girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (77)
    • medya (1)

77. yapın yaptırın!!!! saçımda hafif bir uzama vardı yıllardır boyalı kullandığım için, bunu yaptırdım. dalgalı saçlarım vardı ve ecnebilerin şu frizz dediği problem var. şu an ipek gibi dümdüz ve yumuşacık.

20 mayıs 21:12

76. Şu ana kadar yaptırmamış olmam en büyük pişmanlığım. Yıllarca saçlarım platinken rezalet saçlarla dolaştım, zahmetli yağ bakımları yaptım. Bunun yanında etkisi devede kulak kalır. İlk defa bunu yaptırdım saçım çocukluğum dahil hayatımda hiç olmadığı gibi ahenkle dans ediyor. Yıpranmış saçlılara kesimlikle öneririm.

16 mayıs 01:16 20 mayıs 13:58

75. ben 2 kere yaptırdım birini kendim 6-7 ay önce evde yaptım trendyoldan bir markanın keratinini aldım ve açık havada yaptım. tek başına yapmak çok güç, üstelik feci bir duman ve koku çıkıyor. sonuçtan çok ama çok memnunum kaba tabirle saçlarım adam oldu kuru ve kalın telli saçlarım var saçlarım da uzun. çalı süpürgesi gibi elektrikleniyordu, nem maskeleri işe yaramıyordu ya inek yalamış görüntüsü veriyor ya da fazla nemden yumuşacık olup daha da süpürgeye benziyordu. nem maskesiyle keratin kıyaslanamayacak derecede farklı. son keratinimi geçen hafta kuaföre gidip yaptırdım, kuaförde yaptırma sebebim evdekinin sonucundan memnun kalmamamdan değil. 250-300 tl zaten evde çektiğim eziyete değmez gidip yaptırayım dedim. yine pırıl pırıl çok güzel oldu. benim saçlarım düzdü ama yine de daha güzel görünsün diye düzleştirirdim ama keratinden sonra düzleştiriciye föne ihtiyaç yok zamandan da tasarruf ediyorsun. benim için keratinin tek eksi yönü saçlarımı çabuk yağlandırması 2. günün akşamı yağlanıyor. o da olsun ne yapalım yani.

4 ağustos 2022 13:40

74. Keratin bakımı ve brezilya fönü konusunda ciddi bir bilgi kirliligi var. Bildigim ve dilimin döndüğü kadar bu konuda bir şeyler yazmak istiyorum. Eğer yanlışlarım varsa şimdiden kusura bakmayın.

Öncelikle brezilya fönü ve keratin bakim aslında farklı şeyler. saçı bir balık yüzeyi gibi düşünürsek zamanla ısıyla,güneşle yıprandıkça o pullar açılıyor. Ve keratin bakımıyla bu pulların arası geri doldurulup pürüzsüz yumuşak bir hale getiriliyor. Keratin bakımı, aslinda bir bakim yontemi oldugu icin her saca yapilir. kıvılcık saclilar da yaptırabilir. Bu bakım sonrası saçlarınız dümdüz olmaz fakat sağlıklı bir sac görüntüsüne kavuşur. Ama diyelim ki siz saçını düzleştirmek istiyorsunuz bir süre. Eğer keratin bakımı sonrası kuaförünüz yüksek derece presleme ve fon yaparsa keratin bakımı da biraz düzlük sağlıyor çünkü keratinin de icinde de saçta stabilize olması için gerekli fikse ediciler var. Yanı aslında keratin bakımı da saca düzlük vermede kullanılabilir.

Normalde herkes bu keratin bakımını çok kanserojen bir işlem gibi düşünüyor. Eğer doğru ürünler kullanılırsa öyle değil. Çünkü dumanı keskin,soluyunca göz yakan kimyasallar (en bilineni formaldehit) kullanilmasiyla alakalı bu sağlığa zararlı olma durumu. Fakat iyi markalarda ( mesela bunların 1 litre ürünü 2-3k tl güncel enflasyonla) bu kimyasallar ya çok az ya da Yok. O yüzden keratin bakımı aslında ucuz bir işlem değil. Bu noktada kuaförün güvenilirliği devreye giriyor.

Şimdi gelelim brezilya fönüne; genelde bu islemde cok daha agir kimyasallar kullanılıyor; özellikle youtubeda evde brezilya fonu baslikli videolardaki 1 litresi 50 tl olan ürünler içerisinde. Deneyenler bilir o dumani baya nefretlimk. Ama cidden saçı zamk gibi dümdüz yapar hele bir de saci yuksek ısılarda preslerseniz. Ve size de bakım yapmış gibi gelebilir o anlık. Ama gercekten zararlıdır. Mesela yoğun dalgalı bir saçı doğal keratin bakımıyla çok fazla duzlestiremezsiniz ama zararlı kimyasalı yoğun bir brezilya fonu ürünüyle baya kumaş gibi yapabilirsiniz.

