girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (2)
    • medya (0)

1. dün itibariyle suriyede türk birliklerine savaş açılmış ve savaş başlamış deniliyor. konu hakkında yayın yasağı olduğu için hiç bir yerde bir bilgiye ulaşılamıyor. ama ekşide başlık açmışlar.

28 haziran 2019 08:50

2. ofisteki tek Türk olduğum için herkes sabahtan beri bana bunu soruyor. siyasetle ilgiliyimdir, araştırmayı, okumayı severim. ancak konu Türkiye'nin Ortadoğu siyaseti olunca "nihal'i harcayacaklar matmazel"den başka birşey diyemiyorum. Türkiye'yi bile isteye harcıyorlar, biz de mizah yapıyoruz, eğleniyoruz, akşam dizinin yeni bölümü nasıl olacak, influencer kavgası, kimin eli kimin g.tünde sevdasından öteye birşey diyemiyoruz. Şahane Pasifize olmuş bir halkız. Baksan herkes Politik ve aktivist ama herkes de evinin rahatında tadı kaçsın istemiyor. Eh, ben de öyle.

Sosyal medyada herkes ısrarla Suriye'deki askeri varlığımızı destekliyor, sosyal medyada "kurdun dişine kan değdi" falan yazıyor bazı andavallar. Hangi kurt? Hangi diş? Abi mal mısınız? Kurtluğumuz mu kaldı? daha düne kadar Amerika'dan parasını verdiğin füzeleri bile alamayan basit ve gitgide fakirleşen bir Ortadoğu ülkesisin, stratejik lokasyona (gizlinot: o da eskide kaldı zaten, adam Pentagon'da poposunu yumuşacık koltuğundan kaldırmadan sana atom bombası yollayabiliyor, i. Dünya savaşındaki gibi göğüs göğüse çarpışma mı kaldı da lokasyonun askeri lojistik anlamında çok büyük bir değeri olsun?) sahip olman dışında hiç bir gücün yok, üretimin yok, eğitimin yok, bilimin yok. Askeri mühimmat anlamında bile dışarıya bağımlıyken, askeri gücünle nasıl hava atarsın, aklım Havsalam almıyor gerçekten. elin şeyiyle gerdeğe girip, bir de hava atan bir milletiz yani. Sonra herkes bize karşı, amariga oyun yapıyor bilmem ne. He aynen tüm dünyanın derdi biz olduk. Kurdun dişine kan sıçramış, yahu senin her yerine kan sıçrasa ne olur? Bu zamana kadarki ölümlerde bir yerlerimize sıçramadı da, şimdi mi sıçradı o kan? 33 yada 1, rakam önemli değil, ölüm ölümdür arkadaşlar. Tek 1 şehidin, 33 şehit kadar gündem yaratmasının gereksiz olduğunu düşünüyorsanız, hayatınızda hiç bir yoğun bakım ünitesinin önünde, o sevdiğiniz 1 (gizlinot: yazıyla bir) kişinin çıkmasını beklememişsinizdir. Uyanmasını Beklediğiniz o 1 kişi, sevdiğiniz biri olduğunda görürsünüz 1'in ne kadar büyük bir rakam olduğunu...

Artık birşeylerin farkında varmak zorundayız. ateş olsak cürmümüz kadar yer yakıyoruz işte, o cürüm de evlatlarını toprağa veren analar, başka birşey değil.

başka ülkelerin iç işlerine karışan ve iç işlerini karıştıran süper güç ülkelere özenen ülkemiz (gizlinot: ben ülkemiz diyeyim ama sen o kararları kimin aldığını biliyorsun zaten), senelerdir devrilmeye çalışılan Suriye'den bir ısırık alma peşinde olan aç bir hayvan gibi davranıyor bir süredir. o süper güçler Suriye'nin binlerce kilometre uzağında ve adı üstünde süper güç. Suriye'yle ilgili sıkıntı olduğunda elin Richard'ı Johnny'si osura osura uyuyor ama senin çok afedersin bomba g.tünün dibinde değil, içinde patlıyor. Sen daha ülkenin içine aldığın Suriyelileri Bile zapt edemiyorsun, Suriyeliler senin askeri otoritene saygı dahi duymuyorlar çünkü. süper güçlerle aşık atmaya çalışırken kendi ülkendeki açlara, fakire, atanamayanlara, hastalara bakacağın yerde... gerçi zaten milyonlarca suriyeliyi de Mültecilere acıdıklarından değil, Avrupa için ciddi bir kaldıraç ve tehdit unsuru olacakları için aldılar zaten ülkeye. Ha tabii bir de etnik kurulma mevzusu var. Bir de oy mevzusu. neyse, Konu uzun ama siz zaten biliyorsunuz. :)

Sen kendi ülkende istikrar, refah, huzur sağlayamamışken, hali hazırda ülkede herkes birbirinden nefret ediyorken ve "iç savaş çıkacak" diye korkuyorken, neyine güvenip de askerini yollarsın ki Suriye'ye? Kazancın ne? Suriyeliye yardım etmek değil. Ona bakarsan Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı zulüm kanıtlarıyla meydanda. madem ırk/soy/din önemli bu kadar, müslüman ve soydaşımız olan Türkleri kurtarmak için dünyanın süper güçlerinden olan Çin'e asker çıkarsana. ultimatom versene. neden Suriye? Sana soruyorum. Bundan Kazancın ne? Devletin başındakiler ve akpliler, Bu cevabı şehit ailelerine borçlusunuz. dilerim ki şu hayatta huzurlu uyuduğunuz tek bir uykunuz bile olmasın. dilerim ki başa geldiğinizden beri çocuklarını kaybeden on binlerce ailenin acısı, yüreğinin Yangını, koru ve laneti, hem sizin ve 7 soyunuzun, hem de size bunlara rağmen delice destek verenlerin üstünde olsun.

sevdiğim bir anekdot var Atatürk'le ilgili. Savaş sonrası Türkiye kurulur, Atatürk makamında çeşitli ülkelerden temsilcileri ağırlar. fakat İngiliz ataşesi geldiğinden beri Atatürk'e öfkeli bir şekilde bakmaktadır. Atatürk yaverini, ataşenin yanına bir sorun yaşayıp yaşamadığını sorması için yollar. yaver Atatürk'ün yanına gelir ve "ingiliz ataşenin babası Çanakkale'de ölmüş, o yüzden öfkeli." der. Atatürk ise "sor bakalım ataşeye, babasının Çanakkale'de ne işi varmış?" Diye sorar.

Peki Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?

28 şubat 2020 16:58 28 şubat 2020 18:34