yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (11)
    • medya (0)

    1. Milletimiz insanında bolca bulunan düşünce.

    Çok pahalı ürünlere sahip olmamızın da nedeni olduğunu düşündüğüm algı.

    İşin kıyafet, ev eşyası, yiyecek kısmını geçiyorum. Bir süslü olarak direkt kozmetik kısmına geliyorum.

    Ucuz markalara karşı genel bir önyargı var. Çoğu insan "ucuz etin tiridi yenmez" diyerek ucuz markaları almıyor. Burun kıvırıyor. Wet n Wild rujlar orijinal fiyatına, 4-5 liraya satılsa insanlar ne der sizce? "Ayol ucuz bu sürülmez!"

    Ya da L'oreal pudranın 10-15 liraya satıldığını düşünün. "Dandik bu!!!" 2-3-5 katı fiyatına satılınca mı kaliteli oluyor ablacım?

    Firmalar da bu algı sebebiyle ucuza ürün satamıyorlar. Çünkü biz kazıklanmaya alışmışız. Biliyorlar ki bir ürünü çok ucuza satsalar kalitesiz diye talep görmeyecek. İşlerine de geliyor tabii bu algı.

    Canlı örneği de var. Şu an kaynak bulamıyorum, bulursam ekleyeceğim. Sanırım ekşide okumuştum. Rossmann ilk açıldığında çok daha ucuzmuş. Dandik burası algısını yenmeye çalışmış olacaklar ki fiyatları yukarı çekmişler. Yanılıyorsam düzeltin ^_^ İlk zamanlar Türkiye'deki Rossmann'a gitmedim ama şunu söyleyebilirim ki burada 15 liraya aldığım kremi Polonya'da 5 liraya falan almıştım.

    Demeye çalıştığım şey şu ki, bize çok paralar kaybettiren saçma algıdır.

    12 eylül 2014 00:28

    2. bazen ben de kapılıyorum o düşünceye ama, 250 lira verdiğim göz kreminden sonra 30 liralık hindistan cevizi yağından daha çok performans alınca yıkıldı. sık sık yıkılır bu algim zaten :swh

    bence insan denemeli.

    denemeden bilinmez neyin iyi ne kötü olduğu.

    bir ayakkabıyı bile kırk saat deniyoruz yani.

    denemeden bilemezsin.

    keşke türkiye de de tester ürün olayı olsa.

    avrupada mesela avuç avuç veriyorlar neredeyse. hem de aklınızın uçuklayacağı markalar yapıyor bunu.

    bizde satış danışmanları ye babam ye testerleri.

    çok uyuz oluyorum bu duruma.

    12 eylül 2014 08:11

    3. genel olarak tabi ki yanlış.

    ama en geçerli olan yanlış pahalıysa kalitelidir algısı.

    12 eylül 2014 11:15


    4. "Pahalıysa kalitelidir zannetmek" diye başlık açacaktım,başlık kalabalığı olmasın bu da aynı kapıya çıkıyor. (yazar: alice makyaj diyarında) nın belirttiklerine yüzdeyüz katılıyorum.Çakma makyaj ürünlerini pazarda olunca almayıp instagram/zebramo üzerinden orijinal fiyatına alan ne çok kadın vardır bir düşünün.Markaların fiyat politikalarında bu budalalığı göz önünde tuttuğu kesin.

    Geçende yine burada okudum: x liralık bir ürünün şunu başaracağını zannetmiyorum/beklemiyorum zaten.şunu şunu başaran bir ürün olsa çarşıda x liraya mı satılır? X lira olmasından bana iyi gelmeyeceğini anlamalıydım,ucuz etin yahnisi yenmez.

    Kendi çevremde de duyuyorum: ayy asla yüzüme markasız (gizlinot: markasız derken turşu kavanozuna doldurulmuş fondöten değil yani drugstore diyor) ürün süremem, (buraya ömründe duyduğu en marka isim gelecek) filan olmalııı. (gizlinot: bunu söylerken genelde karşıdaki kişi ucuzculuk olsun diye göz çevresine bulaşık deterjanı sürüyormuşçasına bir tavır vardır)

    Temiz içerikmiş,vegan ürünmüş,cilt tipiymiş hepsinden bihaber.Etikete göre kalite belirliyor kendince.

    Bu tavır; yüksek fiyat skalasındaki markaların "durun ya bu kadar etiket koyuyoruz haydi çok kaliteli yapalım" demesine yol açmaz.Uyduruk markaların "Aa hiç dandik ürün olur mu bak fiyatından belli" mantığıyla kalite illuzyonu yapmasına yol açar anca.

