türkçesiyle mucize: uğur böceği ile kara kedi. disney'de yayınlanan animasyon dizisi. paris'te geçmesi(gizlinot: Evet fransız yapımı), asla ilerlemeyen tatlış bir aşk barındırması gibi özellikleri ile pek çok kişiyi cezbettiğini düşünüyorum. Kurgusu çok güzel düşünülmüş; mantık hatalarından uzak gibi dursa da tüm karakterinin birbiriyle ilişkili olması biraz sinirimi bozuyor. Yaklaşık 4 sezonu var diye biliyorum, 2.sezondan sonrasına bakmadım. Sıktı açıkcası. Televizyonda izleyecek bir şey bulamazsanız ve aklınıza gelirse göz atabilirsiniz, çerezlik. Birkaç görsel bırakıyorum medyaya.
ukte: (yazar: horilyts)
edit: Girdinin ve görsellerin spoiler içermemesine özen gösterdim.
27 mart 2021 19:06
27 mart 2021 19:10
Bir dönem izleyip aylarca 2. Sezonu beklerken unuttuğum çizgi film. Birbirine aşkını itiraf edemeyen, kavuşamayan aşıklar konseptini çok sevsem de bir yerden sonra sıktığı için bıraktım.
ben ortaokuldayken çıkmıştı ve çok severek izlemiştim. 2.sezonun başlarından sonra izlemeyi bıraktım ama geçenlerde kardeşimin izlemeye başladığını görünce ben de onunla beraber diğer sezonlardaki bazı bölümleri izledim.
açıkçası konusu çok güzel keşke yetişkinlere yönelik bir film/dizi/animasyon olsaydı ve bu kadar paragöz bir yapımcısı olmasaydı çünkü bu konu ve bu karakterler harcanıyor.
ben ilk izlemeye başladığımda yapımcısı 2 sezon olacak diyordu (o zamanlar fanı olduğum için takip ediyordum,4-5 sene önce) ama baktı bu animasyon tutuldu oyuncakları çıktı ilk ve sonra yeni sezonlar, içi gereksiz olaylarla doldurulan bölümler, aynı kişilerin akumalanıp durması... (herhalde yeni karakter çizmeye ya üşendi ya da bütçesini ayırmak istedi, yetmedi demiyorum zira yapımcının fazlasıyla bu animasyonun ekmeğini yediğini düşünüyorum)
diğer bir yapımcının sinir olduğum meselesi ise şu (gecen instagramda karşıma çıkan postlar sayesinde gördüm) animasyonda ladybug öne çıkarılıyor, cat noir hep ikinci planda. ve yapımcısı bunun sebebini ladybugun grubun başı olması (tam kelimeyi unuttum,yönetici gibi bir anlama gelen bir kelimeydi) ve kız gücünü göstermek istemesiymiş. madem bağımızsız güçlü kız karakter koyuyorsun;peki hikayede niye 3 kız,1 erkek için şekilden şekle girip planlar yapıyorlar, birbirleriyle rekabet ediyorlar? bu durum bağımsız kız gücü vb meselesi ile oldukça ters.
izlerken keşke senaryosununu ben yazsaydım düşüncesini içimden defalarca geçirdim. ilk sezon güzel kafa dağıtmak can sıkıntısını gidermek için izlenebilir ama tavsiyem 2. sezonun ilk bölümlerinden sonra bölümleri atlayarak izlemeniz, sezonların son bölümleri hariç diğer bölümleri atlarsanız çok da bir şey kaçırmazsınız. ama "cat blanc" bölümümü kesinlikle izleyin. tüm serinin en en en iyi bölümü kesinlikle odur.
ha bu arada 4 sene önce şangay özel bölümü gelecek diye bir haber vardı ortalıkta o özel bölüm bu sene geliyormuş. (bu şey değil mi, aot 2. sezonunun gelmesi. ama en azından o seri kaliteli ve beklemeye değecek bir sezon gelmişti sonrasında)
28 mart 2021 00:04
28 mart 2021 00:06