en basidi şu: insan olun.
en basidini söylüyorum: kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbi şeyi başkasına yapmayın.
Vicdan ve merhameti aman diyeyim bırakmayın.
vicdanlı olun ve aklınızı kullanma cesaretini gösterin ! gerisi bir şekilde hallolur.
Bir dünyamız vardı kaynaklarını tükettiler, hayırlı cumalar.
İkiden fazla çocuk yapmayın. Dünya artık daha fazla kaldıramıyor nüfus artışını. Hatta popular science'taki bir makaleye göre hayvanların bile dengesi bozulmuş, artık sırf insanlarla temastan kaçınmak için gece daha aktif olmaya başlamışlar. gündüzü ise daha fazla uyuyarak geçiriyorlarmış. Ben bile insan halimle katlanamıyorum bazen. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.
sizden yardım isteyen kanser hastası bir kızın eline, dalga geçer gibi para sıkıştırıp, orada fazla para var düşürme sakın demeyin...
herkes çocuk sahibi olabilir ama herkes anne baba olamaz. Bakamayacağınız, ilgilenmeyeceğiniz çocuğu yapmayın. Çocuk sahibi olmak şart değil.
Karşımıza farklı farklı insanlar çıkabilir ama genelleme yapıp hemcinslerimizi düşman görmeyelim kadınlar olarak. Kadın kadının kurdudur lafına hep kötü bakmışımdır. Lütfen böyle düşünmeyin kadının kadından daha iyi anlayabileceği kim var ki :(
Sevin ! Doğayı sevin, insanlari sevin, hayvanları sevin. İnsanlarda kusur armak yerine sevmek için bahaneler arayın. Güne negatif baslamak yerine ne güzel bir gün şükür bugün de uyandık diyin, gune nasil başlarsanız öyle gider. Mutluluğu baskalarindan beklemeyin kendi kendinizi mutlu edin ufak şeylerle bile mutlu olabilmeye çalışın
Sevin, çünkü sevmek en kolay
Suya sabuna dokunun, duş alın
Deodorant kullanın
Yapılan araştırmaya göre türkiye’de insanlar günde beş saat tv izliyormuş ve buna karşılık yılda beş saat kitap okuyormuş. Ne kadar vahim ve acı bir durum değil mi? İşte bu yüzden lütfen Kitap okuyun.
İnsanları kırmamaya çalışın. Emin olun kimseyi kırmamanın huzuru sizi daha mutlu bir insan yapacak.