yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer

    sls

    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (13)
    • medya (0)

    1. sodium laureth sulphate. kısaca şampuanların, diş macunlarının, sabunların, deterjanların içindeki köpürtücü madde, bi nevi tuzdur diyebiliriz. kanserojendir. deri hücrelerine zarar verir. örneğin saçlarınız durduk yere dökülüyorsa sebebi büyük ihtimalle sls'li şampuandır. zira sampuan içeriği ve deterjan içeriği birbirine çok yakındır. bulaşık yıkadığınız deterjanı kafanıza sıkmazsınız değil mi? fakat şampuanı sıkarsınız, vücudunuz da buna bir tepki verir. saçlarınız dökülür, sedef olursunuz ya da hiçbişi olmazsa bile hücre yapınızı bozar. kaçınmakta fayda var ama ne yazık ki sls'siz ürün bulmak çok zor.

    3 eylül 2013 10:35

    2. uzak durulması gereken madde, sağlığınıza önem vermiyorsanız da estetiğinize de zarar verecektir bilginize. eğer saçlarınız kuru ya da normalse geçmiş saçlarınız soluk, keçe gibi, iğrenç bir hal alacak bu maddeyle. bu arada içinde olmadığını iddia eden çoğu şampuanın içinde adını biraz değiştirerek konulmuşken veya zaten aynı maddeye denk gelen amonium laureth sulphate varken, içinde olup olmadığı hakkında bilgi vermeyen bazı şampuanlarda da yoktur. o nedenle bu konuda şampuanın ön yüzündeki yazanları ciddiye almayıp, içeriklerini okumak gerekir.

    mesela otacı nın ön yüzünde bu konuya dair bir bilgi yokken kuru saçlar için olan zambaklı şampuanında ve şimdi yeni çıkan kuru ve normal saçlar için olan parlaklık verici limonlu zeytinyağlı şampuanında sls yok.

    genellikle kuru veya normal saçlar için olan şampuanlarda sls yoktur. saçınız yağlı olsa bile bunları tercih edebilir, başka yollarla yapını alabilirsiniz mesela: çam terebentin gibi.

    19 ağustos 2014 12:05

    3. Uzak durulması gereken bir maddedir.Bir de doktorumun söylediğine göre içinde SLS bulunan şampuanlar yüzümüze değdiği takdirde sivilce yapmaktadır(sivilceye meyilli ciltlerde)

    19 ağustos 2014 12:19


    4. Diş macunu, şampuan, sabun vb gibi ürünlerin içerisinde türevleriyle birlikte bulunan madde,

    Üretimi ucuz, sabun köpüğünü aktif hale getirip miktarını arttırır.

    Zararları:

    - Çocuklarda göz gelişimini engeller,

    - Derinin zarar görmesine yol açar,

    - Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir,

    - Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar.

    Not: SLS'nin %2'den fazla kullanımı sonucunda yukarda saydığım zararlara yol açtığı tespit edilmiştir.

    http://www.kimyasanal.com/konugoster.php?yazi=rblm9j9qdu

    14 ekim 2014 05:25 14 ekim 2014 05:27

    5. bu maddeyi içermeyen duş jeli bulmak oldukça zor oldu benim için. sonunda alterra'nın duş jelini aldım. önce elimdeki eski duş jelimi bitirmek istediğim için henüz denemedim ama kokusu bana memnuniyet vaat ediyor. denedikten sonra tekrar yorumlarım.

    23 haziran 2015 00:28

    6. anlatacağım olay gerçektir. okulda sls ile ilgili bir deney yapıldı.

    binde 2 sls içeren bir solüsyon, 1000 kat sulandırıldı ve doku hücrelerine salındı.

    yenilenme hücrelerinin %50 si yaşamadı. burası önemli, çünkü ölen hücreler olmazsa bünyeniz, hem erken yaşlanmaya hem de kansere karşı mücadeleye karşı %50 zayıf kalıyor.

    biliyoruz ki birçok şampuanda duş jelinde vb ürünlerde bulunuyor. bu yüzden dikkatli olup, daha doğal ürünler kullanmamız, hem bize hem sevdiklerimize yarar sağlayacak süslüler.

    6 şubat 2016 21:29

    7. bir deterjan türü(gizlinot: anyonik). aşındırıcıdır, yağı söker alır. diğer bir özelliği de, yoğun köpük oluşturması.

    * lauril sülfat içeren şampuanlar, kalın telli ve sebum üretimi normal saçlara daha uygundur. saçın taranmasını zorlaştırır.

    * lauret(gizlinot: laureth) sülfat içeren şampuanlar, saçı sertleştirmeden kolay taranmasını sağlar. köpük kalitesi ve temizleme gücü iyidir.

    (gizlinot: kaynağı malesef unuttum, kenarda beklettiğim girdilerden)

    29 mart 2016 04:55


    8. bi de altına içeriğinde sls barındırmayan şampuanları paylaşsak harika olacak dediğim başlık.

    5 temmuz 2018 14:38

    9. en nefret ettiğim içerik. ben fayans falan mıyım diye düşündürüyor. akne ve irritasyon yapması büyük olasılık. en pahalı markaların bile içeriklerinde mevcut onun yerine hindistan cevizinden yapılan daha iyi köpürtücüler varken üstelik. tavsiye istemişsiniz süslüler ayışığı organik sitesinden alıyorum duş jeli de var. kore markalarını da kullandım onlarda güzeldi. diş macunun da himalayanın organik bir ürünü var. ama cf diyen var değil diyen var kafam karışık denemek isterdim. logona markasının diş macunları da var ben onu kullanıyorum

    5 temmuz 2018 19:16

    10. zararlı ve mümkün olduğunca uzak durulması gerektiğini hepimiz biliyoruz. ben marka bazında evdeki ürünlerin bir kısmının içeriğine baktım. Umarım size de yardımcı olur:

    Diş macunu:

    Arm&hammer sls var.

    Sensodyne sls yok.

    Duş jeli:

    Benri ve Bee Beauty markalarında sls var.

    Yves rocher als var ki bu da oto döşeme yıkamalarında kullanılıyormuş.

    Şampuan:

    John freide sls var.

    Şu kısımda saberkimya'nın websitesinden alıntı ki bence çok önemli:

    "Köpüklü ürünlerin %90 ında da kullanılır. 

    SLS ve ALS ye maruz kalan hayvanlarda göz hasarı, santral sinir sisteminde depresyon, sık sık ve akıcı bağırsak rahatsızlığı, güçlükle nefes alma, şiddetli cilt tahrişleri ve hatta ölümler gözlenmiştir. 

    Genç gözler, SLS ve ALS ye maruz kalmışlarsa tam manası ile gelişme göstermeyebilir. Çünkü proteinler çözülmüştür. SLS ve ALS, yarılmış ve iltihaplanmış katmanlara neden olmakla,cildin bağışıklık sistemini de 

    tahrip ederler."

    18 mart 2019 21:35

    ilginizi çekebilecek benzer başlıklar