girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (6)
    • medya (0)

1. oo feyizli sözlük ashdjfkkg

لهب olabilir mi bu? ateşin babası olan. bu adam muhammed'in amcası yani dolaylı yoldan torunları muhammed'in de soyu olur ama sanırım bu adam muhammed'e vay senin oğulların hep öldü benimkiler aslan gibi diyor sonra oğulları ölüyor ve onun soyu devam etmiyor ama muhammed'in soyu kızı fatmadan devam ediyor falan. kevser suresindeki sana kin besleyenin soyu kesiktir asıl diye diss atılan kişinin bu amca olduğunu sanıyorum. daha bilgili ve kaynakçalı yazarları piste davet ediyorum. hala torunları var muhammed'in dünyanın çeşitli yerlerinde hatta seyyid deniyor onlara.

ebu leheb torunu olmanın bir üst leveli olarak (gbkz: ebu cehil)'in torunu olmak. (bkz: türkiye'yi ayakta tutan şey) (bkz: bülent arı) (bkz: yök)

15 aralık 2016 23:08 15 aralık 2016 23:10

2. elleri kuruyan bir şahıs.

"ebu leheb'in elleri kurusun, kurudu da." Ayeti ilk okuduğumdan beri beni rahatsız eder, gözümün önüne çatlak çatlak el görüntüsü geliyor hep.

16 aralık 2016 01:04

3. Büyük büyük büyük Dedemdir, en sevdiği hayvan ebabildir, en sevdiği spor elleriyle ateş topu yakalamaktır. ileri geri çok konuşulmasın plz (gizlinot: swh).

16 aralık 2016 01:12

4. İyi bir el nemlendiricisi, hediye edilmesi gereken kişidir ayrıca ...

16 aralık 2016 10:24

5. arap mitolojisinden bir karakter. şahsen yunan mitolojisindekileri daha çok beğeniyorum, kaslı oluyorlar ve içki kültürleri var. torunu filan da değilim, araplarla hiçbir bağım yok :))

16 aralık 2016 20:37 16 aralık 2016 20:45

6. (link: https://pbs.twimg.com/media/ClUNq5GUoAAt4oc.jpg elleri)

17 aralık 2016 00:14