1.
Geçen sene yurtta kalırken en yakın arkadaşımla birlikte bir gece geç bir saatte ayaktayız ve ertesi sabaha dersimiz var diye bir kereye mahsus beraber kullandığımız uyku ilacı.
Basit bir ilaç, eczaneden reçetesiz alınabilir, bilinen bir yan etkisi yok ancak sevdiğim bir ilaç değil.
Evet, 20-30 dk içinde uykunuzu getiriyor ve deliksiz, deta bayılmışsınız gibi deliksiz uyumanızı sağlıyor ancak ertesi güne pertinizi çıkartıyor. Bir kere uyanmak ölüm gibi oluyor, o gün aptal gibi oluyorsunuz, algılarınız düşüyor ve bende sanki hastaymışım, gripmişim gibi bir his uyandırdı.
Ama bir tanıdığımızın kronik uyku problemi vardı, o her gece yarım hap alırdı uyuyabilmek için. yani bünyeye göre etkileri çok fark ediyor. Mesela arkadaşımda da bendeki kadar sorun olmadı ertesi gün. Biraz kendiniz denemenizle biraz da eczacıya sorarak alınabilir.
Bu ilaç sadece ciddi uyku sorununuz varsa, aldıktan sonra 1-2 gün uyuyabilecekseniz yani tatil zamanlarında güzel olabilir.
ukte: (yazar: makeupfor)
edit: imla
25 ocak 2016 19:03
25 ocak 2016 19:04
2.
Uykuya dalmayi kolaylastirici uyku hapı. Gecen sene almıştım ve çok uyku problemi çekiyordum. İlk kez kullandiğımda 20 dakika içinde tak diye uyudum. Ya bünyem alıştı galiba artık o kadar hemen etki etmiyor. 1 saatte falan etkisini gösteriyor. Sedatif etkiye sahip ama ertesi gün zor uyanıyorum. Malak gibi ediyor biraz insanı o doğru ama çaresiz kaldığımda yarım içiyorum. Bi tane daha kullandigim hap vardı onu hatırlayamadım.
Eğer gelirse editlicem^
3.
reçetesiz alınan, bende bir gram uyku etkisi yapmayan ilaç.
25 ocak 2016 19:23
ed.1 nisan 2016 16:29
4.
Ciddi bir ağız kuruluğu yapar.benim sabah uyandığımda boğazim şişmişti.
5.
Reçetesiz satılan, fiyatı yanlış hatırlamıyorsam üç buçuk lira olan uyku ilacıdır. Kullandığımda on beş yirmi dakika içinde uykumu getiriyor. Ama sonraki gün gerçekten işkence. Kalktığımda hiçbir şekilde uykumu almış hissetmiyorum ve başım ağrıyor. Ağız kuruluğu da yaptı bende. Sonraki gün istenilen saatte kalkılacaksa kullanılabilir ama erken kalkmanız gerekiyorsa zorunda kalmadıkça kullanmayın bence :)
6.
bende uyku getirmek ama asla uyutmamak gibi bir etki yapan ilaç. saçma bir cümle oldu ama hani bazen çok yorgun/stresli olursunuz, gözünüzden uyku akıyordur ama beyninizi bir türlü kapatamazsınız, uykuyla uyanıklık arasında takılıp kalırsınız ya, işte o berbat his.
bir doktor stresten uyku problemleri yaşadığım dönem stilnox (türkiye'de adı zolpidem galiba) yazmıştı, işte o beni 10 dk içinde knock out edip deliksiz uyutuyor ama yan etkileri biraz korkutucu. ben bizzat yaşamadım ama kullanıcı yorumlarını okuyunca korkup bıraktım.
7.
Geçen akşam şiddetli baş ağrısı nedeniyle parol içmiştim hiçbir umudum olmadan sjdbdj sonra uymakta zorlanmamak icin bi tane de unisom attım max bir saate uyumuşumdur ama ertesi gün resmen basımı yastıktan kaldıramadım bulduğum her yerde uyudum normal bir uyku da değil deli oluyorum uyku icin resmen o an uyumak dünyanın en güzel yemeğini yemek gibi birseydi çok tatlı uykulardı sbsjdhd ayrıca ilk defa kullandığım bir ilaç değil normalde bana fazla etki etmez...
Velhasıl kelam parol ile birlikte etkisi artıyor gibi geldi bana süslüler kullanılırken dikkatli olmak lazım.
8.
Uykuya dalamama problemim olduğu bir dönem deneme amaçlı tanıştığım ilaç. Yalnız ilk denemede bütün yutup ertesi gün gözlerimi açamadım. Bu nasıl bir uyutmadır. Yuttuktan 15 dakika sonrası göz kapaklarımı açık tutamadım. İşe gittiğim için de çok zorlandım akşamı zor ettim. O nedenle ilacın bütün değil parçalara ayrılarak yutulmasını öneririm. Artık resmen dişimin ucuyla minicik bölüyorum, o bile uyutuyor.