yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (13)
    • medya (0)

    1. Nicelik zaten yerlerde sürünüyor ama niteliğe de baktığımızda "kitap okuyorum" diyenlerin kitabı kahve fincanının yanına koyup fotoğrafını instagram'a yüklemek için aldığını görüyoruz. Zaten seçtikleri kitaplar da dekor oluşturmaktan öte bir faydası olmayacak kadar kağıt israfı "eser"ler oluyor genelde. Bir de "aşk-i memnu'nun kitabı çıkmış ama dizi gibi değil beğenmedim" tayfası var tabii. Az okuyoruz evet ama bari öz okusak.

    5 ekim 2014 10:17

    2. bayağı azdır, az olması şu an için iyidir. çünkü son zamanlarda piyasaya öyle beter, paçavradan farksız kitaplar sürüldü ki onları okuyacaklarına okumasınlar daha iyi.

    5 ekim 2014 11:16

    3. aslında türkiyede kitap okumak boş iş gibi görülebiliyor.aslında bunun nedeni de bir bakıma kitap okuyan entel bir tayfa.bu insanlar kitap okuduklarından ve bu fularlı gözlüklü mokasen ayakkabı giyen entel abiler halk tarafından sevilmediğinden,kitap da boş muş gibi geliyor.birde üstteki entry lerdede görüldüğü gibi ben hiç kitap okumadım diye övünen bir kesim var.aman allah düşman başına.

    5 ekim 2014 12:37


    4. bu hafta içi seksenler dizisiyle ilgili bi röportaja denk geldim tvde. şoray uzun konuşuyordu. söyledikleri mantıklı geldi. 80lerde malum kitap yakmalar. insanların kitaba öcü gibi bakmaları. hatta evde biri kitap okusa ne okuyorsun sen durumları. insanları kitaplardan, düşünmekten korkuttular. düşünmeyen toplum nefes almaz ki.

    hadi o günleri atlattık. peki şimdi niye okumuyor da kitabı aksesuar olarak kullanıyoruz. okuyanlara lafım yok asla. niye tembelleştik. her işimizi bi makine yapıyor.

    çocuklar okumuyor ve hayal güçleri zayıf. çocukken saçma gelirdi kitaplarda yer alan bazı imgeler. sonra araştırdım ki, kitapta mesela yeşil ağaç yazsa çocuğa hiç bi katkısı yok. zaten ağaç yeşil. ama kırmızı ağaç yazdığında kafanda hayal ediyorsun. seni düşünmeye yöneltiyor. şimdi bizim adımıza başkaları düşünüyor, okumazsak da böyle olacak.

    9 ekim 2014 18:26

    5. malesef ki ülkemizde bu oran yerlerde.

    nedeni insanların yetiştilme şekli, bulundukları ortamlar , sosyal etkiler gibi şeylerdir bence.

    yukarda entrylerin birinde gördüm paçavradan farksız gibi bir yorum vardı ama bence bu söyleyiş biraz yanlış. kitaplar emek verilerek yazılıyor çünkü ne kadar kişiye hitap etmesede bu yorum biraz ağır gibi geldi bana.

    kişinin içinde olmalı birazda bu kitap okuma aşkı. bizim toplumuzda biraz bu konuda malesef ki yoksun.

    sözün kısası şöyle ki okunacak kitap çok, insan okumayı istese okuyacağı sayısız ve kendisine hitap eden kitabı bulabilir.

    26 ekim 2014 16:10

    6. niceliğe değil de niteliğe bakılarak hesaplanması gereken orandır, kanımca.

    18 kasım 2014 23:04

    7. kaynağını net olarak hatırlamamakla birlikte -şerif izgören diye aklımda kalmış- satılan kitap sayısı ile arasında bir bağlantı bulunmadığını okumuştum.

    Korsan kitapların da satış grafiklerine girdiğini zannetmiyorum. Ha piyasada korsanı çıkan kitapların neler olduğu da bellidir onlar okunsa da kitabın okunmadığı zamanla arasında herhangi bir değişim olmayacaktır.

    Düşük olduğu halde zannedildiği kadar düşük olduğuna inanmadığım orandır. Belki de inanmadığım değil, umduğum orandır.

    18 kasım 2014 23:32


    8. Bence satılan kitapla okunan kitap arasinda fark var yani alan herkes okumuyor desem çok mu iddalı bir cümle olur bilmiyorum yada çok mu kötümserim onu da bilmiyorum.

    Sadece oran ne olursa şuan bence yeterli değil kendim de dahil okumuyoruz arkadaş! !

    Bide şimdi çoğu süslü eksiyi basacak ama soylemesem olmaz dizüstü edebiyatindan başka kitaplar da var arkadaslar biraz onlari da okuyun ,twitter fenomeni disindakileri falan da okuyalim :)

    19 kasım 2014 00:16

    9. Okuma oranı arttı diyorlar ama önceki girdileri yazan süslülerin dediği gibi ne okuyorlar? Gündemde olan, hiçbir edebi eğitim veya birikimi olmamış yazarların düşük anlamlı kopuk ve bağlantısız cümleli kitaplarını okuyorlar. Sorsan bi sahaf yeri bilmezler. Eski yazarların kült kitaplarını bilmezler.

    İnşallah okuma oranımız daha da yükselir.

    8 eylül 2017 23:40

    10. Maalesef her zaman düşük olan, gittikçe de düşecek olan orandır. Çünkü hayatımızdaki çoğu şey gibi onun da yerini sosyal medya doldurmuş durumda. Çocuk çoluk facebookta şiirler paylaşıyor, şairinin kim olduğundan bir haber. Sorsan adını bile bilmediği kitaptan bir sayfa koyuyor instagramına...

    neyse daha fazla sinirlerimiz bozulmasın.

    8 eylül 2017 23:53