1.
katkısız, kimyasal gübre, ilaçlama, hormon kullanılmadan yapılan tarım yoluyla üretilmiş mahsüllere verilen kısa ad. organik tarım olarak da geçer.
2.
bir ürünün organik sertifikası alabilmesi için tohumunun dahi organik olması gerekiyor. hibrit tohum alıp "organik yetiştirme yöntemleri" uygulasanız dahi, aldığınız ürün organik sertifikası alamaz.
kısacası üzerinde "organik" yazan değil, sertifika baskısı olan ürünleri alınız.
"doğal" kelimesi isnanlarda bu algıyı yarattığı için artık markalar isimlerine bu kelimeleri ekliyor ne yazık ki.
örnek verecek olursam, migros'ta satılan "doğalım" marka yumurtanın aslında doğal ya da organik ürünle uzaktan yakından alakası yok "cage free" bile değil, ancak ben de bir süre adına aldanıp tükettim, sonra farkettim ki üzerinde herhangi bir doğallık sertifikası yok.
eğer beslenmenize ya da en azından bebeğinizin beslenmesine dikkat ediyorsanız, sertifikalı ürün kullanmanızı öneririm
3.
Bu sertifikaya sahip bir sebze veya meyvede hibrit tohum kullanılabilir.
4.
bütünüyle sanayileşen toplumlar için bir mana taşıyor. organik hıyar var mesela. yahu zaten ürünün varlığının sebebi zaten doğal şekilde olması. yani anlayacağınız organik demek şu demek: "birkaç lira daha fazla verirsen türlü kimyasallara maruz bırakmadığımız bu ürünü alabilirsin. "
besin değeri açısından bir fark yok. sadece sağlığa zararlı kimyasallar ve maddeler içermediği sertifikalandırıyor. şurada güzelce detaylandırılmış:
(link: https://oncecouponatime.com/tr/inshopping/organik-biyolojik-ekolojik Doğal Şekilde Kafa Karıştıran Kavramlar: Organik, Biyolojik, Ekolojik)
7 kasım 2020 14:52
7 kasım 2020 14:56