girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (6)
    • medya (0)

1. Çeşitli cilt hastalıklarından kaynaklanabileceği gibi(gizlinot: egzama vs.) bazı şampuanların da sebep olabildiği bir sorun.

Bendekinin kafa derime agresif gelen şampuanlardan kaynaklandığını düşünüyorum. Tatlı tatlı kaşınıyor arada, kaşıdığınızda her yerde kabuklanmalar olduğunu farkediyorsunuz, -afedersiniz- tırnağınıza doluyor o deriler, tabii omuzlarınıza da kar yağıyor bu arada.

Deri, kendini o kimyasallara karşı korumak isterken oluşturuyor o kepek-kabuk karmaşasını.

Saçlarım zaten çok çıkıyor, bu yüzden daha da fazla döküldüklerini, hatta eskiden kırılma olmazken artık kırıldıklarını gözlemledim.

Sonuç olarak bu soruna iyi gelebileceğini

okuduğum temiz içerikli bir (link: https://www.dm.de/weleda-hafer-aufbau-shampoo-p4001638095624.html şampuan) edindim. Daha önce de bu şekilde kurtulduğum olduğu için yine umutluyum. :)

Edit: bir süslü dove şampuan deyince dank etti, benimki de dove kullandıktan sonra yeniden başladı. Yeniden dove kullanmamın sebebi de niçin memnun kalmadığımı hatırlamamamdı.(gizlinot: ah kafam:/)

6 haziran 2016 21:46 7 haziran 2016 00:21

2. bende imkansız aşkım (bkz: le soleil)'in yaptığı ve mecburen ayrılma sebebimiz olan döküntü sorunu. tam kepek denemez ama pul pul kafa derisinin döküldüğü bir dönemdi, hatırladıkça kaşınırım.

6 haziran 2016 22:23 6 haziran 2016 22:24

3. Uzunca bir suredir karilastigim durum. Benim ozellikle banyodan sonra tam alnimda saclarimin basladigi yerlerde kuruma meydana geliyor. Ve bildiginiz pul pul bir deri dokuntusu sozkonusu. Azcik silkeliyim deyince devami geliyor ve resmen altindan yeni pembe deri cikiyor.

Her sampuani denedim. Hepsinde de banyo sonrasi yine ayni bolgede olustular. Gecen sene dermatologa gittigimde bu sikayetimden de bahsettim. Bana bir solusyon verdi. Adi m-furo sanirim. Her banyo sonrasi olmasa da 2de 1 bu durumla karsilasinca sorun olan bolgeye direkt olarak bu solusyondan uyguluyorum. Sonrasinda yagli bir goruntu ya da his birakmiyor.

Baska cozum denemedim acikcasi ama kuruluktan kaynaklandigini dusunursek sanki iki haftada bir sac derisine hindistancevizi yagi gibi nemlendirici ve koruyucu seyler uygulamak iyi gelebilir.

6 haziran 2016 23:37

4. Avucunuza döktüğünüz şampuanınızın içerisine 4-5 damla cay ağacı yagı ilave edip saçınızı o şekilde yıkadığınızda geçtiğini göreceksiniz. (Benim şampuan tercihim Bebek şampuanıydı)

6 haziran 2016 23:47

5. Saçınızı şampuanladıktan sonra bir bardak elma sirkesi (isterseniz biraz seyreltebilirsiniz suyla ama daha iyi etki için saf sirke olsun) ni kafanıza boca ederek (tabii bi üşüme geliyo o anda) kurtulabileceğiniz sorun. Başka şeylere para vermenize hiç gerek yok. Kokusunu dert etmeyin saçınızı kurutunca geçiyor. Gözünüze denk getirmemeye çalışın gözü yakıyor ama yansa bile geçici bir sorun bu da. Saçlarınız parlak ve o beyaz şeylerden arınmış oluyor :) iki üç seferden sonra fark edebilirsiniz hemen. Ama sirkenin iyi, organik olmasına dikkat edin sıradan bir marka olmasın.

7 haziran 2016 09:00

6. saçlarımın ön kısmında ve faul kısmında bolca olan durum. isana'nın huş ağaçlı toniği fayda etti sanırım, ikinci yıkamada tekrar dökmem ile birlikte kabuklar elime gelmez oldu şu an.

saçımı geçtim, kaşlarımda olmasıyla beni fotoğraf çekmeden önce kaşlarımı kontrol etmeye iten durum.

edit: bende stresli zamanlarda ortaya çıkıyor. son bir senedir başıma gelenler (annemin ağır kanser türüne yakalanması ve ilerlemesi, babamın ölmesi) malum, ben stresli olmayayım da kim olsun :)

7 haziran 2016 12:31 7 haziran 2016 12:35