16 ağustos 2019 17:20

    23. paylaşımlarından oldukça faydalandığım alexandra anele' in kanalının linkini bırakıyorum(link: https://www.youtube.com/channel/UCzlgsdcnqJq8BDWY7bqWUmA ).

    5 mart 2020 15:48


    24. Yıllardır cilt alt tonumu yanlış biliyormuşum meğer ben olive skinmişim. Son zamanlarda far paleti kullanmaya başladım ve ne sürsem yakışmıyordu bir gariplik var bu işte dedim ve benim cildime hangi renkler yakışır diye bi araştırdım ki neler göreyim asla sürmemem gereken nudelari morları sürüyormuşum. Cilt alt tonumu öğrenmiş oldum ama kötü yanı ise elimde benim tonuma uygun hiçbir palet yokmuş dhsjh sadece bir rujumu ne zaman sürsem herkes çok yakıştığını söylerdi o cidden benim tenime uygun bir rujmuş onu fark ettim. Bu aydınlanma ile ilk olarak cildimle uyumlu bir fondöten ve güzel bir far paleti bulmayı hedefliyorum.

    14 ocak 2022 00:44 14 ocak 2022 00:59

    25. Olive yani yeşil alt tonunu şu şekilde keşfettim; çoğu popüler renklerin, özellikle bazı parlak pastel renklerin, bana yakışmadığını ayna karşısında deneyip gözlemledim ve sonrasında YouTube da araştırırken buldum. Olive alt tonu warm ve cold olarak da ikiye ayrılıyor ve ben warm taraftayım.

    Olive alt tonu ilk keşfettiğimde ben kendim için ihtimal vermedim ama sonrasında arkadaşlarımla farklı zamanlarda farklı ışıklarda yaptığım görüntülü konuşmalarda kendi rengimi diğerleriyle karşılaştırdım ve görüntülü konuşma sırasında kesin emin oldum. Yaptığım görüntülü konuşmalarda genelde yeşil ve turuncu olduğumu gördüm :) renklerde eğer yeşil alt tonu varsa bana yakışıyor aslında sadece kıyafet için değil aksesuarlar, makyaj, ayakkabı, lens rengi, saç rengi.. için de geçerli. Özellikle gül kurusu, ekru, hardal sarısı, mint yeşili, petrol yeşili, vişne çürüğü renklerini kullandığımda, diğer renklere göre, daha güzel görünüyorum.

    15 ocak 2022 23:37

    26. ismiyle müsemma, tene yeşil-grimsi bir yansıma veren alt ton. özellikle akdeniz civarına özgüdür(gizlinot: doğu asya'da da rastlanıyor sanırım), dolayısıyla türkiye'de de bu alt tona çok sık rastlanır. bu tona ait en ayırt edici özellik, insanı kışın beyaz ve solgun bir hayalete çevirip yazın iki gram güneşte cart diye bronzlaştırmasıdır. nereden mi biliyorum..:(

    bunun dışında olive alt ton, diğer tüm ciltleri arasında en az kızarıp bozaran, dolayısıyla cilde solgunluk veren bir görüntü oluşturur. bunun sebebi ise kısaca cmyk modeline göre yeşilin zıttının kırmızı olması, dolayısıyla bu ciltteki o yeşilimsi yansıma oluşan herhangi bir kızarıklığı nötrlüyor. ben dahil biz garibanların allıksız dışarıya çıktığımızda çevreden "n'oldu ya hasta mısın?" tepkisi alması da bundan. hayır tenim öyle ühü.

    diğer özellikler; genital bölge-meme ucu gibi yerlerin cilt tonuna oranla çok daha koyu kalması, hiperpigmantasyona çok açık olması (genelde olive alt tona koyu göz halkaları ve koyu ağız çevresi eşlik eder), yaraların inatla iz bırakması.

    bence mila kunis bu cilt tonunun en güzel örneği. gün ışığında bakıyorsunuz kadın gayet nötr alt tonlu, iç mekanda ise tam tersi sapsarı görünüyor. bazen bembeyaz, bazen esmer oluyor vesaire. (medyaya ekledim.) tam arada kalmışların cilt tonu. ülkemin jeopolitik yapısı gibi cilt tonu bile ortayı bulmuş.

    12 aralık 2023 18:10

    27. Ben yıllardır kendimi sıcak alt tonlu diye biliyorum ama artık acaba aslında olive miyim diye beni bir düşünce aldı.

    ölümüne açık tenli olup yine de asla kızarmamak ve hemen bronzlaşmak, fondöten ve ruj rengi bulmanın zorluğu, damarlarım mavi mi yeşil mi hala karar verememiş olmak, göz altı morluğu, göz kapağı koyuluğu vs vs hep bunu düşündürüyor.

