girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (9)
    • medya (0)

1. (yazar: percheno ) uktesidir.

Çocukken evimizde nane likörü bulunurdu ve çok güzel kocaman bir şişesi vardı, içmek için dolaptan alırken düşürdüm kırılmıştı.o zamanlar adının likör olduğunu bilmiyordum benim için yeşil içecekti,içinde alkol olduğunu bilmiyordum,4-5 yaşlarındaydım.o zamanlar acı da gelmiyordu.naneli çok güzel geliyordu tadi.büyüyünce alkolü hissedince sevmez oldum.

(gizlinot: gene de likörler arasında en başarılı bulduğumdur, çikolatalısı da güzeldir, muzlusunda direk alkol tadı gelmekte).

Eskiler bayramlarda ya da misafir geldiğinde ikram ederlermiş lokum ile. Sanırım bir likör kültürü var imiş. Şimdilerde göremiyoruz.

7 ocak 2016 02:29 7 ocak 2016 02:31

2. Çok fazla aroma seçeneği bulunan alkollü içecek.

Ben muzlu olanına bayılıyorum. Az miktarını sütle karıştırınca dünyanın en leziz içeceği oluyor.

(Bkz: muzlu süt)

27 mayıs 2016 22:38

3. vişnelisinin evimizden eksik olmadığı hafif alkollü içecek. tabii ki kahve yanında şahanedir. ben likör bardaklarına da bayılıyorum. küçücük kadeh şeklinde olanları falan... belki de bu yüzden aklımda şık bir içecek olarak yer edinmiştir.

27 mayıs 2016 22:59

4. en güzeli italyan limoncellodur. çikolatayla birlikte tüketirseniz çok güzeldir ve soğuk içildiği için özellikle yazları içmek güzel oluyor. italya'da yemek üstüne hazmı kolaylaştırması için içiliyormuş. ben istanbul'da marketlerde rastlamadım hiç buralarda satılıyor mu bilmiyorum. yurtdışına giderseniz mutlaka deneyin 10 euro civari bir fiyatı var şişesinin .

27 mayıs 2016 23:00 27 mayıs 2016 23:02

5. çilek, vişne, limon kullanarak evde yaptığım alkollü içecek türü. az önce de ilk kez portakal ile kurdum. merakla olmasını bekleyeceğim.

23 kasım 2018 20:41

6. acayip kolay bir portakal likörü tarifi:

3 litre portakal likörü için 5 iri portakal ve 1 limonu iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber blenderdan geçirdim. blenderdan geçirirken şekeri eritmek için toplamda 1.5 su bardağı toz şekeri de her partide meyvelere ekledim. süzgeçten parçacıklar geçmesin diye içine tülbent serdim. yarım litre etil alkol koydum. 3 litreli cam kavanoza 2 parmak boşluk kalacak şekilde su doldurup iyice karıştırdım. bu boşluk hata payı için. iyice karışmış likörün tadına bakıp şekeri azsa ekledim. şeker konusunda tam bir ölçü veremiyorum çünkü bu biraz da meyvelerin tadının değişken olmasıyla ilgili. tadından emin oldugum zaman tamamını suyla doldurdum. 1 hafta sonra içilmeye hazır.

not: su bardağım klasik paşabahçe 200 ml'lik su bardağı.

not2: kullandığım su kesinlikle içme suyu, nasıl fark ettiğine inanamazsınız. afiyet olsun.

6 mart 2019 21:14

7. 4 litrelik limon likörü için 6-7 tane sulu ve kalın kabuklu limonu iyice yıkadım. kabukların beyazına gelmeden incecik soydum. limonları sıktım. 700 ml alkol, kabuklar, limon suyu ve 2 su bardağı şekeri ekleyip karıştırdım. üstteki girdide bahsettiğim portakal liköründe olduğu gibi şeker konusunda ayarlamalar yapmak için suyu yine tedarik için az koydum. gerisi aynı prosedür. 2,5-3 hafta sonra içilebilir.

6 mart 2019 21:16

8. vişne likörü için kullanacağım kabın 1/3'ünü ayıklanmış yıkanmış ve süzülmüş vişne ile doldurdum. kabın hacmen yüzde 17'si kadar alkol koydum. göz kararı şeker ekledim; iki üstteki girdide şekeri nasıl ayarladığımdan bahsettim. yine eksik olacak şekilde su ekleyip şeker kontrolü vs. 2 aydan sonra içilebilir.

6 mart 2019 21:18

9. 3 litre kahve likörü için 100 gram hazır çözünebilir kahveyi ve 2,5 su bardağı şekeri 1 litre civarı sıcak suda erittim. 1 litre soğuk su daha ekleyip iyice soğumasını bekledim. soğuduktan sonra 1 paket vanilyayla birlikte yarım litre alkol ekledim ve kaptaki boşluğu su ile tamamladım. 24 saat sonra içilebilir.

not: şeker miktarı tadarak ayarlanabilir sek içilecekse şeker miktarı azaltılabilir. biz yarı yarıya süt ile karıştırıp içtik.

not2: kahve jacobs, vanilya dr ötker, su aoç, süt dost süt.

edit: vanilyayı iki paket ekliyorum, daha iyi ve aromatik oluyor.

7 mart 2019 22:33 20 aralık 2020 13:48

ilginizi çekebilecek benzer başlıklar