3 ağustos 2022 22:48

73. Keratin bakımı dedikleri şeyin brezilya fönünden farkı nedir hiç anlamıyorum.sanki sadece markaları farkılıymış gibi geliyor bana

31 temmuz 2022 16:56

72. Bir kere yaptırdım ve daha da yaptırmam. Aşırı kanserojen, kimyasal katkılı. Her şeyde var ama bunu kuaförler bilinçsizce kullanıyor ve kendileri de ileride gerçekten akciğer kanseri olacak gibi e geliyor. Yapmayın, yaptırmayın. Gidin evde saçınıza yoğun nem veren maskeleri alın ve onları uygulayın. Bu bakımdan max 5 ay sonra saç daha da cansız halde oluyor zaten ne gerek var ki? Nem maskesine para kıyın. Saçın ihtiyacı NEM. Reklam gibi olacak ama Aveda Nutriplenish ve Botanical Repair serisine para yatırın süslüler ve saçı ısıdan uzak tutun.

29 temmuz 2022 08:57

71. Bu başlık daha aktif olduğu için ben de deneyimimi buraya yazayım. benim düz, kalın telli, seyrek ve uçları kuru saçlarım var. saçlarımın uçlarında açıcı ile açılmış bölümler olduğu için o kısımlar çok kuru ve püskül gibi duruyor. bir gün kuaförde sana bakım yapalım bak uçlar nasıl yumuşayacak inanamazsın dediler. dedim keratin bakım saçı düzleştiriyor, benim saçım zaten düz? "protein bakım" bu saçı düzleştirmiyor hatta tersine kıvırcık saçların dalgalarını belirginleştiriyor. benim de o an bir kendime güzellik yapasım vardı tamam dedim. bir sene önce 400-tl'e yaptırmıştım.

"protein bakım" da olsa adı hepsi aynı bence hemen yorumlarıma geçiyorum. tüm saçınızda oldukça sıvı bir krem bir saat bekletiliyor, arada ısı veriyorlar sonrasında fön makinesi ile kremli saçınızı tamamen kurutuyorlar. gerçekten ıslak saç nasıl kurursa öyle kuruyor saç. sonrasında da üstünden fönle geçerek kremi iyice saça sabitliyorlar ve iki ya da üç gün saçı yıkamayın diyorlar.

ilk yaptırdım iki, üç gün saçım yağlanmadı bile ve yumuşacık oldu. gören herkes inanamıyordu ama dedim asıl şu krem bir aksın o zaman belli olacak yumuşaklığı. saçımı yıkadım ve saçım hala yumuşak, parlak, ipek gibi. dedim vov yağ maskesi falan ben uğraşacağıma bunu düzenli yaptırırım. birkaç arkadaşım da hiç düşünmeden yaptırmaya karar verdi hatta o kadar gözle görülür bir fark vardı.

gelelim asıl sorun kalıcığına. bana 1.5 - 2 ay yumuşaklığın kalacağını söyledir. ne kadar kaldı? bir hafta. hadi sizin için iki hafta olsun ama üçüncü haftaya girdiğimizde saçım ilk halinin aynısıydı. bu kadar kısa süreli bir etki için o kadar para verip, kuaför koltuğunda beklemenin pek alemi yok. yukarıdaki süslünün dediğine katılıyorum bu bakımlar saçta kalıcı bir iyileşme yapmıyor. büyük ihtimalle bol silikonlu bir şekilde saçı kaplıyor ve saçtan tamamen arındığında saç eski haline geliyor.

onun yerine urban care'n tekli saç maskelerini keşfettim sonra. duştan önce bekletip duşta da dipleri çok iyi yıkayıp uçları çok ellemiyorum. o silikonlu yumuşama etkisi aynen kalıyor. tabii bir günlük bir etki ama olsun haftada bir yapınca beni tatmin etti. buna ek olarak duş sonrası krem ve yağlar da aynı etkiyi yapıyor.

saçınızı yağlandırmadan yumuşak gösteren bir yağ-krem bulun, çok kuru hissettiğinizce veya özel zamanlarda tekli maskeleri yapın önünüze bakın. bu bakımlara da öyle para bayılmayın derim.

