Çok eğlenceli bulduğum aktivite
nadiren keyifli gelen aktivite. bazen çok boş vaktim varsa bir şeyler yapmakla uğraşıyorum ama bana daha çok vakit kaybı gibi gelen bir iş. daralıyorum, acele acele yapmaya çalışınca hiç keyifli değil. ve benim de vaktim yok. tek yaşadığımda çok hazırcı bir insan olmuştum ama pratik şeyler de bulmadım değil.
farklı tarzlarda ve farklı kültürlerin yemeklerini yapmayı, yaparken de kendimden dokunuşlar katmayı seviyorum. aynı zamanda insana biraz da olsa özgüven kazandırıyor bence. çocukluktan gelen kilo alamama problemi olan, aşırı zayıf bir insanken farklı farklı yemekler deneye deneye yemek yemeyi sevdim, düzensiz ve yetersiz olan beslenme düzenim kendi kendine oturdu ve sağlıklı kiloma ulaşmış oldum.
Benim için bir hobi adeta sinir stres atma işi. Evden çalıştığım ve bolca vaktinin olduğu şu süreçte yeni tatlar denemeyi, farklı kültürlerin yemeklerini yapmayı, kendi emeğimi kattığım bir şeyi ortaya çıkarmayı seviyorum. İşime gelmesi, canımın istemesi lazım. Yemek yaptığım zaman " şurası şöyle olmuş, tuzu az olmuş" (gizlinot: Tansiyonum var zaten ne yapayım tuz çorbası mı?) Denmesinden ve her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olduğundan başımda beklenmesinden hiç hoşlanmam. Aslında kendim yemekten çok yapmayı, hazırlamayı o süreci seviyorum. Evde kaldığım şu süreçte sağlıklı kiloma ulaşmamda önemli bir faydası oldu. Sadece -alışkanlıktan olsa gerek- elimi bol tutmam ve fazla yapmam problem benim için. Kafa dağıtmayı istediğim dönemlerde bir tür hobi.
bedava psikoterapi gibi bir şey. sonucunda hem karın doyuruyor, hem de bol bol yapıp eşe dosta iş arkadaşlarına falan dağıtınca bonus övgü points olarak geri dönüyor (gizlinot: swh). bayılıyorum yemek yapmaya. keşke sürekli misafirim olsa da bütün hünerlerimi döksem, gelenlerin aklını alsam (gizlinot: evet ilgi orospusuyum) (gizlinot: karakterim böyle)(gizlinot: ühü)
özellikle işten ayrıldıktan sonra sürekli farklı şeyler pişirmeyi istemeye başladım. çalışırken vakit yetersizliğinden daha pratik şeyler yapmaya çalışırken şimdi merak ettiğim şeyleri deniyorum ama yine de sürekli bugün ne pişireyim diye düşünüyorum ve epey vaktimi alıyordu. bunun için bir uygulama yazdım, sizinle de paylaşmak istiyorum.
farklı beslenme tipine, modunuza, kişi sayısına ve yemek tipine göre filtreleme yaparak size menü öneriyor. bu menüleri kaydedip daha sonra dönüp bakabilirsiniz. benim için düşünme süresini yarıya indirdi diyebilirim. geliştirme öneriniz ya da tavsiyeleriniz olursa da mesaj atarak belirtebilirsiniz. :) Playstoredan ulaşabilirsiniz.
(link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.candpstudyo.gununmenusu&pcampaignid=web_share Günün Menüsü)