    Nişanlım tam çocukken sapsarı olanlardan, koyu kumral saçlı, ela gözlü, apaçık tenli, hafif pembeliği var. Bana göre kesinlikle daha açık renkli. Ama Yanyana fotoğraflarımıza bakıyorum, benim satürasyonum ondan düşük, kesinlikle ondan daha açık tenli duruyorum. Ama Ayrı ayrı durduğumuzda, o bana göre çok daha açık tenli, ben koyu kalıyorum. Asla anlayamıyorum ne rengim, bu durumda galiba olive'im yani başka açıklama bulamadım.

    Ayrıca bi süslü yazmış, aşırı katılıyorum. Biraz bile uykusuz kalsan, dinlenemesen hemen hafif bir hastalık hissi veren bir renk. Ölü gibi beyaz, sarı, yeşil olup güneş görünce hemen brezilyalı gibi bronzlaşan garip insanlar işte yani. 

    21 temmuz 10:26


    28. Ne sarı ne pembe alt tonlu, hafifi yeşilimsi alt tondur olive. Olive alt tonlu insanlar koyu tenli de olabilir açık tenli de. Olive alt ton sıcak veya soğuk yeşililmsi olabilir.

    Yıllarca sarı alt tonlu olduğumu düşündüm, fakat bazı soğuk tonların yakışması ve bazı sıcak tonların yakışmaması hep kafamı karıştırdı. Meğer olive alt tonluymuşum. Beyaz rengin yanında hafif yeşilimsi kalıyorum. Bence zor bir alt ton. Yakışan renk bulmakta zorlanıyorum.

    21 temmuz 13:26

    29. dezavantajları avantajlarından fazla olan cilt alt tonuna sahip süslülerdir.

    avantajları, tenimiz sıcak akdeniz iklimine adapte olacak şekilde evrimleştiğinden çok kolay bronzlaşırız. fair olive'ler de yanmadan nispeten daha kolay bronzlaşır. cilt kanseri oranın düşük olduğu tenlerden biridir.

    dezavantajı, yeşile çalan ten rengimiz giydiğimiz çoğu renkle iyi anlaşmaz. bir kıyafeti, ruju, göz farını biz seçemeyiz. onlar bizi seçer.

    hiperpigmentasyon sorununu çoğumuz yaşarız, bölgesel kararma oranı yüksektir.

    kıyafette muted (gizlinot: içinde grilik barındıran soluk ara renkler ) ve tok tonlar solgun görüntüyü hafifletir. siyah, lacivert, haki, zeytin yeşili, kahve ve kiremit, bazı kırmızılar kendime en yakıştırdığım renkler. ancak renk tonunu tutturmak için muhakkak deneyip görmem gerekir. fondöten seçiminde soğuk tonlar grileştirirken sıcak tonlar turuncu kalır. nötr tonu iyi çalışan markaların uygun ten ürününü bulmak zordur.

    kısacası zor bir alttondur. ancak yaşadığım coğrafyanın ışığını, gölgesini, geçmişini taşımasıyla bu durumdan hicap duymak bir yana bana artık yalnızca aidiyet hissi veriyor. 

    edit: imla 

    21 temmuz 15:54 21 temmuz 16:18

    30. dahil olduğumu düşündüğüm cilt tonu. alt ton olarak bilinse de üst ton olduğunu iddia eden de çok gördüm. ama şu kesin ki sarıya ya da pembeye dönük oluyor mutlaka. sarı alt tonlar turuncu kalırken, pembeler de pespembe kalır, ama sanmayın ki nötr tonlar yakışır. onlar da beton gibi gri duruyor. göz çevremde genetik morluk, yüz ve vücudumda hiperpigmentasyon var. göbeğim esmerken bacaklarım bembeyaz, bikini izlerim asla geçmiyor. çok da kolay bronzlaşırım o yüzden güneşten kaçıyorum. her ışıkta farklı bir ten renginde gibi gözüküyorum. bazen esmer bazen buğday tenliyim gerçekten çok enteresan. bana en yakışmayan renkler gri, mavi, turuncu ve beyaz. en çok siyah, kırmızı, krem gibi sıcak tonlar yakışıyor (cildimi sağlıklı gösterme konusunda). fondötende de çok çok hafif sarıya dönük tonlar bulmaya çalışıyorum ama şimdilik tek bir renk bulabildim. o da elf soft glam 12 fair warm. başka drugstore ürün bulmak zor çünkü ya çok pembe ya çok turuncu ya da çok griler. kafa karıştırıcı bir mevzu kısacası.

    22 temmuz 12:44