25 temmuz 2022 15:00

70. kesinlikle yanmış saç için çözüm değildir. bu yüzden saçım yandı ama kestirmek istemiyorum acaba bu bakımı yaptırsam işe yarar mı diye düşünüyorsanız cevabı hayırdır.

öncelikle yanmış saç zaten ıslakken esneyen kopan bir saç. eğer yanmış saçlarınızdan kurtulmak istiyorsanız kestirmeniz gerekmektedir. yanmış saçları hiçbir bakım kurtaramaz çünkü ölü saç. benim de saçlarım yandı 2 yıl önce hala azar azar kestirerek kurtulmaya çalışıyorum ama hala yanıklarım var ama şükür baya azaldılar. ben bu yüzden yeni yeni yaptırıyorum keratini çünkü artık saçımı kestirmek istemiyorum ve  istediğim şey yanmış saç görüntüsünün giderilmesi.

yukarıda bir süslü demiş keratin bakımı makyaj gibi bir şey diye katılıyorum. saçı içten beslemiyor ama dışındaki görüntüyü toparlıyor. ben artık saçımı kestirmek istemediğimden 2-3 ayda bir keratin bakımı yaptırıyorum çünkü o yıpranmış görüntüden hoşlanmıyorum ve sürekli saçımı kesmekten de sıkıldım. keratin bakımı saçımı yumuşatıyor, düzleştireceksem düzleştirme işlemini daha da kolaylaştırıp süreyi azaltıyor, o yıpranmış tiftik olmuş görüntüyü alıyor ama saçımın yanmış kısımları hala ıslakken kopuyor.

ben genel olarak memnunum ama dediğim gibi beklentim saçımın içten beslenmesi değil görüntüsünün düzelmesi ve biraz yumuşaması. yalnız benim keratine alerjim de olabilir çünkü geçen gün kuaförde yaptırırken gözyaşlarım şelale gibi aktı resmen eve geldim akşama kadar başım ağrıdı. birkaç farklı yerde daha deneyeceğim aslında bu yaptırdığım 3. keratindi ama en çok bunda ağladım. saçım biraz daha uzandığında da çok yaptırmayı düşünmüyorum onun yerine yine kestiririm.

25 temmuz 2022 13:55

69. Son iki haftada bir kere açıp en az 4 kere boyadığım saçlarımı kestirmekten başka çarem kalmadığı noktada kurtaran bakım. Saçlarım elimi attıkça kopacak durumdaydı, evde keratini sürüp 50 dakikaya yakın bekledim. Arada fön makinesiyle ısı tuttum. Şuan ışıl ışıl parlıyor ve elimi gezdirdigimde ne bir kopma ne bir takılma var. Yalnız o nasıl bir koku o nasıl bir zehirlenme. Kesinlikle balkonda yapılmalı ya da bütün kapılar pencereler açık olmalı.

ilgili medya:
    25 temmuz 2022 12:44

68. başlığa girince karşıma ilk çıkan girdi "yalan dolan olan bakımdır" yazısı oldu ve bir kahkaha attım helal edin. bugüne kadar en hızlı etki gösteren saç bakım yöntemi bence keratin bakımı. kozmetiğe olan inancımı neredeyse yeniden kazanıcam ve kuaföre gitmeden evde kendim yaptım. uçlarda geçmiş yanıklardan kalan bozulmalar, şekil vermezsen uçuşan saçma sapan bir dalgaya sahip tülüş tülüş saçlar hepsi 2 günde gitti. biri söylese inanmazdım zira kuaförde yaptırdığımda zaten yağlanmaya meyilli olan saçlarım iyice sönmüş ve kafama yapışmıştı. ama tesadüfen ve baya uygun fiyata aldığım bir setle bütün sorunlarımı çözdüm. bu sabah duş aldım, saçlarımı kuruttum ve dışarı çıktım. saçlarımın arkasını çok görmediğimden biraz atlamışım ama bi dahaki sefere onu da halledicem. yumuşacık ve gayet bakımlı görünüyorlar. reklam olmasın diye link vermicem. soran olursa söylerim. bi tek ne kadar zamanda tekrarlamam gerektiğini bilmiyorum bana kalsa her hafta yaparım. mucize gibi. tenk yu keratin reis.

ay bu kadar çok mesaj geliceğini tahmin etmemiştim linki ekliyorum reklam olursa da olsun (gizlinot: swh)

(link: https://www.trendyol.com/motto-plus/brezilya-fonu-keratini-2-li-mucizevi-bakim-seti-keratin-sampuan-p-38340793?boutiqueId=603009&merchantId=104718 keratin bakım seti)

14 haziran 2022 11:26 15 haziran 2022 12:44