trans bir kadının cinsellik yaşadığı kişiden trans olduğunu gizlemesi sizce yanlış bir davranış mı?

sosyal medyada trans bir kadın birliktelik yaşadığı erkeklere trans olduğunu söylemediğini açıkladı. bunun üzerine çok tepki aldı. bazı kişiler trans bir kadınla birliktelik yaşamak istemeyen birinden bunu gizlemenin cinsel taciz bile sayılabileceğini, çünkü o kişinin aslında trans kadınla ilişki yaşamaya rızasının olmadığını söyledi. kimisi ise kadını haklı buldu ve kimseye açıklama yapmak zorunda olmadığını söyledi. siz ne düşünüyorsunuz?

1. bomboş bir soru olduğunu düşünüyorum. trans kadın bütün süreçlerini tamamladıysa (ameliyat, kimlik vs) zaten o her anlamda bir "kadın"dır. senden benden farkı yoktur.

25 nisan 2021 01:22

2. Kişi bunu bilmek isteyebilir karşındakinin geçmişini vs ama trans olduğu için seks yapmayacaksa transfobi oluyor malesef

25 nisan 2021 02:15

3. İlk başta şak diye söylensin demiyorum ama bence bir insan partneri hakkında bu kadar önemli bir şeyi bilmeyi hak eder bu söylediğimin de transfobiyle de ilgisi yok.

25 nisan 2021 02:18

4. bu istediği kadar transofobi olsun, fobi, dışlanma vs ya da değil fark etmez bırakın insanlar birlikte olacakları kişiyi de tamamen kendi isteklerine ve fikirlerine göre seçebilsin, aksi hale bu yapılanın tecavüzden ne farkı var?

25 nisan 2021 02:24

5. Geldi yine haftanın trans birey sorusu.

25 nisan 2021 02:25

6. öffff transfobikler kendilerini belli ediyor. burun estetiğinizi ya da eskiden 500 kilo olduğunuzu nasıl söylemek zorunda değilseniz bunu da söylemek zorunda değilsiniz

25 nisan 2021 02:27

7. Bir insan trans diye verilen riza devre disi mi oluyor an5? Sureci tamamlamissa artik o kisinin sizi ilgilendiren bir durumu kalmiyor zaten. Trans oldugunu ogrensen ne olacak, zaten o kisiyi begenmissin, riza vermissin??? Ayh ya su comarligi yapmayin. Yapiyorsaniz da ben comarim diyip gecin.

Insanlar ne igrenc varliklar ya... illa o durumda, o zorluklari yasayacak ki o kit beyni basacak, neler oluyor, bitiyor oyle anlayacak. Obur turlu empati ve efor gerekiyor ya kimsenin isine gelmiyor ugrasip anlamak, dinlemek, ogrenmek.

25 nisan 2021 02:30

8. Of gelmiş yine duyarcılar. A7 ben yapılan estetiklerin de saklanmasına karşıyım???? Burda bunları yazanların partnerleri trans birey olsa acaba yine söylenmemesine sakınca görecekler mi? En farkındalık sahibi avrupai sizsiniz tamam ya. Bayılıyorsunuz burda söylenmek isteneni çarpıtıp duyar kasmaya. Olay burda trans bireylik o bu şu değil. Partnerinizden hayatınızla ilgili bir şey saklamak.

25 nisan 2021 02:55

9. cinsel saldırı olduğunu düşünmüyorum fakat gizlenmesi halinde tam olarak karşılıklı rızadan bahsedilebileceğini de düşünmüyorum; ortada sakatlanmış bir rıza beyanı var gibi görünüyor. aynı şekilde öğrendikten sonra birlikte olmayı reddetmeyi de transfobi olarak adlandırmak biraz iddialı bir tabir sanki, bir insan başka bir insanla herhangi bir sebepten sevişmeyi reddetme hakkına sahip olabilmeli sanki. yani bu illa ki karşındakini tam olarak kadın veya erkek görmemekten kaynaklıyor olmayabilir de, sadece empati kuruyorum bir erkekle bir ilişkiye girdikten sonra öncesinde cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğunu öğrensem irademin sakatlandığını düşünürdüm, öncesinde neyin ne olduğunu bilerek ve açıkça rıza vererek girdiğim bir ilişkiyi tercih ederim şahsen.

25 nisan 2021 03:18

10. Cis erkeklerle birlikte olmak isteyen cis bir kadınım. Benzer bir durumla karşılaşmak istemezdim. Gerçekten tacizden farkı yok. Gerçekleri söylememek de yalan söylemektir. Cis erkekle birlikte olacağım diye verdiğim rızanın hiçbir anlamı kalmıyor o zaman. Ve hayır istediği süreçten geçsin trans birisi cis olamaz. Erkek değildir demiyorum. Cis erkek değildir. Bu durumda benimle rızam olmadan sevişmiş oluyor evet.

Asla evli bir erkekle birlikte olmam dediğinizi ve karşınızdakinin evli olduğu gerçeğini sizden gizlediğini düşünün. Ne farkı var? Kendinizi ne kadar kötü hissedeceğinizi düşünün öğrendiğinizde. Haksız yere rızanız alınmış oluyor ve normalde yapmayacağınız bir şey yapmış oluyorsunuz. Bunun ağırlığını düşünün. Fobik mobik bırakın artık kim kimle istiyorsa onunla olsun. Kimseyi de kandırarak rızasını almayın.

25 nisan 2021 03:26