kafamı karıştıran konu. sevgilinin araba tripleri?

süslüler selam. benim uzun yıllardır devam eden güzel bir ilişkim var.6 yılı geçti ve artık evlilik düşünüyoruz seneye falan. sorun şu : erkek arkadaşım ocak ayında yeni bi araba aldı 500bin e. biraz birikimi vardı 200 kadar da borca girdi. şimdi arabasının değeri arttı 750 lere satılıyor. tutturmuş bu arabayı satıcam üstüne tekrar 200 kadar borca girip audi alıcam. ben de saçmalama zaten borcun var neden daha da borca giriyorsun seneye evlilik için adım atacagız bu şekilde neden zorlaştırıyorsun dedim. işte sen benim kararlarımda yanımda olmuyosun insan ben sana destek olurum iyi yapıyosun der diye tartıştık. aşırı canım sıkıldı. evlilik meraklısı bi kız değilim ama zaten borcu varken daha da borc girecek. sanane derseniz de neden rahat şekilde takılmak varken borçlarla uğraşalım ki. bencilce mi düşünüyorum sizce. bu arada ben cok alışveriş yaptıgım için sevgilim hep beni uyarır işte bu kadar para harcama evlilik var birikim yap falan diye uyaran bi tip.

1. adamın geliri borcu rahatça ödeyebiliyorsa destek olsan daha iyi olurdu bence, ama yok yarın bir gün eve alınacak Dyson a ne gerek var bu kadar masrafa diyecekse ne gerek var Audi ye binmeye o zaman? yani sorunun cevabı adamın geliri ve para harcamaya bakışı ve hayat tarzında saklı. adam paradan para yapabiliyorsa borç yiğidin kamçısıdır süslü hakkaten alsın geçsin, ama sana para biriktir deyip kendi altından kalkamayacağı işe yürüyorsa sen yavaştan yoluna bak

8 mayıs 2023 09:07

2. selam süslüler geri dönüşleriniz için teşekkürler. sevgilimin aylık geliri iyi 50k civarı kazanıyor aşırı sorumluluk sahibi birisi yani o konuda bi düşüncem yok. bana da herşeyi alır eder hiç cimriliğini görmedim şu zamana kadar. duygusal anlamdada cok güzel bir ilişkim var. dedigim gibi sadece bu konu biraz canımı sıktı açıkcası. bilmiyorum cok arada kaldım. daha önce hiç maddi bi sorun yaşamadık çünkü o kredi kartı bile kullanmaz borcum olmasın ne gerek var diye düşündüğü için.

8 mayıs 2023 09:13

3. kendisi bu borcun altından kalkar sıkıntı yok fakar ben ne gerek var diye düsünüyorum yani ister istemez yapacagımız etkinliklere planlara dikkat etmek zorunda kalıcaz borc ödediği için. arabası zaten var daha iyisini almaya ne gerek var ki şuan borcu varken. borçları babasına yapıyor bu arada. her ay da istediği miktarda ödüyor.

8 mayıs 2023 09:15

4. (yazar: Anonim 4) +1

Borçla mal mülk sahibi olabiliyorsa yaşam kalitesini yükseltmeye çabalıyorsa amenna çünkü bu devirde borç sahibi olmadan mal mülk sahibi olmak kolay değil.

Fakat size tutumlu ol deyip kıçında da dağ gibi borç deliği açıp savuruyorsa arkanıza bile bakmadan kaçın.

8 mayıs 2023 09:16

5. dün de sana cok kırıldım destek olmanı beklerdim falan dedi. ben de oturup beraber planlasaydık o zaman ben audi alıcam bak bu da arabanın ilanı demeseydin dedim öyle ilerledi konu. en son da beni kırdın ama ben bizim için yapıyorum herşeyi bu da bi yatırım falan dedi kapandı konu eve gidince ben düşünmeye başladım

8 mayıs 2023 09:17

6. Bu dönemde yani enflasyon döneminde borçlanmakta sorun yok, normal zamanda olsa zorlardı belki. Bence evli değilsiniz, işler resmileşmemiş karışmak olmaz. Rahat rahat gezip tozmak için siz de para kazanın ya da gelirinizi arttırın.

8 mayıs 2023 09:18

7. ya daha nisan yok dugun yok insanlarin arabasina bile karisiyosunuz sevgilim bana boyle bir sey yapsa ayrilirdim ya

8 mayıs 2023 09:42

8. Audi zengin arabasıdır senin sevgilin maaşlı işçi. Bu kafayla hayatını birleştirirsen tr'nin son 20 yılı gibi bir hayatın olur. Salak olma cemile. Yatırım yapmayı bilmeyen, parasını yönetemeyen insan hayatını da yönetemez. Burnu da boktan kurtulmaz.

8 mayıs 2023 09:44

9. ss bence fazla alınmışsın duruma. bizim arabamız var ve borca girip yenisini alıyoruz. çünkü aldığın araba 2 ayda girdiğin borcu kapatacak kadar değerleniyor. araba kendi kendine ödüyor o borcu kısaca. audi aldığında onu satmak istese tüm borcu tek seferde kapatır öyle söyleyeyim sana. hem bu enflasyon ortamında tl borçlanmak en güzeli. araba al-sat işi de en karlı yatırım üstelik. sizin harcama yaptığınız kalemler tüketim malları ve giyimdir muhtemelen. bunlar değeri bir araba kadar hızlı artmayacak ve sonrasında satıp kar getirmeyecek şeyler üstelik. sevgiliniz olaya doğru noktadan bakıyor. hem geliri de karşılayabilecek düzeydeymiş. bu da çok büyük bir artı. şu an kredi çekip döviz, borsa, altın işine bile girse araba kadar değer getirmez. o yüzden destek olun derim. evlenirken arabanın modelini küçültmek isteseniz bile borcu kapatır üstüne para arttırırsınız muhtemelen.

8 mayıs 2023 09:45

10. a9 selam. sevgilim psikolog kendi ofisi var