en son, 0.5 gibi olan göz derecem ilerlemiş mi diye gittim, birkaç yıl önce edindiğim aksesuar. benimkinin rengi antrasit, çerçevesi hafif, kolaylıkla kullanıyordum kullandığım zaman. zaten uzak gözlüğü olduğu için çok sık kullanmıyordum.
başka bir entryde de anlattığım çantayı edindiğim için kutusuyla beraber gözlüğü de çantaya koydum. iyi oldu. şimdi de takayım, deneyeyim tekrar dedim. uzak gözlüğü ama gözümü pcye bakarken bile dinlendirdi. mavi filtreli aldığımı falan da hatırlamıyorum ama ışık değince yeşil yansıma yapıyor, bir özelliği vardı tam neydi hatırlamıyorum ama.
ayrıca kullanana değişik bir seksilik katan aksesuar. mesela gözlüğümü çıkarıp saçlarımı açınca lig atlayacağım ^^
Ben de ilkokuldan beri kullanıyorum. Sol gözümde tembellik vardı, ilkokul hocam kontrollerde fark etti de gittik doktora. Göz pedi verdi. Küçükken nefret ederdim herkes bana bakıyormuş gibi gelirdi ama şimdi dışarıda göz bandı kullanan gözlüklü bir çocuk görünce aşırı tatlı buluyorum, belki de empati yapabildiğimdendir bilemedim.
Çok sık değiştiririm bu arada gözlüklerimi, aynı anda iki tane kullandığım da oldu. Ayakkabılarımızı nasıl sürekli değiştiriyorsak uyuduğumuz zaman hariç sürekli yüzümüzde olan gözlükleri de sık sık (gizlinot: Biliyorum çok pahalılar ama yapabildiğimiz kadar) değiştirmeye çalışmalıyız.
Gözlükle makyaj sorunu yaşayan süslüler için bir video önerisi verelim bari. Alexandra Anele'in gözlüklüler için makyaj tüyoları videosunu izleyebilirsiniz. Belki bir yardımı dokunur.
2 kasım 2022 20:37
2 kasım 2022 20:37
16 yıldır benimle olan çağın icadıdır.
Mercekler antik çağlara kadar dayanıyor.
Ilk kez 1200'lü yıllarda bulunmuş fakat kesin mucidi bilinmiyor. Yıllar içinde kah elde tutmalı kah burun üstü yerleştirerek olsun kullanılmış. Bugünkü saplı halini ise 1730'da Edward Scarlett'in yaptığı düşünülüyor.
Ilk gözlükler sadece dış bükey okuma için yapılmış dereceli değil,yani yine miyopları düşünen yok. Sonra mercekler farklı maddeler yardımıyla geliştirilmiş. Derken organik cam elde edilmiş. (Bilim harika)
Hep düşünürüm gözleri bozuk olmayanlar nasıl görüyor. Çok mucizevi gelir bana.
Şu sıcak yaz günlerinde terletendir,yani ben gözlüğün terlettigini düşünüyorum.(kemik gözlükler bahsettigim)
12 temmuz 2018 17:50
12 temmuz 2018 17:51
İki senedir diktörtgen yuvarlak hatlı bir modelini kullandığım tak çıkar uzuv.
Yanlız baya sıkıldım. Daha yuvarlak, özel bişey bakıyorum ama yok.
orta okuldan beri düzensiz kullandığım, görme eylemini artıran veya güneşten koruyan hatta ikisini birlikte yapabilen camlı çerçeveli-çerçevesiz bir çok çeşidi olan sağlık amaçlı ya da aksesuar olarak da kullanılabilen hede. astigmatsız klasik düşük derecede miyobum. orta okulda 0.50, 0.75 olan gözlerim 10 küsür yılda 1.75 civarına yükseldi. bu ağır bir yükselme ve görme yetimi çok da zorlamıyor. ara ara lens de kullandım ama ne gözlükle ne de lensle rahat edemiyorum. çantamda 2 kutu gözlüğü devamlı taşıyorum biri güneş biri de optik. ofis ortamında ya da yakın mesafede ihtiyaç duymasam da duruşma salonlarında araç kullanırken tv izlerken o gözlüğe muhtacım resmen. onsuz göremiyorum ama yıllardır da düzenli takmayı reddediyorum. ameliyat olacak kadar da ileri derecede değil zaten, artmadığı sürece böyle yaşamaya alıştım.
ben liseden beri kullanıyorum ve dünyanın geri kalanının aksine çok da seviyorum. birisi beni tanımlarken 'gözlüklü, o gözlük kullanan kız' gibi şeyler söylediğinde kimden bahsediyorlar acaba diye düşünüyorum bazen diyeyim de varlığını ne kadar unuttuğumu siz anlayın işte. (gizlinot: swh) ancak bugün beni rezil etti. ilk kez kullandığım essence rimel öyle bir dökülmüş ki cama, simsiyah böyle ve ben fark etmedim, dört saat kadar gözlüğünün yarısı siyah rimelli gezdim bildiğin. bir allahın kulu da uyarmadı yav, ne vicdansız insanlarsınız. (gizlinot: swh)
yuvarlak yüzüme en çok optik çerçevelerde burberry ve prada, güneş gözlüğünde dolce & gabbana'yı yakıştırdığım "gerekli aksesuar".
miu miu'nun tasarımlarını beğeniyorum ancak genelde yüzümde küçük kalıyorlar. rayban'in birçok modeli de benim yüzümde hep küçük ve/veya eğreti duruyor.
11 senedir gözlerimde sorun var.(gizlinot: sağ 7.5 sol 8 ) 2 sene lens kullandım ona da zar zor dayandım.(gizlinot: göz kuruluğu ) geçen gün aldım ve şu an yeni gözlüğüme alışma süresindeyim. gözlük candır,baldır. bilemiyorum belki yaklaşık 9 sene gözlük takmamdan dolayı bu sevgi ama cidden lenste yaşadığım o rahatsızlığı bana yaşatmıyor.
13 yıldır yani ilkokul birden beri kullanıyorum. Numara yüksek değil gözlüksüz de görebiliyorum rahat ama gözüm ağrıyor takmayınca. Lens de kullanamadığım için hayatımın sonuna kadar da kullanacağım sanırım eğer ameliyat falan olmazsam. Ama 13 yıldır kullanıyor olmama rağmen fotoğraf çekineceğim zaman ilk iş gözlüğümü çıkarırım. Çünkü fotoğraflarda kendimi gözlüklü görmekten rahatsız oluyorum. Günlük hayatımda gözlükle bir problemim yok sadece fotoğraflarda beğenmiyorum kendimi. Tek kötü yanı makyajı göstermiyor. Bir de kirpiklerim cama değiyor çok rimel sürersem. Yağmur yağdığında da benekli görüyorum etrafı (gizlinot: swh )