Çaresi kesinlikle dudak bakım ürünleri (gizlinot: Sonsuz kadar dudak bakım ürünleri yazabilirim buraya). En etkilisi de dudak bakım yağları. Hiç pahalıya kaçmadan bim'e gelen angie el kremi+dudak bakım yağı ikilisinden iki kutu aldım, yalnızca 3 günde düzenli kullanımla bütün o yaralar, kabuklanmalar gitti. Envai çeşit el kremi denedim, hepsi yalnızca bölgeyi ıslatıyor gibime geldi, direkt emildiği için yüzeydeki problemlere çare olamadı. Ama yağlar, özellikle tıpkı tırnak çevresi kadar hassas dokuya sahip dudak yağları ölü deriyi yumuşatıp çok güzel onarıyor, piyasadaki peeling'ler cildi tahriş ederken bu arkadaş sakin sakin işini yapıyor. Ayrıca başlığı da dudaklar için ergonomik olduğundan kullanım kolaylığı sağlıyor.
12 ağustos 2022 15:48
12 ağustos 2022 15:56
Bende de aynı problem vardi arkadaşlar. Bi kac tane parmak kebari aşırı kuru ve sertti. 1 haftada Eczacıbaşı excipial lipo kremini kullandim o kuruluklar tamamen gitti inanilir gibi değil ve yillardir bu problemime iyi gelen bi ürün kullanmamıştım. Zaten içerisinde üre olduğu için iyi gelmemesi imkansız eger çözüm arıyorsanız tavsiye ederim ben 50 tl ye almistim ama yuzumde de kullandım dirseklerimde ki o kuruluğu götürdü ve soyma olustu dirseklerimde yeni yumuşak deri cikiyor alttan. İnşallah isinize yarar
Kendimi bildim bileli tırnak etlerim sürekli kurur, çatlak çatlak görünür ve acır. Bakımı ihmal edince de tekrar kurur. Bütün keşiflerim sonunda tam ihtiyacım olan tırnak balını bir türlü bulamadım ve evde kendim yapmaya giriştim, biraz deneme yanılma oldu ama kabaca bir tarif vereceğim. 1 çay kaşığı balmumu, 2 tatlı kaşığı jojoba yağı, 2 tatlı kaşığı shea yağı, 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 10 damla lavanta yağı, 10 damla çay ağacı yağı, 1 çay kaşığı sarı kantaron yağı ve 2 ampul evigen (gizlinot: Ampul ne alaka derseniz bu çok güzel bir e vitamini formu) (gizlinot: Bunca malzemeyi aslında bu yolda deneme yanılma yaparken biriktirdim yani elimdeki malzemeleri karıştırdım diyebiliriz msçaldçslfeöö) bütün katı yağları benmari usulü erittim ve diğer sıvı yağları da ekleyip kürdanla karıştırarak küçük bir kaba döktüm. Soğuk ortamda sertleşmeye bıraktım ve kıvamı şuan aynı tereyağı gibi. Yaklaşık bir haftadır tırnak uçlarımda ne bir kağıt gibi soyulma ne de kopma var, tırnaklarım daha hızlı ve sağlıklı uzadı ayrıca kütiküllerimi nasıl öveceğimi bilemiyorum resmen bütün o yaraları soyulmaları geçirdi ve haftalardır duran tırnak dibindeki fazla etleri çok kolay kaldırıp temizledim. Piyasada henüz bu kadar etkili bir ürüne rastlamadım biraz paraya kıyıp risk almak lazım ama sonucunda aylarca belki yıllarca gidebilecek çok faydalı bir ürün oluyor.