    10 mayıs 2017 01:03

    5. (bkz: ucuz mal alacak kadar zengin değilim ) anlayışının vücut bulduğu, piyasayı dolayısıyla iş yapmayı bilen, ağzı laf yapan çoğu satıcının abicim ben kalitesiz mal satmam diye başlayıp sonunda pahalı malı kaliteli diye sattığı durumdur. bu ucuzu bak alternatifi elimde mevcut ama gel sana bunu verelim deyip her seferinde aynı işi yapan, benzer özelliklere sahip, hatta çoğu zaman aynı tesislerde üretilmiş ürünlerden fiyatı yüksek olanın sırf kar marjı daha yüksek diyerek onu satmasından, tüketicinin de bunu ürünün kalitesi zannetmesinden başka da bir şey değildir. fiyatlandırma denilen olay, sadece malın teknik özelliğine, üretim teknolojisine ve tabii ki parça başı maliyetini göz önünde bulundurularak belirlenen bir şey değil. bu aşamada bunu belirleyen bir sürü de yan faktör var aslında. Temelde bunu tüketici olarak çoğu zaman göz ardı etmemiz isteniyor. aynı rafta satılan iki üründen ilk bakışta hangisinin daha kaliteli olduğu algısına varmak için sadece firmanın belirlediği, malın fiyatına bakmak, bir insanı tanımak için sadece dış görünüşüne bakmak gibi bir şey aslında. bütün iş pazarlama kısmına önem vererek, bulunduğunuz sektör içinde markanızın bu şekilde lanse edilmesini sağlamak. gerisi tüketicinin zihninde oluşturulan bir figür sadece.

    10 mayıs 2017 02:46

    6. genelde evet kalitesizdir.

    ama mesela ihraç fazlası tekstil ürünleri. Bulunca kap, kaçırma. taş gibi çıkar bunlar, markalı markasız fark etmez.

    bunun dışında ucuz olup da kaliteli bulduğum bi şey yok sanırım.

    11 mayıs 2017 01:00

    7. Bence doğru bir algı. Ucuz olup güzel çıkan çok nadir şeye rastladım

    (bkz: ucuz olmasına rağmen çok kaliteli ürünler )

    11 mayıs 2017 01:13


    8. (gbkz: (no:477086)) İnstagramda reklam gördüm Kylie çakması ambalaj ve renkleri olan dolgunlaştırıcı vaatli bir ruj markası boynerlerde de 70 liraya satılmaya başlanmış.İçeriği çok temizdir,Boyner çok detaylı araştırmıştır,ürün muhteşemdir bakın bunların hiçbiri hakkında bilgi sahibi değilim ve ürünü kötülemiyorum.

    Aynı ürün pazarda veya yerel bir kozmetik mağazasında olsa nasıl karşılarız?Boynerde olunca nasıl karşılıyoruz?Pazarda veya yerel kozmetikçide yeni girişimci bir markanın ruju on lira olunca vay içinde cıva vardır vay tutkal kıvamındadır vay çin malıdır (gizlinot: asla güvenlidir demiyorum ama bu yargılarımızın temellendirmesi hatalı diyorum) ama etiketi kabartınca hemen fikirlerimiz değişiyor.

    15 haziran 2017 10:39

    9. gerçekten de böyle bir algı var insanlarda ve çok saçma buluyorum. markanın adıyla ya da fiyatıyla ürünün kalitesinin doğru orantılı olmadığını düşünüyorum. ben uygun fiyatlı ya da pahalı bir markadan bir şey satın aldığımda memnun olma şansım %50 zaten. pahalı diye daha çok memnun olacağım, ucuz diye kullanışsız, kötü bir ürün almış olacağım düşüncesi sadece dayatma bence. hatta aldıktan sonra şu markanın da şu ürünü aynı işlevi görüyordu aslında boşuna kaç katı para ödedim deyip üzüldüğüm bile oldu. . geçen yaz de facto'dan satın aldığım bir parfümü çok sevmiştim örneğin. fiyatı 20 tl idi. daha önce burberry ve zaranın parfümlerini kullanıyordum sıkça ama arkadaşlarım de facto'nun kokusunu çok beğenip sormuşlardı.

    17 temmuz 2017 22:22

    10. ederinin altındaysa kalitesizdir, ederinin üstündeyse kapitalizmdir.

    17 temmuz 2017 23:01